Vacature Docent Engels in Silvolde

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Engels 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
17-4-2023
Met ingang van
half april
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,3 - 0,4
Omschrijving
De vacature
In verband met afwezigheid van onze docent zijn wij voor de onderbouw van havo/vwo (Isala) per half  april tot het einde van het schooljaar op zoek naar
 
Een 2e graads docent Engels (circa 0,3 – 0,4 fte)
 
Het betreft een vervanging in verband met verlof
 
De lessen worden gegeven op onze afdeling havo/vwo (Isala). Het betreffen klassen tot en met leerjaar 3. Ook neem je het mentoraat van een klas over.
 
De drie pijlers waar het onderwijs op het Almende College haar visie aan ontleent, zijn:
 • coachend mentoraat;
 • de actieve leerling;
 • werken in de driehoek tussen school, ouders en leerlingen.
 
Wij werken met het flexrooster, dat ons een organisatorische basis biedt om uitvoering te geven aan de visie en geformuleerde onderwijskundige ambities:
 • de leerling leert actief en is (mede)verantwoordelijk voor zijn eigen leerontwikkeling;
 • wij bieden maatwerk voor leerlingen op basis van hun onderwijsbehoeften en/of talentontwikkeling;
 • in de schoolweek is voldoende rust en ruimte voor leraren en leerlingen;
 • de school als leergemeenschap.
Het onderwijs in het flexrooster blijft in ontwikkeling en wordt steeds verder gefinetuned.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Onze nieuwe collega
Wij zoeken een gedreven en bevoegde tweedegraads docent Engels. Je bent een fijne collega die zich wil inzetten voor de onderwijsontwikkeling van onze school. Je staat voor maatwerk voor leerlingen, binnen en ook buiten het lokaal.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
 • een functie op een school met fijne leerlingen en collega’s;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder mogelijkheden tot deelname aan een sportregeling, fietsplan en cafetariaregeling. Tevens wordt een laptop en I-pad beschikbaar gesteld;
 • ruimte voor eigen initiatieven binnen de geplande onderwijsvernieuwing;
 • goede begeleiding en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • een baan in een modern schoolgebouw met een prachtige ligging in de Achterhoek.
 
 

Over Almende College

Naam school
Adres
Terborgseveld 75-77 , 7064AN Silvolde NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Margo Wassink
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Over het Almende College
Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek. De school biedt alle afdelingen van voortgezet onderwijs aan en telt in totaal circa 1800 leerlingen en circa 270 medewerkers. Onze twee hoofdgebouwen staan naast elkaar op de campus in Silvolde en daar zijn we enorm trots op. Het nieuwe vmbo-gebouw (Laudis) is geweldig geoutilleerd om mooi praktijkgericht onderwijs te geven. Het havo/vwo-gebouw (Isala) heeft een stijlvolle uitstraling en biedt een inspirerende omgeving voor eigentijds onderwijs. De gebouwen worden omgeven door een prachtig natuurgebied, waarmee we met veel respect om willen gaan. Binnen deze omgeving is het niet moeilijk om de focus op een duurzame toekomst te hebben! Laudis en Isala staan naast elkaar op het Terborgseveld in Silvolde. Op een andere plek in Silvolde is ook de dislocatie aan het Pastoor Bluemersplein nog in gebruik (kortweg: Bluemers).
 
Klik op deze link om een visuele indruk van onze prachtige school en onderwijs te krijgen. Meer informatie kun je ook vinden op onze site www.almendecollege.nl.
 

Onderwijskundige koers en visie
Op het Almende College bestaan accentverschillen tussen de onderwijskundige koers van beide afdelingen. De pijlers waaraan beide afdelingen hun visie ontlenen, zijn:
 • Coachend mentoraat; 
 • De actieve leerling;
 • Werken in de driehoek tussen school, ouders en leerlingen.
In de visie van het Almende College zijn de volgende onderdelen stevig verankerd en vertaald in kernwaarden: verantwoordelijkheid, veiligheid, maatschappelijke betrokkenheid, plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Op het vmbo werken we binnen de volgende leergebieden: Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Zorg en Welzijn (Z&W), Economie en ondernemen (E&O), Produceren, installeren en energie (PIE), Bouwen, wonen en interieur (BWI), Dienstverlening en Producten (D&P). Collega's werken op leerpleinen met elkaar. Docenten zijn zowel vakinhoudelijk als pedagogisch met elkaar verantwoordelijk voor wat er gebeurt op hun werkvloer. Op de afdeling havo/vwo is in schooljaar 2018-2019 gestart met het flexrooster. Het flexrooster biedt een organisatorische basis om uitvoering te geven aan de visie en geformuleerde onderwijskundige ambities.
In de ontwikkelingen zoeken we steeds meer de verbinding met het vmbo om onze visie samen zichtbaar te maken. Belangrijke gezamenlijke pijler is het coachend mentoraat. 


Meer informatie kun je vinden op www.almendecollege.nl en https://projects.ivorystudio.net/embed/projects/fb5f7aad7516cfe554d8d08e?iv_start=3734400
Bijzonderheden
 
Het Almende College valt samen met zeventien andere scholen onder het bestuur van Achterhoek VO. Meer weten? Kijk op www.achterhoekvo.nl
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatieprocedure
Wij ontvangen jouw motivatie en cv graag via meesterbaan.nl. Voor vragen of verdere inlichtingen, kan je contact opnemen met Marijn van Huet (teamleider leerjaar 1 en 2 havo/vwo) via 0315-630000 of m.van.huet@almendecollege.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.