Vacature Afdelingsleider gymnasium MollerJuvenaat in Bergen op Zoom

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider gymnasium MollerJuvenaat 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
1-8-2023
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving

Ben jij een creatieve en inclusieve in-kansen-denker? Weet jij vanuit jouw recente leidinggevende ervaring leerlingen en collega’s aan zet te laten zijn? Kun jij met jouw kwaliteiten bijdragen aan de doorontwikkeling van het gymnasiale onderwijs op het MollerJuvenaat? Dan zoeken wij jou!

De functie De afdelingsleider gymnasium geeft onder directe verantwoordelijkheid van de directeur leiding aan de gymnasiumafdeling (klas 1 tot en met 6) en maakt deel uit van de schoolleiding van het MollerJuvenaat. De schoolleiding bestaat uit 3 afdelingsleiders: havo, atheneum en gymnasium, een adjunct-directeur die leidinggeeft aan de implementatie van het onderwijsconcept en een directeur. Als afdelingsleider ben je samen met je collega-afdelingsleiders mede verantwoordelijk voor het implementatietraject van een nieuw onderwijskundig concept en de daarbij behorende ondersteuning aan collega’s. De zorg voor leerlingen wordt gecoördineerd door de leerlingencoördinatoren. Je draagt als afdelingsleider bij aan de ontwikkeling van de leerling, de docent, de afdeling en de school.

Wat staat er op je agenda? De afdelingsleider die we zoeken heeft ervaring in het geven van leiding aan docenten en aan onderwijskundige veranderingen binnen een school. Je stuurt en begeleidt dit in nauwe samenwerking met de twee andere afdelingsleiders en de adjunct-directeur. Op het MollerJuvenaat word je gezien, wat betekent dat je als afdelingsleider zorgdraagt voor de uitvoering van het personeelsbeleid binnen je afdeling. Door voortdurend met je docenten informeel en formeel in gesprek te zijn, coach je je docenten op het gebied van het onderwijsconcept van het MollerJuvenaat. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid op deelgebieden en bewaakt de voortgang van de bijbehorende actieplannen en processen. Verder zorg je vanuit een integrale verantwoordelijkheid voor de interne en externe communicatie die gekoppeld is aan de school-/afdelingscontext en neem je deel aan netwerken en/of werkgroepen op schooloverstijgend niveau, waarbij je onze pijler ‘wij zijn wereldbewust’ uitdraagt.

Wat vragen we? • Je hebt recente ervaring in een (soortgelijke) leidinggevende functie. • Je hebt een eerstegraads onderwijsbevoegdheid en hebt ruime kennis van onderwijsprocessen. • Je hebt een grote affiniteit met gymnasiaal onderwijs. • Je hebt een academisch denk- en werkniveau. • Je hebt een natuurlijke stijl van leidinggeven en beschikt over aantoonbare verbindende, communicatieve en leidinggevende eigenschappen. • Je bent een teamspeler. • Je hebt affiniteit en ervaring met de uitvoering van personeelsbeleid en handelt hierbij vanuit waarderend en ontwikkelingsgericht perspectief. • Je beschikt over een flinke dosis organisatiesensitiviteit en je kunt omgaan met verschillende ideeën en belangen. • Je bent goed georganiseerd, je hebt een realistische kijk op zaken en bent oplossingsgericht. • Je beschikt over ondernemerschap en je kunt out of the box denken. • Je bent zelfbewust en hebt aantoonbare reflectieve kwaliteiten. • Je bent in staat om bij te dragen aan een professionele organisatiecultuur.

Wat bieden wij jou? Een uitdagende werkomgeving binnen een school die volop in ontwikkeling is. De school heeft een prettige werksfeer met positieve energie en collegialiteit. Je wordt benoemd als manager onderwijs schaal 12 met ingang van 1 augustus 2023 voor de periode van een jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract na een jaar verlengd voor onbepaalde tijd. Je bent in deze functie vrijgesteld van lesgeven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf blijft ontwikkelen, daarvoor krijg je bij ons alle ruimte.

Onze school Het MollerJuvenaat is een “nieuwe” en gezellige school met een goede sfeer waar bijna 1000 leerlingen onderwijs op maat krijgen. Ons onderwijsaanbod bestaat uit havo, atheneum en gymnasium. Ons motto ‘House of Students’ moet intern, maar ook door leerlingen en ouders gevoeld worden. Dit betekent dat onze leerlingen naast hard werken tijdens hun schoolperiode geïnspireerd en uitgedaagd mogen worden. ‘Jij bent aan zet’, ‘jij wordt gezien’ en ‘wij zijn wereldbewust’ zijn de drie pijlers behorend bij ons concept, onze sfeer en passen bij de leer- en werkomgeving van onze leerlingen. Leuke dingen meemaken in een omgeving met flexibel comfort hoort hierbij. Maar ook leren van en met elkaar. Onze docenten zijn daarbij de beste coaches en hebben echt oog voor het welbevinden van leerlingen.

Onze school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., een sterke onderwijsspeler in de regio. De organisatie kenmerkt zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en goede leerlingenbegeleiding. Op haar beurt is de scholengroep onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg, een vereniging van katholieke scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. De scholen van Ons Middelbaar Onderwijs kennen een aanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs.

Hoe nu verder? Wil je meer weten over deze vacature of over onze school, dan kun je nadere informatie vinden op de volgende websites: www.mollerjuvenaat.nl en www.omo.nl. Als je daarna nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Frank Looijen, directeur, via f.looijen@mollerjuvenaat.nl of 06 20 83 88 90.

Overtuigd? Dan kun je tot en met 31 maart 2023 via www.omo.nl solliciteren door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 6 april 2023. De tweede ronde gesprekken staat gepland op maandag 17 april 2023. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure en er zal een referentieonderzoek plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over MollerJuvenaat

Naam school
Adres
Bolwerk-Zuid 168 , 4611DX Bergen op Zoom Noord-Brabant NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het MollerJuvenaat is een kleine, gezellige school met een goede sfeer waar we ongeveer 650 leerlingen onderwijs op maat aanbieden. Ons onderwijsaanbod bestaat uit havo, atheneum en gymnasium. Ons motto ENJOY LIFE is voelbaar. Dit betekent dat onze leerlingen hard moeten werken, maar tijdens hun schoolperiode ook veel leuke dingen meemaken. Daarbij vinden wij dat leren van elkaar belangrijk is. Iedereen kent elkaars naam en onze docenten hebben oog voor het welbevinden van leerlingen.
Onze school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.; een sterke onderwijsspeler in de regio. De organisatie kenmerkt zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en leerlingbegeleiding. Op haar beurt is de scholengroep onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg; een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen kennen een aanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.