Vacature teamleider onderbouw havo/vwo in Emmen

Onderwijs

Vacature

Functietitel
teamleider onderbouw havo/vwo 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
30-3-2023
Met ingang van
1-6-2023
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Omschrijving
De teamleider Havo/vwo 2-3 geeft leiding aan een team van ongeveer 30 docenten. Deze groep bestaat uit 15-20 ‘eigen’ docenten en een aantal gastdocenten vanuit een ander team. De teamleider is onder verantwoordelijkheid van (de nog aan te stellen) directeur onderwijs belast met:
  • Het initiëren en coördineren van de invulling en uitvoering van het onderwijskundig beleid binnen het team;
  • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van de school;
  • Het zorgdragen voor de ontwikkeling en afstemming van de onderwijsprogramma’s van de teams;
  • Het leidinggeven aan en coachen van de teamleden (gericht op zoveel mogelijke zelfsturing);
  • Een aantal team-/sector-overstijgende taken.
De teamleider heeft binnen zijn team twee portefeuillehouders die verantwoordelijk zijn voor organisatie- en leerlingenzaken.

Werkzaamheden:
Gezamenlijk met het team stelt de teamleider een onderwijskundige ambitie vast. Deze is afgestemd op de schooldoelen en de ontwikkelingen in de overige teams.
Daarnaast is de teamleider projectleider of neemt deel aan projecten, stelt teamplannen op, organiseert passende oplossingen voor problemen in de onderwijsuitvoering.
De teamleider bevordert en bewaakt het gewenste pedagogisch-didactisch klimaat binnen het team, is verantwoordelijk voor de leerlingbegeleiding en overleggen met ouders/verzorgers.
De teamleider geeft leiding aan het team docenten en onderwijsassistenten. Hij/zij stimuleert en coacht de teamleden, adviseert over deskundigheidsbevordering, ziet toe op de naleving van de team/school afspraken en draagt zorg voor de werving en selectie van teamleden.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of 1e graads of Pabo
Functie-eisen
Wie zoeken wij?
Het Hondsrug College zoekt een ambitieuze onderwijskundige teamleider die zich richt op de verdere ontwikkeling van docenten en het onderwijs.
Van de nieuwe teamleider verwachten wij dat hij/zij een verbinder is, die betrokken en zichtbaar is voor het team en de leerlingen. Iemand bij wie je terecht kunt zowel met persoonlijke zaken als met werk gerelateerde vragen. Toegankelijk, empathisch, ruimte en vertrouwen gevend aan de teamleden, maar ook kan aanspreken als het nodig is. De teamleider is in staat talenten van mensen te (h)erkennen en hun te stimuleren zich verder te ontwikkelen en de teamleden op de juiste wijze in te zetten.
De nieuwe teamleider kan de onderwijskundige visie helder vertalen in teamplannen, waarbij hij/zij het team inspireert en enthousiasmeert. Hij/zij stimuleert de samenwerking, is transparant en open en communiceert duidelijk en helder. De nieuwe teamleider is in staat om knopen door te hakken en structuur aan te brengen.
 
Wat breng je mee?
Wij zoeken iemand met een afgeronde hbo- of wo-opleiding en minimaal een 2e graads onderwijsbevoegdheid. Je hebt ervaring in het voortgezet onderwijs. Je hebt kennis van didactische methoden en technieken en vaardigheid in het toepassen ervan. Je bent reflectief op eigen handelen en stuurt effectief op de onderwijskundige ontwikkeling van het team. Je hebt een duidelijke visie op leidinggeven aan professionals waarbij ruimte en begrenzing in evenwicht zijn. Je weet hoe je jouw teamleden in hun kracht zet en inspireert tot onderlinge samenwerking. Ook kun je praktische zaken organiseren en ben je bereid je verder te ontwikkelen op het gebied van onderwijskundig leiderschap.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 12
Arbeidsvoorwaarden
CAO-VO

Over Noorderwijzer - Hondsrug College

Adres
Emmalaan 25-26 , 7822JB Emmen Drenthe NL
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Westerhof
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Hondsrug College is een prot. chr. scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo. Gevestigd te Emmen aan de Emmalaan 25 in 3 goed geoutilleerde locaties. Op dit moment bezoeken ongeveer 2000 leerlingen de school en werken er ongeveer 230 medewerkers.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Praktische informatie en procedure:
De vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
Als deze vacature je aanspreekt en je je in dit profiel herkent, horen wij graag van je. We gaan ervan uit dat je over de kwaliteiten beschikt die voor deze functie met dit profiel passend zijn.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.