Vacature Afdelingsdirecteur Terra Emmen in Groningen

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Afdelingsdirecteur Terra Emmen 
Datum online
2023-03-13 13-3-2023
Sluitingsdatum
4-4-2023
FTE
0,8000
Omschrijving
Terra biedt praktijkonderwijs, vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en volwassenenonderwijs aan in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De opleidingen richten zich op voeding, plant en dier, natuur en milieu en op actuele maatschappelijke vraagstukken. De leerlingen zitten in de schoolbanken, maar gaan er ook op uit en zijn veel buiten bezig. Terra Emmen is één van de vestigingen, met 670-700 leerlingen.

Terra is een team-gecentreerde organisatie. Daarmee wordt een organisatie bedoeld waarin docenten hun werk uitvoeren vanuit onderwijsteams die hun eigen verantwoordelijkheden én bevoegdheden hebben. Een onderwijsteam bestaat uit 7-12 docenten rond een specifieke groep leerlingen dat de verantwoordelijkheid heeft om het onderwijs aan die bepaalde groep leerlingen vorm en inhoud te geven. De leerlingen ervaren Terra Emmen als een prettige en veilige school. Leerlingen voelen zich gezien en gekend. Terra Emmen staat goed bekend in de regio.

Bij Terra zijn de afdelingsdirecteuren gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de vestiging. Terra Emmen heeft twee afdelingsdirecteuren. De Terra-organisatie heeft twee regiodirecteuren die ieder eindverantwoordelijk zijn voor een aantal vestigingen.

Voor Terra Emmen zoeken we een energieke, verbindende en onderwijskundig gedreven afdelingsdirecteur die de school naar buiten toe goed kan profileren met eigentijds onderwijs. Samen met jouw collega-afdelingsdirecteur geef je leiding aan deze school met groeipotentie, in een nieuw gebouw, met bijna 700 leerlingen.

Eisen

Functie-eisen
met ingang van 1 augustus 2023;

een Afdelingsdirecteur vmbo-groen/het Groene Lyceum.

De kern van de functie
Twee afdelingsdirecteuren zijn samen verantwoordelijk voor de volledige organisatie van Terra Emmen. Hieronder vallen ook zaken als de gesprekscyclus, formatie, financiën, interne en externe communicatie.

Als afdelingsdirecteur Terra Emmen:
• Geef je samen met je collega-afdelingsdirecteur leiding aan Terra Emmen (OP en OOP), gericht op gedeeld leiderschap. Jullie geven leiding aan en zijn verantwoordelijk voor de gehele leerlijn vmbo-groen en het Groene Lyceum.
• Geef je leiding aan enkele onderwijsteams waarbij je de sparringpartner bent van de teamvoorzitters die de (twee-)wekelijkse vergaderingen leiden.
• Draag je binnen de school (centraal en in kleinere setting) een heldere visie uit m.b.t. eigentijds en toekomstgericht groen onderwijs.
• Stuur je op onderwijskundige doelen, je hebt hierbij aandacht voor continuïteit en borging (PDCA cyclus).
• Stimuleer je jouw collegas tot eigentijdser groen onderwijs.
• Heb je samen met je collega-afdelingsdirecteur overleg over strategische zaken met de regiodirecteur/gedelegeerd bestuurder, ook binnen het Terra-breed overleg (bijv. over het nieuwe schoolplan).
• Draag je naar buiten toe op een aansprekende manier de eigentijdse visie uit die aansluit op de behoefte van de maatschappij en zoek je samenwerking met andere partijen.

Wat vraagt Terra Emmen? De professional die wij zoeken;
• heeft leidinggevende ervaring, ervaring in het vo en vmbo is een pre.
• heeft aantoonbare affiniteit met groen onderwijs en een heldere onderwijskundige visie die aansluit bij de visie van Terra.
• ziet samenwerken met je collega-afdelingsdirecteur als een meerwaarde, jullie sparren regelmatig met elkaar en je frisse blik wordt gewaardeerd.
• is flexibel en heeft geen 9-tot-5-mentaliteit.
• heeft het borgen (PDCA) van ingezette ontwikkelingen als tweede natuur.
• geeft het voorbeeld als het gaat om de gewenste professionele cultuur. Zo spreek je verwachtingen uit en je spreekt mensen op een opbouwende manier aan op resultaten en gedrag. Je bent zelf ook makkelijk benaderbaar en staat open voor feedback.
• is zowel intern als extern zichtbaar. Mensen in de school én in de regio leren jou op professioneel gebied snel kennen.

Wij zoeken een directeur die zich herkent in de volgende eigenschappen;
• Je bent een warme persoonlijkheid, snel in contact en zichtbaar in de school en daarbuiten. Je pikt (interne en externe) signalen snel op;
• Je hebt een groot hart voor de vmbo-leerling en voor groen onderwijs;
• Je bent energiek en brengt positieve energie. Daar waar jij bent, gebeurt wat;
• Je bent daadkrachtig, je durft door te pakken als het in het schoolbelang is;
• Je bent niet bang om gebaande paden te doorbreken. In je huidige werk krijg je regelmatig terug dat je creatief en/of innovatief bent;
• Je bent een actieve luisteraar en nieuwsgierig naar de ander;
• Je bent gericht op samenwerken en van nature een verbinder. Je neemt mensen mee en geeft hun de gelegenheid actief mee te denken. Je zet mensen in hun kracht en hebt oog voor de kwaliteiten van (jonge) medewerkers. Je geeft ruimte en vertrouwen;
• Je bent flexibel, kunt op tijd relativeren en hebt humor.

NB: Tegelijkertijd staat een vacature voor afdelingsdirecteur Terra Meppel open. Het is mogelijk om op beide vacatures (apart en volledig) te reageren

Over Terra

Naam school
Adres
Hereweg 101 , 9721AA Groningen Groningen NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo
Omschrijving
Terra is een opleidingscentrum dat Praktijkonderwijs, vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en volwassenenonderwijs (TerraNext) aanbiedt in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Onze opleidingen hebben een ‘groen karakter’, wat inhoudt dat de opleidingen te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu.

Het groene onderwijs bevindt zich in het hart van maatschappelijke vraagstukken die we moeten oplossen. Dit doen wij door samen te werken met het regionale organisaties, bedrijven en andere onderwijsinstellingen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben jij enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk maandag 3 april 2023 via de sollicitatiebutton hieronder. Je kunt jouw motivatiebrief en cv richten aan mevrouw Erna Daling, directeur/bestuurder.

U kunt ook contact opnemen met Roos Bloemberg via telefoon: 06-3366 4041 of per roos.bloemberg@versteege-search.nl.

Kijk voor meer informatie over Terra op www.terra.nl en www.scholenopdekaart.nl

Een uitgebreid informatiepakket vindt u hier
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.