Vacature Leerlingbegeleider/zorgconsulent Parttime in Cuijk, Grave en Mill

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerlingbegeleider/zorgconsulent Parttime 
Datum online
2023-03-13 13-3-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
1-4-2023
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4
Omschrijving

Het Merletcollege is een streekschool voor voortgezet onderwijs met locaties in Cuijk, Grave, Velp en Mill. Het is een school met een prettige sfeer. Elke leerling voelt zich gezien en gehoord. Er is veel persoonlijk contact tussen docenten en leerlingen. Dat is het beeld dat we vaak terugkrijgen van leerlingen, ouders en medewerkers. Die sfeer willen we de komende jaren heel graag vasthouden en waar mogelijk versterken. We hebben ambities om het onderwijs beter af te stemmen op wat leerlingen nodig hebben voor de wereld van morgen. We geven onze leerlingen een actievere rol in wat en hoe zij willen leren. Dat doen we aan de hand van drie kernwaarden (participeren, persoonlijk en plezier) die onze koers bepalen. Samenwerken aan de toekomst van jongeren, daar staan wij voor. We profileren ons met een breed aanbod, waarin veel te kiezen valt. Iedere locatie van het Merletcollege geeft vmbo-leerlingen de keuze uit alle leerwegen. In Velp biedt de school onderwijs aan anderstaligen leerlingen (EOA). De locatie in Grave biedt ook alle leerjaren van de havo en onderwijs in de eerste drie leerjaren van het vwo. Aankomend schooljaar start deze locatie een verrijkte havo (6-jarige opleiding met havo en vwo diploma) in nauwe samenwerking met de locatie Cuijk. De locatie in Mill heeft naast haar vmbo een onderwijsaanbod in havo onderbouw. De onderbouwleerlingen havo uit Mill en vwo leerlingen uit Grave kunnen hun schoolloopbaan vervolgen in Cuijk waar op alle niveaus examen kan worden gedaan. De locatie in Cuijk heeft bovendien een tweetalige vwo-afdeling, een gymnasium en een Technasium.

VACATURE LEERLINGBEGELEIDER / ZORGCONSULENT - 0,4 fte

Als leerlingbegeleider ben je een belangrijke schakel in het onderwijs- en leerproces van de leerlingen. De leerlingen die jij begeleidt ondersteun je op verschillende vlakken. Deze begeleiding geef je zowel individueel als in groepjes. De begeleiding die je biedt is volledig afgestemd op wat het kind nodig heeft.

Je ondersteunt de docent, mentor en het zorgteam bij de begeleiding van de leerlingen. Je signaleert (sociaal-)pedagogische problemen bij leerlingen. Je stelt onder verantwoordelijkheid van de zorgcoördinator een hulpplan op en houdt de voortgang en ontwikkeling van leerlingen vanuit het hulpplan bij en bespreekt dit met de mentor/vakdocent. Je creëert een positief leerklimaat en zorgt continu voor afstemming, maar vergeet nooit het vooraf gestelde doel. Het doel heb je altijd scherp in het vizier! Daarbij is het belangrijk om iedereen die om het kind heen staat (school, ouders en natuurlijk het kind zelf) transparant mee te nemen in dit proces. Gedurende het schooljaar informeer je ouders over de voortgang van hun kind. Je informeert en adviseert de schoolleiding en docenten proactief over eventuele benodigde extra begeleiding voor leerlingen. Dit kan op het gebied zijn van extra steunlessen of ondersteuning bij persoonlijke problematiek.

Als leerlingbegeleider ben je onderdeel van het ondersteuningsteam en een bekend gezicht binnen de locatie. Je bent in staat om in de waan van de dag snel te schakelen tussen de verschillende aspecten van je functie; flexibiliteit is dus van groot belang. Je bent betrokken, positief, toegankelijk en in staat om moeilijke gesprekken (ook met ouders) te voeren. Je bent actief aanwezig bij teamoverleggen en leerlingbesprekingen. Je komt te werken in een echt hecht team van professionals die allemaal hart voor de kinderen en voor elkaar hebben.

Wij bieden:

  • Salariëring CAO-VO, schaal 9 (min. €2755,- max. €4164)
  • Goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO-VO en CAO-OMO
  • Ruimte voor verdere persoonlijke ontwikkeling en professionalisering
  • Fijne werksfeer

Voor meer informatie over het Merletcollege kunt u onze website bekijken, www.merletcollege.nl of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben jij de leerlingbegeleider die we nodig hebben? Dan nodigen wij je graag uit om direct te reageren. We zien je motivatiebrief, voorzien van CV, graag tegemoet voor 31 maart 2023.

Kijk ook gerust naar onze andere vacatures!

Over Merletcollege

Naam school
Adres
Locaties in , 5431RX Cuijk, Grave en Mill NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Merletcollege is een school voor voortgezet onderwijs met locaties in Cuijk, Grave en Mill. Wij willen er zijn voor alle leerlingen in die regio en profileren ons daarom niet met een specifiek onderwijskundig concept, zoals jenaplan- of montessori. Wel profileren wij ons met een breed aanbod, waarin veel te kiezen valt. De scholen, van gymnasium tot en met vmbo basis-beroepsgerichte leerweg, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd om zo de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij te laten verwerven.
In Cuijk biedt de school theoretisch (mavo), kader- en basisberoepsgericht vmbo-onderwijs aan en kan havo en vwo worden gevolgd. In Grave bieden we theoretisch, kader- en basisberoepsgericht vmbo-onderwijs, volledig havo-onderwijs en vwo-onderwijs tot en met het derde leerjaar. Het onderwijsaanbod in Mill is voor het vmbo hetzelfde als in Grave en Cuijk, daarnaast wordt in Mill havo aangeboden tot en met leerjaar 2. Naast de drie reguliere locaties heeft het Merletcollege ook een locatie EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) in Velp (bij Grave), een locatie die gespecialiseerd is in het onderwijs aan nieuwkomers.
Bijzonderheden
Het Merletcollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.