Vacature Docent aardrijkskunde in Enschede

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent aardrijkskunde 
Datum online
2023-03-10 10-3-2023
Sluitingsdatum
4-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Referentienummer
5871
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Op zoek naar een nieuwe baan met zekerheid? Voor de functie van docent aardrijkskunde bieden wij jou een jaar contract met uitzicht op vast dienstverband. Kom je kennismaken met ons?
Wat ga je doen?
Gevraagd: meedenkende docent die de wereld het klaslokaal binnenhaalt. Kennis overdraagt en coacht tijdens de jaren in de bovenbouw. Een docent die het raamwerk van structuur goed kan uitzetten en daarbinnen in de klas maatwerk en autonomie geeft.
Hier ga je werken
Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op zes locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling én medewerker gewaarborgd. Onze naamgever Dietrich Bonhoeffer zei: “Je bent pas mens als je er voor een ander bent”. Dat is bij uitstek van toepassing op onze kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.  
Ontwikkel jezelf bij het Bonhoeffer College
Leren van elkaar vinden we belangrijk binnen het Bonhoeffer College. Met jouw kennis en ideeën kun je collega’s inspireren, maar jij kunt natuurlijk ook leren van je collega’s! Dit kan binnen je eigen sectie of team, de collega’s op locatie maar ook met collega’s van andere locaties. Omdat we samen alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden, beschikken we over veel expertise. Om kennisuitwisseling te stimuleren organiseren we centrale studiedagen op al onze schoollocaties. Hier werk je met collega’s samen aan actuele thema’s en speerpunten van de locatie. Ook werken we schoolbreed met diverse intervisiegroepen, bijvoorbeeld voor starters. Collega’s van de verschillende locaties werken daarnaast samen in diverse werkgroepen die zich bijvoorbeeld richten op vak inhoud. Kortom: Bij het Bonhoeffer zijn er genoeg mogelijkheden om samen te werken, te leren van collega’s en kennis te delen met andere docenten!
Wil jij werken op een school waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Wij bieden je graag die kans! 
Onze locatie Bruggertstraat heeft ongeveer 1300 leerlingen. De school biedt havo, atheneum en gymnasium aan. Het onderwijs op onze school wordt verzorgd volgens het concept ‘Leren is van jezelf’. Bij ons is de leerling eigenaar van het eigen leerproces. Ze krijgen de kans om voor een deel invulling te geven aan het eigen lesrooster. Vanaf klas 1 kan er gekozen worden uit het Technasium, de Business School of ons reguliere onderwijs. Er wordt klassikaal lesgegeven waarbij het projectmatige onderwijs ook een rol speelt. Daarnaast bieden we andere mogelijkheden zoals creatieve vakken, gymnasium, verbredingsprojecten, cultuur, Pre University Masterclasses , Cambridge English en sport na schooltijd.
Opleiden gaat op het Bonhoeffer College verder dan het behalen van een diploma. De vorming van een eigen identiteit, zorgen voor elkaar en een visie op het leven vinden wij net zo belangrijk. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zich kritisch en actief bezighouden met de waarden en normen in het leven, dat ze zich ontwikkelen tot mondige wereldburgers.
Wil je meer informatie over de school en de locaties klik hier.
Wat breng je mee?
  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent (bijna) in het bezit van een 1e graads bevoegdheid aardrijkskunde;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen.
Dit is wat wij bieden
Wij bieden een baan van 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte. Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract voor het schooljaar 2023-2024. Gaat het goed van beide kanten, dan zetten we het contract om naar een vaste aanstelling. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LC 5.329,- euro of LD 6.059,- euro. Het maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de lesbevoegdheid en ervaring. 
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 
  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer. We hebben het goed met elkaar. 
Zijn wij een match?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Bel of mail dan naar Ellen Berkien, bereikbaar op 06-48506161of  e.berkien@bc-enschede.nl. 
Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.

Over Bonhoeffer College

Naam school
Adres
Vlierstraat 77 , 7544GG Enschede Overijssel NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Bonhoeffer College in Enschede vind je op: www.bc-enschede.nl.

Bonhoeffer College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.