Vacature Docenten Nederlands/taal in Waalwijk

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docenten Nederlands/taal 
Datum online
2023-03-10 10-3-2023
Sluitingsdatum
18-4-2023
Met ingang van
13-3-2023
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1,0
Omschrijving

Goed onderwijs maak je samen!

Het Dr. Mollercollege in Waalwijk biedt ruim 1200 leerlingen havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. Op alle afdelingen kan er ook tto gevolgd worden. De school maakt deel uit van OMO Scholengroep De Langstraat, die verder bestaat uit het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, het d’Oultremont College in Drunen en de Walewyc Mavo in Waalwijk. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen.

Het Dr. Mollercollege heeft per direct vacatures voor:

docenten Nederlands/taal (0,4-1,0 fte).

Op korte termijn zijn we op zoek naar een vervangend docent Nederlands voor 15 lesuren in havo 3, 4 en 5. Daarnaast zoeken we meerdere mensen die hun steentje willen bijdragen om de basisvaardigheid taal bij onze leerlingen te verbeteren. Vanaf volgend schooljaar starten we met een aantal interventies in alle leerjaren die hoofdzakelijk zijn gericht op het verbeteren van de leesvaardigheid van onze leerlingen in de breedste zin van het woord. De begeleiding van deze interventies hoeft niet per se te gebeuren door bevoegde docenten Nederlands en daarom worden ook mensen die bezig zijn hun bevoegdheid te halen nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Profiel Dr. Mollerdocent Nederlands/taal • Je hebt passie voor de Nederlandse taal. • Je bent een docent met oog en hart voor de leerlingen. • Je speelt in op individuele verschillen tussen leerlingen. • Je houdt ervan leerlingen te activeren en uit te dagen. • Je maakt verbinding met de wereld buiten de school, internationalisering heeft jouw belangstelling. • Je werkt in een team en werkt vandaaruit graag samen met leerlingen, ouders en collega’s.

Kennis en vaardigheden • Je hebt een tweedegraads lesbevoegdheid Nederlands of je bent bezig deze bevoegdheid te halen. • Je bent vaardig in het toepassen van een breed scala aan actuele pedagogisch-didactische methoden en technieken. • Je hebt affiniteit met digitale leermiddelen. • Je kunt goed samenwerken, staat open voor reflectie en feedback.

Werken op het Dr. Mollercollege We willen kennis en vaardigheden bijbrengen op een bij de leerling passend niveau. Speerpunten zijn tto voor havo en vwo, internationalisering voor alle leerlingen, talentontwikkeling en een sterke profilering van het gymnasium. De school is volop in ontwikkeling, er is voor de medewerkers veel ruimte om hieraan bij te dragen. We willen de leerlingen de ondersteuning bieden die nodig is om het onderwijsleerproces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Informatie Voor meer informatie over deze vacature of over het Dr. Mollercollege in het algemeen kun je contact opnemen met Sander Rooijakkers (teamleider), tel. 06-38 53 42 73 / s.rooijakkers@drmollercollege.nl.

Over OMO SG De Langstraat - Dr. Mollercollege

Adres
Olympiaweg 8b , 5143NA Waalwijk Noord-Brabant NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Goed onderwijs maak je samen!  
 
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.500 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De opdracht van onze scholen ligt in het aanbieden van goed onderwijs en zorgzame begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar met al hun verschillende talenten. Onze scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid die leidt tot een eigen cultuur en daarmee tot een grote herkenbaarheid in hun omgeving. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen. Uit deze samenwerking putten we maximale schaalvoordelen voor leerlingen en hun ouders. Uniek zijn het technasium op het d’Oultremontcollege, het tweetalig-onderwijsprogramma op het Dr. Mollercollege, het ‘onderwijs op maat’ concept op het Van Haestrechtcollege en het sport- en cultuurprogramma van de Walewyc-mavo.

Het Dr. Mollercollege is een scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo (gymnasium en atheneum) met twee vestigingen, een in Kaatsheuvel en een in Waalwijk. In Kaatsheuvel worden alle leerwegen van het vmbo aangeboden. In Waalwijk worden de theoretische leerweg van het vmbo, havo en vwo aangeboden. In klas 1, 2 en 3 wordt binnen het vwo tweetalig onderwijs (Engels) aangeboden. De school kiest voor kleinschaligheid binnen het grote geheel. Elke locatie heeft zijn eigen leerlingen, leiding, staf en docententeam.
Het grote geheel maakt mogelijk dat leerlingen zonder problemen doorstromen naar andere schooltypes en zo het diploma halen dat bij hen past. De kleinschaligheid in deelscholen voorkomt dat leerlingen verloren lopen en zorgt voor een flexibele organisatie.
Bijzonderheden
Dr. Mollercollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.