Vacature Examensecretaris 0,6 fte in Eindhoven

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Examensecretaris 0,6 fte  
Datum online
2023-03-06 6-3-2023
Sluitingsdatum
3-4-2023
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving

Examensecretaris Vakcollege Eindhoven en Aloysius de Roosten (0,6 fte) Parmant Scholen

Ben jij een enthousiaste, inventieve en zorgvuldige examensecretaris en vind je het een uitdaging om een spin in het web van de examens te zijn? Dan komen wij heel graag met jou in contact!

Jij maakt morgen mooi! Vakcollege Eindhoven en Aloysius de Roosten zijn twee samenwerkende VMBO-scholen, gevestigd in een modern schoolgebouw. Wij dagen ons leerlingen graag uit, in het ontwikkelen van (vakgerichte) competenties op weg naar hun diploma en in het ontwikkelen van vaardigheden voor morgen en persoonsvorming. De taken van de examensecretaris zullen de komende jaren verder ontwikkelen. We hebben ervoor gekozen om deze taken te bundelen in een volwaardige functie. In deze functie heb je de ruimte om de spin in het web te zijn bij het organiseren van de examens op Vakcollege Eindhoven en Aloysius de Roosten en te zorgen voor een correcte en zorgvuldige uitvoering van de (school)examenprocedures, samen met verschillende collega’s van de scholen.

Vier redenen waarom deze functie iets voor jou is • Je werkt in een dynamische werkomgeving, waar geen dag hetzelfde is. • Het is een nieuwe functie waarbij je aan het roer staat om deze functie verder binnen de scholen vorm te geven. • Je ontvangt een salaris in salarisschaal 9 (CAO-VO), met een maximum van € 4.164 bruto per maand en veel aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een extra arbeidsmarkttoelage, professionaliseringsbudget- en verlof en gunstige fiscale regelingen voor de aanschaf van onder andere een fiets, een mobile device of een museumjaarkaart. • We bieden je een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Jij bent voor ons de juiste kandidaat voor deze functie wanneer je goed kunt plannen en organiseren, inventieve oplossingen bedenkt voor complexe problemen, vasthoudend bent, de verbinding weet te leggen met verschillende rollen binnen de scholen en beschikt over minimaal een HBO-werk en denkniveau. Kennis en ervaring in het onderwijs en met het proces van toetsing en examinering is een pré. Heb je geen (docent)ervaring, maar wel aantoonbare affiniteit met onderwijs én ervaring met het optimaliseren van processen en het verbeteren van kwaliteit, bijvoorbeeld door een achtergrond in kwaliteitsmanagement of bedrijfskundige achtergrond in procesoptimalisatie? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren. Je werkzaamheden kennen verschillende piekmomenten in het schooljaar, terwijl het op andere momenten rustiger is. We vragen dan ook van jou dat je werkzaamheden door het schooljaar heen flexibel in kunt vullen.

Hebben we je interesse in deze uitdagende functie gewekt? Lees dan nog even verder voor meer informatie over wie wij zijn, wat je gaat doen en wat we van je vragen. En solliciteer direct via www.vacatures.omo.nl en kies voor ‘ondersteunende functies’.

Meer informatie

Wat ga je doen? • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het examenreglement en PTA. • Je zorgt voor het aanmelden van leerlingen, data-uitwisseling, ontvangst van examens, pooling voor tweede correctie en het aanleveren van het examenreglement en PTA bij de inspectie. • Je houdt toezicht op de verwerking van de resultaten van het schoolexamen en samen met de directeur stel je de uitslag vast. • Bij onregelmatigheden, meningsverschillen en klachten zorg je voor de eerstelijns afhandelingen en bereid je de beslissingen voor. • Je zorgt voor de borging van de kwaliteit van de examinering, door het toets- en examen beleid uit te voeren, de examineringsprocessen te evalueren en de examencommissie en andere betrokkenen te adviseren. • Je zorgt voor een correctie en efficiënte uitvoering van de examenprocessen. • Je stemt de werkzaamheden voor de examens van anderen collega’s zoals administratief medewerkers, surveillanten en examinatoren op elkaar af.

Interessante baan? Als je nog aanvullende vragen hebt kun je contact opnemen met Roekie Hofman, teamleider Aloysius de Roosten, via r.hofman@parmantscholen.nl of via telefoonnummer 040-2920258.

Over Vakcollege Eindhoven en Aloysius de Roosten Het Vakcollege Eindhoven is een innovatieve, praktijkgerichte vmbo-school in Eindhoven. Wij dagen onze leerlingen graag uit, op weg naar hun vmbo-diploma én zelfs mbo-diploma. Onze leerlingen zijn echte doeners en kiezen voor de vakmanschapsroute ‘Techniek & Vakmanschap’ of ‘Mens en Dienstverlening. We sluiten aan bij de eigen interesses en kwaliteiten van de leerling. We bieden ons onderwijs aan in een kleine, veilige en gestructureerde leer- en werkomgeving. De school heeft een samenwerkingsverband met het Summa College en bedrijven/instellingen uit de regio. Daarnaast zijn we een cluster met Aloysius De Roosten en maken we gebruik van elkaars expertise. Vakcollege Eindhoven is een Parmant school en biedt onderwijs aan 350 leerlingen. Neem gerust eens een kijkje op onze website! https://www.vakcollegeeindhoven.nl/

Aloysius De Roosten is een kleinschalige vmbo-t school waar leerlingen en docenten elkaar persoonlijk kennen. Bij Aloysius De Roosten staat het totale mens-zijn centraal. Naast de cijfers is ook het ontwikkelen van vaardigheden voor morgen en persoonsvorming van belang zodat zij nu en in de toekomst kunnen bijdragen aan een mooie wereld voor henzelf en hun omgeving. Aloysius De Roosten staat voor kwalitatief goed onderwijs en zelfontplooiing van leerlingen in een rijke leer- en leefomgeving. In de onderbouw biedt de school een determinatieperiode aan. Dat wil zeggen dat naast leerlingen met een vmbo-t advies (theoretische leerweg) ook leerlingen met een vmbo-k(g)t advies (kader (gemengd) theoretische leerweg) welkom zijn, indien de basisschool heeft aangegeven dat ze perspectief hebben om op vmbo-t niveau te kunnen uitstromen. Binnen Aloysius De Roosten wordt gewerkt volgens het onderwijskundig concept Inspirion. Uitgangspunten voor Inspirion zijn het opdoen van kennis, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het krijgen van inzicht in sociale verhoudingen en het begeleiden van leerlingen om een goed mens te worden. Bij Inspirion draait het om ontdekken, onderzoeken, oplossen, samenwerken, creativiteit en andere belangrijke vaardigheden die leerlingen een voorsprong geven in de maatschappij. Aloysius De Roosten is een Parmant School en biedt onderwijs aan ongeveer 390 leerlingen.

Over Parmant Scholen Jij maakt morgen mooi! Dat is wat bij Parmant Scholen centraal staat. In onze visie, ons onderwijs en onze cultuur. Het is bovendien onze belofte aan onze leerlingen, docenten en medewerkers. Parmant Scholen is een organisatie met zes samenwerkende scholen, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Onze scholen onderscheiden zich elk in hun eigenheid en doelgroep, maar delen een sterk besef van onze gezamenlijke cultuur en koers. Met professionele en zeer betrokken medewerkers, die samen zorgen voor passend, kleurrijk en actueel onderwijs in een veilig, inclusief en kansrijk klimaat voor elke leerling. Die leerlingen zichzelf laten zijn en stimuleren op hun eigen niveau. Hen inspireren tot keuzes waarmee onze leerlingen een positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren, van nu en de toekomst. Waarmee ze hun dromen waar kunnen maken en zullen ervaren dat ze ertoe doen. Waarmee ze uitgroeien tot een ‘goed mens’.

Over Aloysius De Roosten

Naam school
Adres
Saenredamstraat 2 , 5643RR Eindhoven Noord-Brabant NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Aloysius De Roosten
Inspiratie voor dromen

Aloysius De Roosten is een kleinschalige vmbo-t school waar leerlingen en docenten elkaar persoonlijk kennen. Bij Aloysius De Roosten staat het totale mens-zijn centraal. Naast de cijfers is ook het ontwikkelen van vaardigheden voor morgen en persoonsvorming van belang zodat zij nu en in de toekomst kunnen bijdragen aan een mooie wereld voor henzelf en hun omgeving. 
Aloysius De Roosten staat voor kwalitatief goed onderwijs en zelfontplooiing van leerlingen in een rijke leer- en leefomgeving. In de onderbouw biedt de school een determinatieperiode aan. Dat wil zeggen dat naast leerlingen met een vmbo-t advies (theoretische leerweg) ook leerlingen met  een vmbo-k(g)t advies (kader (gemengd) theoretische leerweg) welkom zijn, indien de basisschool heeft aangegeven dat ze perspectief hebben om op vmbo-t niveau te kunnen uitstromen.

De school is gevestigd in een modern en nieuw schoolgebouw. Binnen Aloysius De Roosten wordt gewerkt volgens het onderwijskundig concept Inspirion. Uitgangspunten voor Inspirion zijn het opdoen van kennis, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het krijgen van inzicht in sociale verhoudingen en het begeleiden van leerlingen om een goed mens te worden. Bij Inspirion draait het om ontdekken, onderzoeken, oplossen, samenwerken, creativiteit  en andere belangrijke vaardigheden die leerlingen een voorsprong geven in de maatschappij. Aloysius De Roosten is een Parmant School en biedt onderwijs aan ongeveer 390 leerlingen.
Bijzonderheden
Aloysius De Roosten maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.