Vacature Docent Geschiedenis in Gouda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Geschiedenis 
Datum online
2023-02-28 28-2-2023
Sluitingsdatum
15-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Referentienummer
5864
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4 - 0,8
Omschrijving
Kom jij het gezellige team van Antoniusmavo XL in Gouda als docent Geschiedenis versterken? We bieden jou voor volgend schooljaar een baan aan voor 0,4 fte tot 0.8 fte met uitzicht op vast! Kom kennis maken met ons.
Wat ga je doen?
Geschiedenis is overal, maar jij weet als geen ander dat leerlingen zich dit niet altijd realiseren. Daarom zie je het als je belangrijkste uitdaging dat jouw leerlingen lol krijgen in geschiedenis. Hoe zien zij dit terug in hun dagelijks leven? Jij zorgt ervoor dat je actualiteit en historisch perspectief met elkaar verbindt.  
Een samenleving komt niet zomaar uit de lucht vallen. Jij legt het verband tussen toen en nu helder uit en beantwoordt alle vragen met plezier. Ook als leerlingen moeite hebben met abstracte begrippen zoals verlichting, communisme, socialisme en fascisme. Door jouw afwisselende lessen kunnen zij zich een beetje inleven in een andere tijd en beseffen ze dat het toen anders was dan nu.  
Zijn er functie-specifieke taken of uitdagingen die voor de sollicitant interessant zijn, dan kunnen deze hier vermeld worden. 
Hier ga je werken
Het Antoniuscollege Gouda, Antoniusmavo XL en ISK Gouda vormen samen het Carmelcollege Gouda. We zijn een scholengemeenschap die haar leerlingen in een veilige en zorgzame omgeving met uitdagend en contextrijk onderwijs wil vormen en opleiden tot verantwoordelijke, creatieve, zelfbewuste en zelfsturende wereldburgers, betrokken bij de medemens en dienstbaar aan de maatschappij.
Antoniusmavo XL is anders dan andere mavo’s omdat leerlingen zelf de dag indelen met een flexrooster, ze zowel leren als doen, persoonlijk onderwijs krijgen (met een eigen leerroute) en individueel worden begeleid. Wij bieden Totaal Onderwijs, dat wil zeggen: wij bereiden onze leerlingen voor op vragen die de toekomst aan hen stelt. Daarom staan op het Antonius naast slagen met hoge cijfers, (sociale) vaardigheden centraal. We willen een brug slaan tussen onderwijs ‘oude stijl’ en de ‘real world’. Kennen én kunnen staan centraal. De kernwaarden van waaruit wij werken: resultaatgericht, kracht, grensverleggend en jezelf zijn, maken dit mogelijk.
Wil je meer weten over de school en de locaties, klik hier.
Wat breng je mee?
  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent in het bezit van een 2e graads bevoegdheid geschiedenis;
  • Aantoonbare kennis en affiniteit met het vak geschiedenis en het lesgeven binnen het VO;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen;
Ook wanneer je in de afrondende fase van je studie zit, nodigen we je uit te solliciteren.
Dit is wat wij bieden
Wij bieden een baan van 0,4 fte tot maximaal 0,8 fte. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd van 1 augustus 2023 tot 1 augustus 2024.  Gaat het goed, dan zetten we het contract om naar een vaste aanstelling en je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 
  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.
Zijn wij een match?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Deze kun je via de  mail stellen aan Manon van Kerkhof (teamleider) m.vankerkhof@carmelcollegegouda.nl
Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.

Over Carmelcollege Gouda

Naam school
Adres
Groen van Prinsterersingel 49 , 2805TD Gouda Zuid-Holland NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over Carmelcollege Gouda vind je op: www.carmelcollegegouda.nl.

Carmelcollege Gouda is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.