Vacature Docent Aardrijkskunde 2de graads - 0,8 fte in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Aardrijkskunde 2de graads - 0,8 fte 
Datum online
2023-02-24 24-2-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
01-08-2023
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8
Omschrijving
Docent aardrijkskunde (2de graads) 0,8 fte* (meer of minder fte ook bespreekbaar)

Het Maris College locatie Belgisch Park is m.i.v. volgend schooljaar op zoek naar een enthousiaste docent aardrijkskunde met een tweedegraads bevoegdheid of studerend voor tweedegraads in de onder- en bovenbouw van de havo en het vwo.
 
Bij aardrijkskunde in zowel onderbouw als bovenbouw maken we naast een stevige vakinhoudelijke basis ruimte voor activerende werkvormen, projectonderwijs en werken we aan onderzoeksvaardigheden. We vinden het belangrijk de relatie tussen de theorie en de actualiteit te leggen.
 
Je komt te werken in een Marisbrede vaksectie en een klein enthousiast team aardrijkskundedocenten op de locatie. We bieden veel ruimte voor eigen ontwerp en invulling van het aardrijkskundeonderwijs. Het docententeam op locatie bestaat uit enthousiaste docenten en heeft een warm werkklimaat. Deuren staan altijd open en eigen initiatief wordt gewaardeerd. De vacature is interessant voor zowel ervaren als startende docenten met liefde voor het vak en onderwijs.
 
Van een nieuwe collega verwachten wij dat hij/zij inhoudelijk goed is onderlegd en in staat is om zowel creatieve als inhoudelijk uitdagende lessen(series) te ontwerpen inclusief passende toetsen. Wil je als docent inhoudelijk uitgedaagd worden, wil je niet altijd door dezelfde hoepel springen en houd je van een dynamische omgeving waar je je ideeën en je creativiteit kwijt kunt dan is deze baan geknipt voor jou. We nodigen je ook uit te reageren als je nog bezig bent met het afronden van een eerstegraads bevoegdheid.
 
Over Maris College

Samen in beweging voor kansrijk onderwijs
Het Maris College is een school voor voortgezet onderwijs langs de kust van Den Haag met zes locaties. De locaties zijn per niveau ingericht van havo/vwo met Technasium tot VMBO basis met LWOO. Omdat we kansrijk onderwijs willen bieden hebben we op iedere locatie een dakpanconstructie, zodat leerlingen optimale kansen hebben om door te stromen. Het is onze ambitie om 21ste-eeuws onderwijs te verzorgen. Daarom zetten we de komende jaren stevig in op digi-skills, persoonsvorming en activerende didactiek. Duidelijke regels in combinatie met pedagogische warmte zorgen voor een plezierige sfeer in school. Dat is belangrijk want we willen dat iedereen – leerlingen én medewerkers – zich op het Maris College thuis voelt.

Wij vragen:
  • Een docent met een eerstegraads bevoegdheid aardrijkskunde (of in afrondende opleidingsfase)
  • 0,8 fte
  • Lesgeven aan de onderbouw havo/vwo op de vestiging Belgisch Park
  • M.i.v. schooljaar 2023-2024
  • Ook als je op zoek bent naar een net iets grotere of kleinere aanstelling moedigen we je aan te reageren
Wij bieden:
  • Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast
  • Een Marisbrede aanstelling conform cao-vo, afhankelijk van opleiding en ervaring
  • Een eindejaarsuitkering van 8%
  • Extra begeleiding en coaching tijdens het eerste jaar
  • Ruime ontwikkelmogelijkheden
 
Solliciteren
Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Klik op onderstaande link om te solliciteren. Wij maken gebruik van Meesterbaan.
 
 
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Over Maris College

Naam school
Adres
Monseigneur Nolenslaan 16 , 2555XZ Den Haag Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Jacqueline Verboon
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, technasium
Omschrijving
Samen in beweging voor kansrijk onderwijs
Het Maris College biedt kansrijk voortgezet onderwijs op zes kleinschalige locaties langs de kust van Den Haag. Van vmbo-basis tot vwo met Technasium: we bieden onderwijs op alle niveaus aan. En met Techniek aan Zee bereiden we onze leerlingen optimaal voor op de toekomstige arbeidsmarkt.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen op het Maris College ruimschoots kansen krijgt om eigen talenten te ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor jou als docent! 

‘Wij verbinden ons aan jouw toekomst’
Deze belofte aan onze leerlingen, opgenomen in het schoolplan 2021-2025, vormt ook de leidraad voor ons personeelsbeleid. Op het Maris College word je nadrukkelijk aangemoedigd je horizon te verbreden en je grenzen te verleggen. We werken met onderwijsclusters om de verbinding te versterken tussen verschillende leergebieden, leerwegen en tussen onze locaties. Door te durven kijken óver de grenzen van je eigen locatie en vakgebied, kan ook jij op het Maris College een belangrijke verbindende factor zijn. Ons beleid is erop gericht om jou hierin te stimuleren en te ondersteunen.

Wanneer je bij ons komt werken, ontvangen wij je in een team dat open staat voor nieuwe ideeën en initiatieven. We houden van een persoonlijke aanpak, daarom krijg je zolang als wenselijk is, peer-to-peer begeleiding van een collega die daarvoor speciaal is opgeleid.

Expertise en leiderschap
Het spreekt vanzelf dat de kwaliteit van jouw docentschap op het Maris College voorop staat en tegelijkertijd hechten wij bijzondere waarde aan al het extra’s dat jij met je meebrengt. Daarom word je hier in het bijzonder aangemoedigd om ook jouw andere expertises te vergroten en in te zetten ten behoeve van onze hele organisatie. Zo hebben we onze eigen ‘Toolmasters’ opgeleid: een groep docenten die voor collega’s fungeren als helpdesk bij de inzet van digitale leermiddelen het ontwikkelen van digitale onderwijstools.

Op onze school bieden we volop ruimte aan medewerkers die het voortouw durven nemen bij innovatie ontwikkelingen én die leiding willen geven aan het opzetten van onderwijsvernieuwende experimenten in een van onze vele proeftuinen.
 
Sfeer
Dat veel mensen na hun stageperiode bij ons zijn blijven ‘hangen’, is geen toeval. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op het Maris College. En dat is wat vrijwel elke nieuwe medewerker ons vertelt: ‘Ik kwam hier in een warm bad.’ Bij ons zijn de onderlinge contacten ontspannen en informeel; we kennen geen rangorde. We vieren  elkaars successen en iedereen vindt een luisterend oor. En als een gelegenheid zich voordoet, komen we bij elkaar om - georganiseerd of spontaan – iets gezelligs te ondernemen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.