Vacature Docent economie in Gouda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent economie 
Datum online
2023-02-24 24-2-2023
Sluitingsdatum
15-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Referentienummer
5855
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 1,0
Omschrijving
Leg jij moeiteloos de begrippen, inflatie, hoog- en laagconjunctuur en koopkracht uit aan onze leerlingen van havo en vwo? Ga dan per 1 augustus 2023 aan de slag als docent economie bij Antoniuscollege in Gouda! En kom alvast kennis maken op dinsdag 7 maart tijdens onze banenmarkt!
Wat ga je doen?
Voor jou kent het vak economie geen enkel geheim. Je weet leerlingen aan je te binden, leert ze wat koopkracht is en laat ze ontdekken hoe de arbeidsmarkt in Nederland in elkaar zit. Jouw bevlogenheid voor dit mooie vak breng je graag over aan onze leerlingen. 
Als docent economie zorg jij dat economische begrippen en theoretische modellen tot leven komen voor onze leerlingen. Je weet jouw vak ook te koppelen aan het nieuws van de dag. In de lessen neem jij de tijd om leerlingen uitleg te geven, opgaven voor te doen en ze op verschillende manieren met de lesstof aan de slag te laten gaan. 
Hier ga je werken
Het Antoniuscollege Gouda, Antoniusmavo XL en ISK Gouda vormen samen het Carmelcollege Gouda. We zijn een scholengemeenschap die haar leerlingen in een veilige en zorgzame omgeving met uitdagend en contextrijk onderwijs wil vormen en opleiden tot verantwoordelijke, creatieve, zelfbewuste en zelfsturende wereldburgers, betrokken bij de medemens en dienstbaar aan de maatschappij.
Het Antoniuscollege Gouda is een school voor gymnasium/atheneum/havo. Binnen deze opleidingen bieden wij de leerroutes TTO, Breed en Technasium. Voor hoogbegaafde leerlingen hanteren wij de uitgangspunten van de BPS (begaafdheidsprofielscholen). Wij bieden Totaal Onderwijs, dat wil zeggen: wij bereiden onze leerlingen voor op vragen die de toekomst aan hen stelt. Daarom staan op het Antonius naast slagen met hoge cijfers, (sociale) vaardigheden centraal. We willen een brug slaan tussen onderwijs ‘oude stijl’ en de ‘real world’. Kennen én kunnen staan centraal. De kernwaarden van waaruit wij werken: resultaatgericht, kracht, grensverleggend en jezelf zijn, maken dit mogelijk. Op het Antoniuscollege kun je jezelf zijn, verbonden aan onze ambities. Dat geldt voor leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en schoolleiding. Dat betekent oog hebben voor elkaar, prioriteiten stellen, afspraken nakomen, elkaar aanspreken en willen leren van elkaar.
Wil je meer weten over de school en de locaties, klik hier.
Wat breng je mee?
  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent (bijna) in het bezit van een eerstegraads bevoegdheid economie;
  • Aantoonbare kennis en affiniteit met het vak economie en het lesgeven binnen het vo/hbo/wo;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen.
Dit is wat wij bieden
Wij bieden een baan van 0,6 fte tot maximaal 1,0 fte. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met ingang van 1 augustus 2023 voor de duur van een jaar. Gaat het goed, dan zetten we het contract om naar een vaste aanstelling. Je ontvangt afhankelijk van ervaring en de graad van lesbevoegdheid een passend salaris vanuit de CAO VO, schaal LB, LC of LD. 
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 
  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve, collegiale werksfeer en een professionele vaksectie.
Zijn wij een match?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Mail dan naar Daan Meijer (teamleider) d.meijer@carmelcollegegouda.nl. 
Wil je alvast komen kennismaken? Kom dan naar onze banenmarkt op dinsdag 7 maart. Klik voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.

Over Carmelcollege Gouda

Naam school
Adres
Groen van Prinsterersingel 49 , 2805TD Gouda Zuid-Holland NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over Carmelcollege Gouda vind je op: www.carmelcollegegouda.nl.

Carmelcollege Gouda is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.