Vacature Docent geschiedenis in Deventer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent geschiedenis 
Datum online
2023-02-24 24-2-2023
Sluitingsdatum
4-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Referentienummer
5858
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Ben je een 1e graads docent geschiedenis op zoek naar een nieuwe baan of ben je bijna klaar met je opleiding tot 1e graads docent geschiedenis? Het Etty Hillesum Lyceum, locatie het Vlier zoekt een docent geschiedenis voor 0,6 - 0,8 fte voor schooljaar 2023-2024.
Wat ga je doen?
Als docent geschiedenis vind je de relatie met leerlingen belangrijk en je kunt ze echt activeren. Je bent een goede pedagoog, verstaat de kunst om leerstof gevarieerd en gedifferentieerd over te brengen en bent ambitieus met je leerlingen.
Je weet de ICT-mogelijkheden goed te benutten en je wordt warm van het verder ontwikkelen van het onderwijs op Het Vlier.
Hier ga je werken
Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en Het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving.
Het Vlier is een prachtige school!
We zijn een school die bekend staat om haar hoge diplomakwaliteit, haar goede organisatie en haar prettige sfeer gebaseerd op wederzijds respect; een school voor bovenbouw havo/vwo, waar veel te kiezen valt, zowel in het brede aanbod van vakken als tijdens de 7 keuze-uren.
We leiden onze leerlingen allereerst op voor een diploma, maar willen ook hun blik op de wereld buiten school openen.  We organiseren allerlei activiteiten op sportief, cultureel en wetenschappelijk gebied en werken samen met hbo en wo. Onze leerlingen krijgen ruimte zich persoonlijk te ontwikkelen, om eigen talenten te ontdekken en initiatief te nemen om deze verder uit te bouwen. Op die manier leren ze zichzelf beter kennen en durven zichzelf te laten zien. We nodigen hen uit nieuwsgierig te zijn naar anderen. Het zijn de verschillen die de wereld mooi maken en daar kan iedereen een steentje aan bijdragen.
Ongeveer 90 docenten geven onderwijs aan ca. 1350 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Docenten zijn gedreven om hun vak zo goed mogelijk over te brengen en goede examenresultaten te behalen. Ze hebben hart voor de leerling en eisen veel van zichzelf en van leerlingen. Het Vlier heeft een sterk en betrokken OOP. Collega’s zien naar elkaar om. Het Vlier kent een laag ziekteverzuim.
Wil je meer weten over de school en onze locaties klik hier.
Wat breng je mee?
Je bent in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak geschiedenis of je studeert hiervoor. Je hebt bij voorkeur ervaring in het lesgeven in examenklassen en het nakijken van examens. Je hebt een reflectieve instelling, je kunt goed samenwerken met je vakgroep en met andere collega’s in de school.
We willen graag dat onze leerlingen volop de kans krijgen zich te ontwikkelen. We streven ernaar dat ze oog hebben voor de samenleving en respect ontwikkelen voor de ander. We zoeken iemand die zich wil verbinden aan deze doelen. Van ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het beste in jou en je leerlingen naar boven te halen.  
Dit is wat wij bieden
Wij bieden een functie van 0,6 - 0,8 fte. Bij deze uitdagende functie hoort een passende beloning in LC maximaal 5.329,- euro bruto per maand bij een volledige baan. Doorgroei naar of overname van een LD functie is mogelijk maximaal 6.059,- euro bruto per maand bij een volledige baan. Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op vast. 
Iedere nieuwe collega kan naar behoefte rekenen op steun van een vakcoach, een docentcoach en een teamleider.
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 
Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege, een werkgever met prima secundaire arbeidsvoorzieningen, een aantrekkelijk loopbaanbeleid en een groot netwerk.
  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.
Zijn wij een match?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.
Heb je interesse maar toch nog een vraag? Bel of mail dan naar Gerie ten Brinke bereikbaar op: 06 – 13 66 53 89 of g.tenbrinke@ettyhillesumlyceum.nl.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 11 april ‘s middags. 
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk dinsdag 4 april 08.00 uur

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal.

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Adres
Laan van Borgele 60 , 7415DJ Deventer Overijssel NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.