Vacature Docent bouwen, wonen en interieur (BWI) in Oldenzaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent bouwen, wonen en interieur (BWI) 
Datum online
2023-03-14 14-3-2023
Sluitingsdatum
4-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Referentienummer
5856
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 - 0,8
Omschrijving
Ben jij een enthousiaste docent BWI en heb je affiniteit met lesgeven aan leerlingen in het vmbo? En ben je op de hoogte van traditionele én nieuwe technieken en technologieën en vind je het een uitdaging om leerlingen daarin mee te nemen? Kom dan volgend schooljaar werken bij Twents Carmel College locatie Potskampstraat in Oldenzaal!

Wat ga je doen?
Je geeft lessen binnen het profiel bouwen, wonen en interieur (BWI) in de bovenbouw van het vmbo. Het profiel BWI bestaat op onze locatie uit de vier profieldelen en keuzedelen. Je bent binnen alle onderdelen inzetbaar en je verzorgt de lessen in een compleet en modern ingericht praktijklokaal. Daarnaast begeleid je 4e jaars leerlingen tijdens hun lint- en blokstage bij een bedrijf en ben je mentor van een basis- of kaderklas.

Je investeert in je relatie met de leerlingen, je bent bekend met het gedachtengoed van de ‘5-rollen van de docent’ en past deze
rollen adequaat toe in je lessen. Daarnaast hanteer je activerende werkvormen om de leerlingen op maat te bedienen en het beste
uit de leerlingen te halen. Je bent goed in het geven van praktijklessen én theorielessen bouwen, wonen en interieur. Door jouw pedagogische en didactische kwaliteiten vind je gemakkelijk aansluiting bij de verschillende doelgroepen. Net als je teamgenoten
ben je betrokken bij het onderwijs en bij de leerling. Je staat open voor contact met ouders en collega’s. Van jou verwachten we dat je goed om kunt gaan met het geven en ontvangen van feedback.

Het huidige team bestaat uit drie docenten en een instructeur BWI. Door toename van leerlingen (o.a. gtl-leerlingen, praktijkonderwijs- en havoleerlingen) binnen BWI zoeken we een nieuwe collega. De kenmerken van het team zijn collegialiteit, samenwerking en een positief kritische sfeer. Door de toename van het aantal leerlingen slaat het team een nieuwe weg in wat betreft onderwijs en organisatie. Dit proces is in volle gang en wordt samen vormgegeven. Speerpunten van het team zijn differentiatie, inzet van ICT, werken aan persoonlijke professionalisering en de verbinding tussen de traditionele en moderne technieken en technologieën binnen BWI en het Technolab.

Op de locatie zijn diverse onderwijskundige ontwikkelingen in gang gezet, onder andere in het kader van de regeling Sterk Techniekonderwijs. De beroepsdocenten techniek spelen bij de ontwikkeling en uitvoering van de plannen een betekenisvolle rol.

Hier ga je werken
Het Twents Carmel College is een brede scholengemeenschap voor PrO, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 5 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 552 medewerkers.
We werken in vaste teams die ieder de thuisbasis vormen voor ongeveer 25 personeelsleden en 250 leerlingen. Onze kernwaarden zijn: keuzevrijheid, brede vorming, professionele leercultuur, betrokkenheid en band met de omgeving.

De locatie Potskampstraat kent een breed en uitnodigend aanbod voor de leerjaren 2 tot en met 4. Zo biedt de locatie alle leerwegen aan. Leerlingen uit de bbl en de kbl kiezen uit de profielen: PIE, BWI, MOB, HBR, E&O, Z&W en Groen. De leerlingen uit de gl en de gtl volgen allemaal een profielvak.  De locatie heeft het excellentie profiel voor maatwerk.
Het onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel bestaat uit 120 medewerkers, die het onderwijs verzorgen voor ruim 1165 leerlingen. De locatie heeft sterke banden met bedrijfsleven, instellingen en organisaties.
 
Wil je meer informatie over de school en onze locaties, klik hier. 

Wat breng je mee?
Je beschikt minimaal over een 2e graads onderwijsbevoegdheid bouwen, wonen en interieur (BWI). Ook kandidaten die studerend zijn voor een dergelijke bevoegdheid of dat willen, zijn welkom om te solliciteren. Ook een combinatie met een baan in het bedrijfsleven is bespreekbaar. Je hebt in ieder geval affiniteit en/of ervaring met lesgeven aan leerlingen in alle leerwegen van het vmbo, praktijkonderwijs en havo en je weet ze enthousiast te maken voor allerhande werkzaamheden binnen bouwen, wonen en interieur binnen én buiten de school. 

Dit is wat wij bieden
Wij bieden een baan van 0,8 fte. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met ingang van 1 augustus 2023 voor de duur van 1 jaar. Gaat het goed, dan zetten we het contract om naar een vaste aanstelling en je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan.
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 
  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.
Zijn wij een match?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Bel of mail dan naar mevr. M. Wolbers, bereikbaar op 0541-532333 of m.wolbers@twentscarmelcollege.nl

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Overige
Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Over Twents Carmel College

Naam school
Adres
Lyceumstraat 36 , 7572CR Oldenzaal NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Twents Carmel College vind je op: twentscarmelcollege.nl.

Het Twents Carmel College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.