Vacature Projectleider basisvaardigheden in Deventer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Projectleider basisvaardigheden 
Datum online
2023-03-14 14-3-2023
Sluitingsdatum
5-4-2023
Met ingang van
01-04-2023
Referentienummer
5845
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,6
Omschrijving
Loop jij warm voor een leuke uitdaging? Ben jij in staat om de komende jaren het Etty Hillesum Lyceum op de kaart te zetten als het gaat om de versterking van basisvaardigheden van alle leerlingen? Kun jij mensen en organisaties verbinden, bestaande kennis ontsluiten en collega’s samenbrengen om kennis te ontwikkelen? Dan willen we graag met je kennismaken. 

Wat ga je doen?
Het Etty Hillesum Lyceum heeft van OCW een omvangrijke subsidie toegekend gekregen voor het versterken van de basisvaardigheden taal, rekenen, burgerschap en digitale vaardigheden. Deze subsidie sluit aan op de ambitie van het EHL om versterkt en duurzaam in te zetten op basisvaardigheden van onze leerlingen. De subsidie biedt ons de mogelijkheid om de plannen in een versnelling te brengen. Inmiddels is er een plan van aanpak ontwikkeld. Dit plan van aanpak vraagt om een verdere verfijning en een vertaling in een programma inclusief bijbehorende programmatische aanpak. 

Om vorm en inhoud te kunnen geven aan de implementatie van de versterking van basisvaardigheden werken we met verschillende (werk)groepen. De stuurgroep, met daarin de locatiedirecteuren en de centrale directie, is opdrachtgever. De projectgroep, met daarin de voorzitters van de vier basisvaardigheden, is de opdrachtnemer. In de projectgroep vindt kruisbestuiving plaats tussen de voorzitters en wordt de voortgang van het programmaplan gemonitord, en waar nodig bijgestuurd. De voorzitters die de projectgroep vormen zijn daarnaast voorzitter van een eigen locatie overstijgende werkgroep per basisvaardigheid. In deze locatieoverstijgende werkgroepen worden de ontwikkelingen per basisvaardigheid besproken, verder verrijkt en verder vorm gegeven. Een en ander komt per locatie samen in de locatiegebonden werkgroepen, waar specialisten samen met verschillende teams binnen de locaties aan het werk zijn om uitvoering te geven aan de plannen.

Als projectleider ben jij primair ondersteunend aan de projectgroep en daarmee aanspreekbaar op het resultaat van de werkzaamheden. Je bent ook de verbindende schakel tussen de verschillende actoren. Binnen het EHL is de werkwijze aanpak versterking basisvaardigheden nieuw. Het is daarom belangrijk dat jij in staat bent om de borging van deze nieuwe werkwijze van samenwerking tussen vakgroepen en locaties te begeleiden. Het zicht- en bespreekbaar maken van succesmomenten en knooppunten maakt hier onderdeel vanuit, om het samen leren binnen het EHL te bevorderen. Jouw directe aanspreekpunt is het lid uit de stuurgroep dat dit project basisvaardigheden binnen zijn portefeuille heeft.  
 
Als projectleider voor het programma basisvaardigheden taal-Nederlands, rekenen-wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid verbind je je voor twee jaar aan onze organisatie om:
 • De beoogde doelstellingen en resultaten uit het plan van aanpak basisvaardigheden te vertalen naar een realistisch en werkbaar programmaplan, waar uitvoering aan gegeven kan worden door diverse betrokkenen; 
 • Dit te doen in nauwe samenspraak en afstemming met de projectgroep en binnen de kaders van de opdracht van de stuurgroep;
 • In het programmaplan expliciet aandacht te besteden aan de verdeling van taken, rollen en bevoegdheden en aan  een realistisch tijdspad en heldere doelen;
 • De projectgroep, de locatieoverstijgende werkgroepen  en de stuurgroep op procesniveau te begeleiden en te faciliteren om (inhoudelijke) doelstellingen uit het programmaplan te bereiken;
 • Het inzichtelijk maken van voortgang en bespreekpunten maakt hier onderdeel van uit; 
 • De binnen het EHL te ontwikkelen werkwijze voor  duurzame versterking van basisvaardigheden te borgen, onder meer door verschillende betrokken teams van collega’s inhoudelijk en functioneel aan elkaar te verbinden.
Wat breng je mee?
 • Je bent een ervaren projectleider met minimaal 2 jaar ervaring, bij voorkeur in het onderwijs;
 • Je hebt ervaring met complexe werkprocessen en aanpak van veranderprocessen;
 • Je hebt hart voor het (voortgezet) onderwijs;
 • Je kunt goed organiseren en delegeren;
 • Je bent flexibel en bestand tegen druk;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, waaronder luister- en schrijfvaardigheid;
 • Je bent resultaatgericht, doortastend en besluitvaardig;
 • Je bent organisatiesensitief en kunt goed waarnemen en adviseren.
Wat bieden wij?
Het Etty Hillesum Lyceum bestaat uit vijf scholen waar ruim 450 collega’s werken. Vijf scholen met één gemeenschappelijk visie: alle ruimte. Daarin zijn al onze scholen heel verschillend. Elke school heeft een eigen onderwijskundige- en pedagogische aanpak. Daardoor hebben leerlingen wat te kiezen, maar sollicitanten en collega’s ook! Samen creëren wij een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen. Wat je als collega ook bij ons komt doen, je werkt altijd mee aan de toekomst van leerlingen. We zijn er van overtuigd dat het juist collega’s zijn die onze scholen zo goed maken. Jouw ontwikkeling is dus ontzettend belangrijk. Daarom bieden wij je alle kans om je verder te ontwikkelen en te blijven leren.

Wil je meer weten over de school en onze locaties klik hier.

Het Etty Hillesum Lyceum is aangesloten bij Stichting Carmelcollege. Carmel verbindt VO-scholen in heel Nederland en is werkgever van bijna 4.100 onderwijsprofessionals in het VO. Kom je bij ons werken, dan krijg je een aanstelling bij de Stichting Carmelcollege. Dat heeft allerlei voordelen. Het biedt je een krachtig onderwijsnetwerk en meer loopbaanmogelijkheden.
Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan van 0,6 fte voor de duur van twee jaar. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; maximaal 5.329,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 11). De startdatum is zo snel mogelijk. 
Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 

Procedure
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Annelies de Jonge, via a.dejonge@ettyhillesumlyceum.nl of 06 – 38411723. De eerste gesprekken vinden plaats in week 16 (17 tot en met 21 april). Wij nodigen u uit om te solliciteren via de sollicitatiebutton op onze website, uiterlijk tot 5 april 2023.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 11
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 5.329,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 11).

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Adres
Laan van Borgele 60 , 7415DJ Deventer Overijssel NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.