Vacature Leraar wiskunde 1e graad in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar wiskunde 1e graad 
Datum online
2023-02-22 22-2-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
Schooljaar 2023-2024
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8333 - 1,000
Aantal uren
20-24
Omschrijving
Ken jij de eigenschappen van de rij van Fibonacci? Gaat jouw wiskundehart sneller kloppen op 14 maart? Word jij blij van kansberekening, formules en vergelijkingen en wil je die kennis met aandacht en geduld overbrengen op de leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor schooljaar 2023-2024 zoeken wij naar een enthousiaste 1e graad wiskundedocent. De lessen zijn met name in de bovenbouw (havo en vwo) met eventueel 1 of 2 onderbouwklassen. 

Wat ga je doen?
Je verzorgt inspirerende en leerzame lessen voor onze leerlingen. Je bent duidelijk en biedt structuur waarbij je de leerlingen begeleidt en coacht. Je werkt samen met je wiskundecollega’s, ontwikkelt lesstof en onderzoekt samen met andere secties naar mogelijkheden om het bèta onderwijs te versterken. Je kijkt met een positief-kritische blik naar je eigen lessen, de organisatie, het onderwijs en de toekomst waarbij jij de leerlingen stimuleert en enthousiasmeert voor wiskunde.  
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega:
• die in het bezit is van een eerstegraads lesbevoegdheid wiskunde; 
• die prettig en effectief samenwerkt met collega’s;
• die verbindend is naar leerlingen en collega’s;
• die met veel pedagogisch tact en humor in staat is onze leerlingen te bereiken.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met "hart voor het onderwijs". Je voelt je als leraar nauw betrokken bij het werk van uw team en je hebt affiniteit met de leerlingen. Je weet betrokkenheid bij de leerlingen en jouw collega’s te bevorderen. Je bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van jouw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht. 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads leraren royale doorgroeimogelijkheden.Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus bij het HVC, centraal.

De zorg voor onze collega's vormt een belangrijk speerpunt in ons beleid. Van coaching op het gebied van werk-prive balans, tot het volgen van een opleiding, we denken mee en denken in mogelijkheden.  

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard conform de CAO-VO. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden en een fietsplan. Verder onvtangt elke leraar een laptop waarmee hij of zij direct op school aan het werk kan. Daarnaast ontvangen collega's die in de havo en het vwo lesgeven ook een iPad in bruikleen. 

 

Over Herbert Vissers College

Adres
Noorderdreef 175 , 2152AC Nieuw-Vennep NL
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Eline Mens
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum, gymnasium en HVX. Havo en vwo vormen samen het Herbert Vissers Lyceum. Sinds schooljaar 18/19 wordt er ook gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode, HVX, die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling.
 
Wij zijn een school op christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij 1922 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen.
 
Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in ons personeelsbeleid.
 
Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe leraren opleiden en stagiaires begeleiden.
 
Wij zijn gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal gelegen in het groeigebied Haarlemmermeer, en zijn uitstekend bereikbaar.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren en meer informatie
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie? Kijk op onze website www.hvc.nl of neem contact op met mvr. E. Mens e.mens@hvc.nl (teamleider havo/vwo onderbouw) 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.