Vacature Leerkracht met kennis, kunde en lef! in Zandvoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht met kennis, kunde en lef! 
Datum online
2023-02-21 21-2-2023
Sluitingsdatum
21-4-2023
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6 - 1.0
Omschrijving
Wij zoeken leerkrachten met visie en lef! De School is dé ontwikkelplek voor leerlingen en onderwijsprofessionals om het onderwijs opnieuw vorm te geven en in te richten. Momenteel hebben wij ruimte in ons team voor diegenen die het innovatieve onderwijs een duwtje in de goede richting kunnen geven

Als leerkracht bij De School ben je samen met het team verantwoordelijk voor het leerproces van leerlingen in de breedste zin van het woord. De School is een pionier in het ​basisonderwijs en hanteert flexibele onderwijs- en werktijden. De School werkt in thema’s van tien weken. Per leerling stel je aan het eind van elk thema, dus vijf keer per jaar, een individueel leerplan op voor het aankomende thema. Je bespreekt met ​het kind​ en ouder(s) waar ​het kind naartoe wil groeien, en overlegt dit met het team. Aan de hand van deze gesprekken - in combinatie met observaties tijdens de lessen en toetsen - stel je een persoonlijk ​leerplan op. In dit plan verwijs je ook naar het groepsleerplan, dat je elke tien weken opstelt ​en de basis vormt voor het zelf ontwikkelde, thematische onderwijs.

Je wordt als leerkracht aangemoedigd om ​mee te denken aan en te beslissen in het beleid en om samen met collega's het onderwijs te ontwikkelen. Dit doe je in verschillende kringen in het sociocratische model. Je ​ontwikkelt en verzorgt inhoudelijk sterke en aantrekkelijke lessen binnen de thema’s. Deze lessen ontwerp je grotendeels zelf, maar wel in lijn met de kerndoelen en landelijke normering. De School werkt ook veel met gastdocenten die passen bij de thema's. Deze gastlessen zijn gericht op kerndoelen zoals kunst, sport, natuur en techniek.

Lees hier meer over het vernieuwende onderwijs van De School.

Als je een ondernemend karakter hebt en graag met een enthousiast team wilt werken aan de vernieuwing van het onderwijs, dan is dit een baan voor jou.

Schoolportret  
De School verzorgt voor kinderen een brede opleiding in alle kerndoelen en burgerschap, op maat (passend, inclusief onderwijs). De School is de enige in Nederland en werkt zonder leerstofjaarklassensysteem. Dit realiseren wij door:  
 • flexibele  school- en vakantietijden en  ruime openingstijden: 50 weken per  jaar,  5 dagen per week van 8.00 tot 18.00 geopend. Doel hiervan is het mogelijk maken van differentiatie in onderwijstijd –de totale hoeveelheid tijd (meer tijd is mogelijk!) en de spreiding over de dag, week en jaar-als instrument voor passend onderwijs;     
 • medezeggenschap en participatie van leerlingen, ouders en medewerkers in de besluitvorming op alle niveaus die van het individuele kind, de groep, de school en het bestuur. Doel hiervan is het benutten van alle beschikbare kennis voor ontwerp van leerplannen en het beleid en het realiseren van volledige ouder, - en medewerker, - en leerling participatie;
 • thematisch onderwijs met verrijkt aanbod (5 thema’s van 10 weken per jaar) aansprekende thema’s, integratie van vakken/alle kerndoelen, grote diversiteit aan activiteiten (voor hoofd, handen en hart), dagelijks docenten van buiten, elke 10 weken educatieve excursies, diepgang en breedte binnen de thema’s.
De inspectierapporten van GGD en Onderwijsinspectie zijn positief.  De School was aanleiding voor het landelijk experiment flexibele schooltijden. Voor wat betreft de effecten voor de werktijden van werknemers is er een akkoord met de vakbonden.  
Sinds 1 augustus 2013 maakt De School deel uit van Lucas Onderwijs in Den Haag. 

 
Wij zoeken per direct nieuwe collega's voor de functie van: 
 
Onderwijsprofessional 60-100%  
Functieomschrijving:
Kern van uw werk is het leiding geven aan het leerproces van leerlingen - individueel en groepsgewijs, het maken van individuele leerplannen (per leerling 5x per jaar), groepsleerplannen, het verzorgen van inhoudelijk sterke en aantrekkelijke lessen en het stimuleren en volgen van leerlingen in hun ontwikkeling.   
 
Je levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van zowel het onderwijs als de organisatie. 
  
Wij bieden:
 • Een unieke kans om met enthousiaste collega's dit nieuwe concept toe te passen in de praktijk en verder vorm te geven. 
 • De mogelijkheid om jou via interne- en externe opleidingen te ontwikkelen tot onderwijsprofessional en pionier. 
 • Flexibele werk- en vakantietijden. 
 • Een school die aansluit bij de behoeften van de huidige samenleving (zoals maatwerk en flexibiliteit).  
 • Een organisatie die concrete oplossingen ontwikkelt voor actuele vraagstukken op het gebied van onderwijs, zorg en opvang, dit probeert te doen binnen wettelijke kaders en zonodig deze kaders ter discussie stelt. 
Wij verwachten:   
 • Pioniersgeest, energie en flexibele inzetbaarheid.
 • Specialistische kennis en ervaring o.a. van leerlijnen en de wijzen waarop kinderen zich kunnen ontwikkelen.
 • Een positieve benadering van leerlingen gericht op mogelijkheden en (verborgen) potentieel.  
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (geweldloze communicatie) - een positieve benadering van ouders.  
 • Zelfstandigheid en samenwerkingsvaardigheden. 
 • Een actieve en zelfstandige inzet om onze organisatievorm (= Sociocratische Kringorganisatie Methode) te leren  
 • Diploma PABO 
 • Ervaring in het basisonderwijs, met verschillende leeftijden, onderwijsmethodes en/of schoolsystemen.   
  
Geïnteresseerd?  
Kijk voor meer informatie op onze website: www.deschool.nl. Hier vindt u o.a. beleidsdocumenten en verschenen publicaties. 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Daphne Spekkers en Eef Haenen, telefoon 023-5730625.
Uw sollicitatie met cv kunt u via e-mail richten aan directie@deschool.nl. 

Bekijk ook onze visuele vacature https://vacatures.deschool.nl/leerkracht-allround/ 
  

Over De School

Naam school
Adres
JP Thijsseweg 24 , 2041BM Zandvoort NL
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Daphne Spekkers
Omschrijving
De School in Zandvoort verzorgt gewoon basisonderwijs en méér op een ongewone manier, namelijk ‘op maat’. En dat voeren we ver door, dus ook in de hoeveelheid onderwijstijd.

‘Op maat’ doen wij door de combinatie van deze drie pijlers:
– jaarrond open
– mee-ontwerpen en mee-beslissen
– thematisch onderwijs

Wij zijn in 2008 gestart als eerste school met flexibele en ruime schooltijden. Kunnen variëren in tijd is logisch om onderwijs op maat te kunnen maken. In die ruime tijden organiseren we zeer gevarieerd onderwijs rond aantrekkelijke thema’s. Op wat en hoe we het onderwijs organiseren kunnen leerlingen, hun ouders en leerkrachten invloed hebben.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
We ontvangen graag u cv met motivatie via directie@deschool.nl
U kunt ook bellen om meer informatie op te vragen, vraagt u dan naar Daphne Spekkers of Eef Haenen
Na een positieve terugkoppeling plannen we een meedraaidag. U werkt dan volgens een rooster een gehele dag mee met het team van De School en kunt op verschillende bouwen meedraaien en een (zelf ontworpen) les geven.
Als we hierna beiden positief zijn zal uw aanname worden geagendeerd in de teamkring.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.