Vacature Preventiemedewerker Regio Groot Amsterdam in Heel Nederland

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Preventiemedewerker Regio Groot Amsterdam 
Datum online
2023-02-13 13-2-2023
Sluitingsdatum
13-2-2024
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 FTE
Omschrijving
Regio preventiemedewerker Yuverta voor 0,4 fte (regio Groot-Amsterdam)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en bieden cursussen en trainingen aan. We houden ons bezig met thema’s die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio.

Voor onze regio Groot Amsterdam zoeken wij een preventiemedewerker voor 0,4 fte.

De regio Groot Amsterdam kent vijf locaties: drie in Aalsmeer en twee in Amsterdam. Op een van de locaties in Amsterdam wordt in 2023 gestart met nieuwbouw. De andere vier locaties zijn goed geoutilleerd, al zijn er soms wel bouwkundige aanpassingen gewenst.

Wat ga je doen?

Als regio preventiemedewerker draag jij samen met de werkgever in belangrijke mate bij aan het bieden van goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van ongevallen. Je zorgt ervoor dat je risico’s monitort en tijdig signaleert, belangrijker nog, preventief zet jij acties op om onveilige situaties te voorkomen. Daarbij sta je continu in contact met collega’s, je geeft voorlichtingen en instrueert hen op het gebied van preventieve veiligheid en gezondheid. Op locaties signaleer je onveilig gedrag en situaties waarbij beleid en regels niet nageleefd worden. Je helpt om medewerkers te informeren en erop te wijzen dat het beleid nageleefd dient te worden. Tevens registreer je alle meldingen van incidenten en (bijna) ongevallen, zodat we in de toekomst de regels en ons beleid kunnen blijven aanscherpen. Als taken kan je denken aan:
 • het beheer van registratie van gevaarlijke stoffen;
 • coördineren van voorzieningen, acties en maatregelen bij praktijklessen, o.a. machineveiligheid, dierhygiëne etc.
 • begeleiden en coördineren van de uitvoering van de RI&E’s (risico-inventarisatie en evaluatie) in samenwerking met een adviesbureau;
 • het uitvoeren van acties voortkomend uit de RI&E’s en veiligheidsmonitors;
 • maakt verbetervoorstellen op het gebied van preventie en Arbo;
 • uitvoeren van werkplekonderzoeken (ergonomie en opvolging daarvan);
 • coördineren van bedrijfsnoodorganisaties locaties, organiseren en plannen van de BHV trainingen en oefeningen en ondersteuning van de hoofd Bhv’ers.

Jij als regio preventiemedewerker

Durft collega’s adequaat te wijzen op eigen ergonomie en belang voor de langere termijn, maar zorgt er ook voor dat beleid en regels nageleefd worden en blijven leven op de locaties. Je durft initiatief te nemen en weet alles administratief goed vast te leggen. Daarbij ben jij als preventiemedewerker:
 • benaderbaar en proactief;
 • kwaliteitsgericht, omgevingsbewust en onafhankelijk;
 • resultaatgericht, je streeft naar een goed resultaat en kunt goed plannen en organiseren;
 • je bent in het bezit van minimaal mbo- 4 werk- en denkniveau en hebt relevante werkervaring als bijvoorbeeld arbo deskundige, veiligheidskundige of HR medewerker.

Wat bieden wij

Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal 7 tot 8 van de cao mbo. Dit is afhankelijk van eerdere werkervaring en salariëring. Het salaris bedraagt minimaal €2.174 tot maximaal €3.678 (schaal 8) bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Verder bieden wij:
 • een eindejaarsuitkering van 8,33 procent;
 • grotendeels vrij tijdens schoolvakanties;
 • hybride werkregelingen;
 • reiskostenvergoeding conform cao plus extra’s vanuit bedrijfsregelingen;
 • pensioenopbouw bij het ABP pensioenfonds;

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?

Bij interesse verzoeken we je om uitsluitend te solliciteren via onze eigen website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Die op onze website zijn dan ook altijd actueel.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten

Voor vragen kan je contact opnemen met Coralie Gerstel, corporate recruiter, 06-18595467.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
1

Over Yuverta

Naam school
Adres
De Molen 94 , 3995AX Heel Nederland NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Hoi, welkom bij Yuverta!

Met ingang van schooljaar 2021-2022 heten al onze scholen Yuverta.
Het is een originele, dynamische en open naam. Met indirecte verwijzingen naar jij, jeugd, groen en toekomst. We zijn er ontzettend trots op!

Een nieuwe naam = meer dan een nieuw jasje. Onze nieuwe naam staat voor wie en wat we willen zijn: Thuis in de Toekomst. We bieden onze leerlingen, studenten en cursisten een vertrouwde basis. Van daaruit kunnen ze zich voorbereiden op de toekomst.

‘Thuis in de toekomst’ heeft ook een belofte in zich: op onze vakgebieden zijn we innovatief en ondernemend. We kijken en lopen vooruit, bieden meerwaarde en zijn daarmee van betekenis. Op thema's die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We zijn op duurzame wijze verbonden met de toekomst van de wereld. Zelf en in samenwerking met anderen. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen en samen met hen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.