Vacature Leraar Nederlands 2e graad in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 2e graad 
Datum online
2023-02-01 1-2-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
01-04-2023
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,883 - 1
Aantal uren
20 - 24
Omschrijving
We zijn per maart 2023/ april2023 dringend op zoek naar een enthousiaste leraar voor het vak Nederlands. De omvang van de aanstelling ligt tussen de 20-24 lessen. Solliciteren naar een deel van de betrekking is uiteraard ook mogelijk.

De lessen worden gegeven in de afdeling vmbo-basis en vmbo-kader (onder- en bovenbouw). Affiniteit en ervaring binnen de doelgroep strekt tot aanbeveling.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Heeft ‘t kofschip geen geheimen voor jou? Laat jij zwakke en sterke werkwoorden dansen op het bord? Word jij er blij van om het verschil tussen zij en hun en me en mijn uit te leggen? En dat keer op keer. En wil je jouw kennis met aandacht, liefde en geduld op een volgende generatie overbrengen? Het Herbert Vissers College zoekt een enthousiaste leraar Nederlands die affiniteit heeft met de nieuwe rijken van de toekomst.

Wat ga je doen?
Je verzorgt leuke, inspirerende en leerzame lessen voor onze leerlingen. Je begeleidt en coacht leerlingen, waarbij je verder kijkt dan alleen je eigen vak. Samen met je collega’s ontwikkel je lesstof. Vanzelfsprekend kijk je naar jezelf en de organisatie met een positief-kritische blik. Daarbij vergeet je niet dat je vak om mensen draait en om boeiend, eigentijds en toekomstgericht onderwijs natuurlijk!

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega:
  • die in het bezit is van een tweedegraads lesbevoegdheid Nederlands of daarvoor studeert (minimaal 3e of 4e jaars);
  • die prettig en effectief samenwerkt met collega’s;
  • die verbindend is naar leerlingen en collega’s;
  • die met veel pedagogisch tact en humor in staat is onze leerlingen te bereiken;
  • affiniteit en ervaring met de doelgroep strekt tot aanbeveling.
Het HVC is op zoek naar kandidaten met "hart voor het onderwijs". Je voelt zich als leraar nauw betrokken bij het werk van jouw team en je hebt affiniteit met de leerlingen. Je weet betrokkenheid bij de leerlingen en jouw collega’s te bevorderen. Je bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van jouw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Elke leraar ontvangt een laptop waarmee hij of zij direct op school aan het werk kan. Daarnaast ontvangen collega's die in de havo en het vwo lesgeven ook een iPad in bruikleen. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.

 

Over Herbert Vissers College

Adres
Noorderdreef 175 , 2152AC Nieuw-Vennep NL
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. P. Masselink
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum, gymnasium en HVX. Havo en vwo vormen samen het Herbert Vissers Lyceum. Sinds schooljaar 18/19 wordt er ook gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode, HVX, die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling.
 
Wij zijn een school op christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij 1922 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen.
 
Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in ons personeelsbeleid.
 
Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe leraren opleiden en stagiaires begeleiden.
 
Wij zijn gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal gelegen in het groeigebied Haarlemmermeer, en zijn uitstekend bereikbaar.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.