Vacature Orthopedagoog in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Orthopedagoog 
Datum online
2023-01-23 23-1-2023
Sluitingsdatum
28-2-2023
Met ingang van
01-04-2023
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8 -1 fte
Aantal uren
32-40
Omschrijving
 Orthopedagoog VIP room 

Per 1 april 2023 zijn we op zoek naar een orthopedagoog die ons VIP-roomtraject gaat helpen opzetten en begeleiden.  
 
Heb jij een hart voor leerlingen die net wat meer aandacht nodig hebben? Sta jij stevig in je schoenen en weet je van aanpakken? Het Damstede Lyceum (havo/vwo) zal in april 2023 een zogeheten ‘VIP-room’ binnen de school gaan opzetten. Ben jij diegene die dit in samenwerking met ons gaat realiseren? 
 
VIP-Roomtraject
De orthopedagoog passend onderwijs is werkzaam op onze trajectvoorziening. Dit is een speciaal ingerichte onderwijsruimte op het Damstede. Deze VIP room is vijf dagen in de week beschikbaar tijdens schooltijd tussen 8.30 en 15:00. Vooral de coaches zullen de plusklas begeleiden.
 
De VIP room richt zich op het bieden van de juiste ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben. We denken dan aan leerlingen die op cognitief en/of sociaal-emotioneel gebied voor een korte of langere tijd extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben. Het VIP-roomtraject biedt deze ruimte en begeleiding. De begeleiding zet in op het ondersteunen bij huiswerk, rust bieden bij het leren en het opdoen van succeservaringen. Dit met als doel om onderwijsachterstanden tegen te gaan en afstroom en uitval te voorkomen.  
 
De orthopedagoog speelt een cruciale rol tussen de docent en de leerling. Hij/zij biedt extra hulp aan leerlingen die voldoende capaciteiten hebben om een havo/vwo-diploma te halen, maar die daar door omstandigheden hulp bij kunnen gebruiken. De orthopedagoog is gericht op begeleiding en ondersteuning van individuele of groepjes leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte. Deze ondersteuningsbehoefte is beschreven in het ontwikkelingsperspectiefplan (OPP). Het accent ligt op zelfstandige voorbereiding en uitvoering van het handelingsplan vanuit een pedagogisch perspectief.


Werkzaamheden;
 1. In samenwerking met de zorgcoördinator de nodige voorbereidingen treffen voor de start van dit traject; 
 2. Onze leerlingen (10-12) ondersteuning bieden bij het plannen en organiseren van het schoolwerk, regulering van gedrag en het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Denk hierbij aan leerlingen met angsten, ASS, externaliserend gedrag of leerlingen met achterstanden vanwege ziekte.
 3. Proactief interveniëren en monitoren van het leerproces samen met leerlingen, ouders, mentoren en docenten en indien nodig de hulpverlening; 
 4. Zorgen voor overdracht van inzichten en vorderingen van leerlingen aan het docententeam.
 5. Tussentijdse (evaluatie) gesprekken voeren met de leerlingen, docenten en ouders en het vastleggen van deze gesprekken en gemaakte afspraken in het OPP; 
 6. Ondersteunen en aanspreken van docenten op te nemen acties en verantwoordelijkheden.
 7. Een bijdrage leveren aan de kennismaking-, informatieverstrekking en presentatiebijeenkomsten van het VIP-roomtraject;
 8. Mede ontwikkelen van beleid van het VIP-roomtraject;
 9. Evaluatieonderzoek doen naar de resultaten van het VIP-roomtraject, verbetermogelijkheden formuleren en inzichten intern en extern delen. 
 
 

Eisen

Functie-eisen
Wie zoeken wij?
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep;
 • Je hebt ervaring met onderwijssituaties waarbij sprake is van ondersteuningsbehoeften gerelateerd aan specifieke leerproblematiek, gedragsproblematiek en/of gekoppeld aan belemmerende factoren in de thuis- en privésituatie.
 • Je hebt kennis van- en inzicht in de speciale onderwijsbehoefte van deze leerlingen; 
 • Je weet kansen te bieden aan leerlingen die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten; 
 • Je bent sociaal en pedagogisch sterk; 
 • Je bent een inspiratiebron voor de leerlingen; 
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een Master Educational Needs of (Ortho)pedagogiek afgerond;
 • Je bent flexibel en stressbestendig. 
 • Je beschikt over een grote dosis inlevingsvermogen, relativeringsvermogen en humor en staat stevig in je schoenen staan.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een integer persoon die zich laagdrempelig, pro actief en onafhankelijk opstelt in een team.
 • Je bent iemand die proactief en zelfstandig werkt en een resultaatgerichte instelling heeft.
 • Je kunt de principes van handelingsgericht werken toepassen.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?
 • Een functie waarbij je lid bent van het ondersteuningsteam van de school, bestaande uit een zorgcoördinator, een begeleider passend onderwijs, een pedagogisch medewerker en drie jongerenwerkers.
 • Een functie met verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.
 • Een functie waarbij je direct in contact staat met leerlingen en je het verschil kunt maken.
 • Je komt te werken op een fantastische school in Amsterdam, met enthousiaste collega’s en hele leuke leerlingen. 
 
De werkzaamheden worden gewaardeerd in salarisschaal 8 van de CAO-VO (max € 3.686,- bruto per maand op fulltime basis). De overige arbeidsvoorwaarden zijn eveneens conform de CAO-VO. De arbeidsovereenkomst zal in eerste instantie in tijdelijkheid worden aangegaan.
 
 

Over Damstede

Naam school
Adres
Rode Kruisstraat 83 , 1025KM Amsterdam Noord-Holland NL
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. B. Amenchar
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Damstede Lyceum wil een school zijn waarin gedacht wordt vanuit de leerling, waar onze leerlingen zich gezien voelen, waar personeel en leerlingen van en met elkaar leren en elkaar helpen. Kennisverwerving, maar ook persoonlijke groei vinden wij belangrijk voor succesvol burgerschap in een moderne samenleving. Om dat leren te bevorderen werken wij vanuit de visie“ school als tweede huis.
 
Personeel en leerlingen tonen verantwoordelijkheid voor elkaar en voor hun omgeving, zodat een veilige leer- en leefwereld ontstaat. Het is onze ambitie om kwalitatief hoogwaardig havo en vwo-onderwijs te geven. Wij willen onze leerlingen uitdagen om het beste van zichzelf te laten zien zowel op gebied van schoolprestaties als ook op sociaal en emotioneel gebied. Kortom: wij willen onze leerlingen goed begeleiden op hun weg naar een vervolgopleiding en volwassenheid. We doen dit vanuit een interconfessionele achtergrond.

Op het Damstede Lyceum vinden we het belangrijk dat leerlingen bewust kiezen. Eerst oriënteren en ontdekken wat ze interessant vinden en waar ze goed in zijn, dus welk talent ze hebben. Vervolgens bepalen wat zij kiezen. Het eerste leerjaar is zo ingericht dat leerlingen een tweetal modules volgen. Deze staan naast de vakken van de normale lessentabel. Welke modules dat zijn, hangt af van het soort brugklas. Aan het einde van leerjaar 1 kiezen zij voor een van de stromen; gymnasium of technasium. Deze stromen kunnen in de bovenbouw gekozen worden als eindexamenvak. 
Het Damstede Lyceum maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

 
Bijzonderheden
Het Damstede Lyceum maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je solliciteren?
Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met dhr. B. Amenchar afdelingsleider bovenbouw HAVO. Het telefoonnummer van het Damstedelyceum is 020- 635 23 60. Bekijk ook onze website: www.damstedelyceum.nl
 
Jouw sollicitatie
Je kunt jouw sollicitatiebrief met motivatie en recent CV tot uiterlijk 28 februari 2023  via Meesterbaan sturen aan b.amenchar@damstede.net
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.