Vacature Docent Engels, 1e graads in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Engels, 1e graads 
Datum online
2023-01-20 20-1-2023
Sluitingsdatum
13-2-2023
Met ingang van
01-03-2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4000-0,6000
Aantal uren
10 - 15
Omschrijving
Omdat een van onze collega's wegens ziekte tijdelijk geen lessen kan geven, zoeken we een enthousiaste, bevlogen docent Engels die gymnasiasten weet te boeien en uit te dagen. Verder zoeken we iemand die prettig kan samenwerken in een betrokken sectie en die hart heeft voor slimme pubers. De vacature strekt zich uit over meerdere jaarlagen; we proberen de nieuwe collega niet in te zetten in de examenklassen. 

De docenten Engels op Sorghvliet besteden veel aandacht aan literatuuronderwijs. We zoeken dan ook een collega die hier ervaring mee heeft. Het programma dat de sectie in de afgelopen jaren heeft vorm gegeven is uitdagend. Leerlingen halen daardoor goede resultaten.

Op Sorghvliet wordt ook Cambridge Engels aangeboden; in klas 5 worden daar extra uren voor ingeroosterd. Ervaring met het Cambridge examen is een pré. 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
We zoeken een docent die eerstegraads bevoegd is en ervaring heeft op een gymnasium (VWO). 

Sorghvliet is een (protestant-)christelijk gymnasium. We verwachten van alle medewerkers dat zij het christelijke karakter van de school onderschrijven en ten minste bereid zijn om mee te werken aan de activiteiten die daaruit voortvloeien.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
Op Sorghvliet werken we met chromebooks als aanvullend digitaal lesmiddel. Docenten krijgen een chromebook in bruikleen. We werken met Google Classroom; als je daar nog niet bedreven in bent, zijn er altijd collega's die je helpen dat snel onder de knie te krijgen. 

Op Sorghvliet hanteren we een redelijk hoge opslagfactor (78%). We proberen een balans aan te brengen in de werkdruk door te werken met vijf toetsweken per jaar, waarin docenten minder surveilleren dan ze normaal gesproken werken, zodat ze tijd hebben om na te kijken. In de wat drukkere periodes zijn er ook nakijkdagen. 

Over Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Adres
Johan de Wittlaan 22 , 2517JR Den Haag Zuid-Holland NL
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Lonneke Welten
Niveau
gymnasium
Omschrijving
Sorghvliet is een categoriaal gymnasium met ongeveer 800 leerlingen en 70 docenten. Kernwoorden: kleinschalig, korte lijnen, geheel zelfstandig, christelijk, erg actief, hoge kwaliteit.

Sorghvliet leidt leerlingen op tot betrokken, onderzoekende en autonoom denkende wereldburgers. Onze leerlingen hebben besef van de eigen identiteit, cultuur en tradities, beschouwen de steeds veranderende wereld en dragen actief bij aan het verbeteren ervan. Onze leerlingen trekken de wereld in en voor onze leerlingen halen we de wereld ook binnen. Een Sorghvliet-diploma is niet een droge optelsom van je resultaten voor schoolexamens en examens; docenten op Sorghvliet bieden dan ook meer dan een standaardprogramma. 
 
Bijzonderheden
Wij zoeken naar docenten die enthousiast worden van kritische en leergierige leerlingen, die graag wat extra's doen om de leerlingen te motiveren en die houden van een actieve school waarin ook naast de lessen heel veel gebeurt. We bieden een plezierige werkomgeving met een prima sfeer en ondersteuning waar dat nodig mocht zijn. 
Op Sorghvliet rekenen we erop dat elke docent zichzelf ontplooit. Ons uitgangspunt is dat onze leerlingen goed en boeiend les krijgen. We bieden docenten daarom gelegenheid zich verder te ontwikkelen door onder meer intervisie en coaching. Op Sorghvliet gebruiken we boeken, maar hebben alle leerlingen ook een chromebook tot hun beschikking. We verwachten van docenten dat ze goed overweg kunnen met Google Classroom. 

Sorghvliet is een christelijk gymnasium. Van sollicitanten verwachten wij dat zij de christelijke identiteit van de school onderschrijven, door mee te werken aan activiteiten rond onze identiteit.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een selectiecommissie bestaande uit twee leden van de sectie en een schoolleider beoordeelt de sollicitaties. Uiteindelijk worden maximaal vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met twee sollicitatiecommissies, waarin in ieder geval de sectie, de schoolleiding, de PMR en de leerlingen zitting hebben. De samenstelling van deze commissies kan variëren. 

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.