Vacature Docent Praktijkonderwijs (incusief stagebegeleiding) in Delft

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Praktijkonderwijs (incusief stagebegeleiding) 
Datum online
2023-01-16 16-1-2023
Sluitingsdatum
13-5-2023
Met ingang van
1 augustus 2023
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1 fte
Aantal uren
12 lesuren
Omschrijving
Wij zijn per 1 augustus 2023 op zoek naar een tweedgraads bevoegd docent Praktijkonderwijs (inclusief stagebegeleiding).

Hierom wil je werken bij PrO Grotius
PrO Grotius is een openbare school voor praktijkonderwijs in Delft. Naast praktijk-onderwijs bieden wij entreeonderwijs aan en een schakelklas vmbo.  De school is gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Vulcanusweg in Delft. PrO Grotius is een school waar , ongeacht hun religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond samenkomen en samen leren. 
‘Samen, Eigenheid en Plezier’ zijn de kernwaarden van onze school. Deze kernwaarden vormen de leidende principes voor ons onderwijs en zijn zichtbaar in het handelen van de medewerkers in de school.

Daarnaast behoort PrO Grotius bij Scholengroep Spinoza die een uitgebreid pakket aan extra's biedt aan collega's. Je ontvangt naast een goed salaris en de vakantie-uitkering ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Via de Haagse OnderwijsAcademie bieden wij een gevarieerd aanbod van cursussen en e-learnings aan. Daarnaast kennen wij goede regelingen, zoals een fietsplan met een hoge maximum vergoeding, een fitnessregeling, reiskosten die je kunt uitruilen met je eindejaarsuitkering, een vitaliteitsprogramma en -budget en ook stoelmassages!

De kernopdracht van PrO Grotius
Binnen PrO Grotius bereiden wij onze leerlingen zo voor dat ze een volwaardige plek kunnen verwerven in de maatschappij. Wij zien het als een belangrijke taak om bij te dragen aan de persoonlijke groei van leerlingen, zodat zij zich ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige en gelukkige volwassenen. Volwassenen die zich betrokken tonen en voelen bij de samenleving.

“Als leerlingen de school verlaten, weten ze wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.”

Kenmerken van onze aanpak
Ons onderwijs heeft een duidelijke relatie met de praktijk. Leerlingen leren vaardigheden aan de hand van de domeinen: wonen, werken, vrije tijd, burgerschap en leren. Onze docenten coachen de leerlingen en gaan met ze in gesprek over schoolse zaken en hun welbevinden. Iedere leerling heeft een individueel ontwikkelingsplan.

Docenten richten zich op een goede relatie en verbinding met al hun leerlingen. Zij besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden. Dit zie je terug in de klaslokalen en tijdens de pauze in de aula en op het plein. Juist op de momenten dat leerlingen net even dat ‘beetje extra’ nodig hebben.

Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de lessen. Daarnaast bieden docenten structuur en geven ze de leerlingen kansen. Door samen te leren en te werken, doen leerlingen in de praktijk succeservaringen op. Ook als de ontwikkeling en schoolgang net even anders gaan. Past het aanbod soms niet helemaal, dan maken we het passend. De betrokkenheid van onze medewerkers gaat verder dan de muren van de school.

Voor de leerlingen is het helder:
“Op PrO Grotius kun je op docenten en medewerkers bouwen.”

Als mentor ben je het eerste aanspreekpunt voor jouw mentorleerlingen. Je verzorgt de theorielessen, stimuleert sociale vaardigheden en begeleidt jouw leerlingen ook tijdens hun stage.

Door onze bijzondere en ontwapenende doelgroep is geen dag hetzelfde. Jij zorgt er ervoor dat jouw leerlingen succeservaringen opdoen, ook als de ontwikkeling en schoolgang net even anders gaan. Het is niet altijd eenvoudig maar je staat er niet alleen voor; PrO Grotius gelooft in de kracht van samen!

Als mentor:
Coördineer en faciliteer je het onderwijs aan jouw leerlingen
Besteed je aandacht aan de kwaliteit van jouw lessen
Ben je goed in staat de lesstof betekenisvol te maken voor jouw leerlingen
Coach je jouw leerlingen zowel op schoolse zaken als op welbevinden
Ben je goed in staat aan te sluiten bij de belevingswereld en het niveau van de leerling
Ben je gericht op samenwerken met leerlingen, ouders en collega’s
Onderhoud je contacten met gespecialiseerde ondersteuning
Begeleid je leerlingen op hun stageplek
Onderschrijf je de visie van PrO Grotius
Ben je pro actief en toon je eigenaarschap over je eigen leerproces Sta je open voor onderwijsontwikkeling en vernieuwing

Onze nieuwe collega:
Is positief ingesteld en denkt vanuit mogelijkheden
Heeft een visie op (praktijk)onderwijs
Zijn/haar betrokkenheid gaat verder dan de muren van de school
Staat stevig in zijn/haar schoenen
Heeft humor en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen
Gelooft ook in de kracht van samen

Wij vragen:
Een onderwijsbevoegdheid (bij voorkeur PABO) of bereid deze te halen
Ervaring in het onderwijs

Benoeming is op basis van de uren die worden gegeven en de taken die iemand daarnaast doet. Inschaling is in salarisschaal - LB (€3.001 - €4.573) en conform cao-VO.

Meer weten?
Neem voor deze vacature contact op met Patrick van der Mark, locatiedirecteur PrO Grotius, op telefoonnummer 06-4319 01 32. Informatie over onze school kun je vinden op: www.progrotius.nl

Solliciteren?
Stuur vóór 6 maart 2023 een motivatie en CV via meesterbaan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding

Over Grotius - ProGrotius

Naam school
Adres
Vulcanusweg 258 , 2624AV Delft Zuid-Holland NL
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. P. van der Mark
Niveau
pro
Omschrijving
PrO Grotius is een openbare school voor praktijkonderwijs in Delft. Naast praktijk- onderwijs bieden wij entreeonderwijs aan en een schakelklas vmbo. De school is gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Vulcanusweg in Delft. PrO Grotius is een school waar jongeren, ongeacht hun religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond samenkomen en samen leren.

Samen, Eigenheid en Plezier’ zijn de kernwaarden van onze school. Deze kernwaarden vormen de leidende principes voor ons onderwijs en zijn zichtbaar in het handelen van de medewerkers in de school.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.