Vacature Docent Informatica in Culemborg

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Informatica 
Datum online
2023-03-13 13-3-2023
Sluitingsdatum
8-5-2023
Met ingang van
1 augustus 2023
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.67
Aantal uren
12
Omschrijving
Voor het schooljaar 2023-2024 zijn wij op zoek naar een eerstegraads docent informatica voor havo en vwo 

Betrekkingsomvang: 0,67 fte, 12 lesuren (3,5 - 4 dagen)

De vacature gaat in per 1 augustus 2023 en heeft na een jaar uitzicht op eigen uren en een vast contract

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Het profiel voor docenten van Lek en Linge:
 • Je herkent je in het profiel en de strategische ambities van de school.
 • Jouw docentschap doet ertoe.
 • Je hebt een inspirerende, ruimtegevende en grenzenstellende doceerstijl die leidt tot goede leerresultaten in een plezierige sfeer.
 • Je hebt een open, collegiale en flexibele instelling en bent in staat om in teamverband samen te werken.
 • Je vakmatige beheersing is goed en je wilt je zowel op vakinhoudelijk, als op vakoverstijgend en op begeleidingsgebied verder ontwikkelen.
 • Je wilt de kansen benutten van een krachtige ICT-leeromgeving (computer, beamer, smartboard in elk lokaal).
 • Je wilt een rol spelen in de begeleiding van leerlingen, als mentor en/of anderszins.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden:
 • Een school waar kwaliteit ertoe doet. 
 • Een open, collegiale schoolcultuur met korte, snelle communicatielijnen.
 • Een school die verdere professionalisering en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers stimuleert en daarin investeert bijvoorbeeld door een ruim aanbod van interne trainingen.
 • Een school die investeert in de begeleiding van nieuwe medewerkers. Een school met een prettig leerklimaat voor leerlingen, medewerkers en stagiaires. 
 • Een school waarin veel mogelijk is binnen de strategische visie van de school. 
 • Een school met een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden (aantrekkelijke schooleigen arbeidsvoorwaarden en een functiebouwwerk dat de loopbaanontwikkeling op basis van kwaliteiten stimuleert). 

Over O.R.S. Lek en Linge

Naam school
Adres
Multatulilaan 6 , 4103NM Culemborg NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. L.J. Vullinghs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Leren, onderzoeken, creëren, ervaren en ontdekken. Bij Lek en Linge kun je meer dan je denkt! Zowel binnen als buiten de les leren we onze leerlingen de wereld te ontdekken. We dagen onze leerlingen én collega’s uit om het beste uit zichzelf te halen. We vullen onze lessen aan met activiteiten, projecten en excursies. We staan voor een persoonlijke aanpak, gericht op de ontdekking en ontwikkeling van ieders talenten en interesses. Als CultuurProfielSchool vinden we creativiteit en een onderzoekende houding heel belangrijk.

Lek en Linge in een notendop

Onderwijsgevend personeel

Als docent ben je lid van een onderwijsteam en een vaksectie. De grootte van de vaksecties verschilt per vak. Ieder onderwijsteam bestaat uit 12 – 33 docenten onder leiding van een teamleider (en coördinerend docenten).

Op onze locaties in Culemborg herbergt het brugklasgebouw ongeveer 400 leerlingen, het vmbo-gebouw is geschikt voor 550 leerlingen, het havo-gebouw voor 750 leerlingen en ten slotte het vwo-gebouw met een capaciteit van circa 1000 leerlingen. De locaties liggen in elkaars nabijheid. Ieder onderwijsteam bestaat uit 12 – 20 docenten onder leiding van een teamleider (en coördinerend docenten). De brugklaslocatie kent twee onderwijsteams: een vmbo/havo-team en een havo/vwo-team. De vmbo-locatie heeft twee teams: een team voor leerjaar 1 lwoo t/m leerjaar 4 bl/kl; en een team voor leerjaar 2/3/4 tl en tl/havo. De havo-locatie heeft vier onderwijsteams: een team klas 2/3, twee bovenbouw-teams en een team voor tweetalig onderwijs. De vwo-locatie kent vijf teams: een vwo-team klas 2/3, een tweetalig vwo-team klas 2/3 en drie bovenbouw-teams.

Bij de Lingeborgh in Geldermalsen volgen circa 1100 leerlingen onderwijs in het brugklasgebouw en hoofdgebouw. Vestiging de Lingeborgh heeft vier onderwijsteams: een team voor de brugklassers; een team voor vmbo-bl; een team voor vmbo-kl; en een team voor vmbo gl/tl en onderbouw havo/vwo. In ons hoofdgebouw is er plek voor ongeveer 850 leerlingen. In ons brugklasgebouw hebben jaarlijks ongeveer 280 leerlingen les.

Met een totaal van ongeveer 3750 leerlingen zijn we een grote school met veel mogelijkheden. We kiezen er bewust om ons onderwijs kleinschalig te organiseren in zes gebouwen, elk met een eigen locatiecultuur.
 

Onderwijsondersteunend personeel

Als collega van het onderwijsondersteunend personeel ben je onderdeel van een afdeling bestaande uit 3-6 collega’s onder leiding van een afdelingshoofd.

Onze afdelingen zijn:

 • Personeel en organisatie
 • De afdeling Personeel en Organisatie (P&O) ondersteunt de collega’s in de school en draagt bij aan een goed functionerende schoolorganisatie. In de breedste zin van het woord! Denk b.v. aan werving & selectie, arbeidscontracten en salarisadministratie, personeelsontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Elke dag werken wij met de grootste zorg in het belang van de school en onze collega’s.
 • Financiën
  “Op Financiën kun je rekenen”. Wij zorgen voor duidelijke financiële informatie en advies. Hierdoor kan al het geld dat aan Lek en Linge beschikbaar wordt gesteld voor het geven van onderwijs op de beste manier worden ingezet met als doel elke leerling zich ten volle te laten ontwikkelen tot wereldburger.
 • Facilitaire zaken
  De afdeling Facilitaire Zaken draagt zorg voor het onderhoud, de hygiëne en de veiligheid van onze gebouwen. Je komt ons op alle locaties tegen. Ook faciliteren wij de receptie- en cateringdiensten en organiseren wij de uitgifte van schoolboeken en overig lesmateriaal. En nog veel meer!
 • Activiteiten Coördinatie
  De afdeling Activiteitencoördinatie zorgt voor ondersteuning van medewerkers en/of leerlingen bij het organiseren en uitvoeren van evenementen en buitenschoolse activiteiten. Naast organisatie helpen wij ook met de verzorging van licht, geluid en audiovisuele ondersteuning van activiteiten.
 • PR en Communicatie
  De afdeling PR en Communicatie verzorgt in beeld en geschrift de in- en externe communicatie van de school. Wij informeren ouder(s)/verzorger(s), leerlingen en externe partijen over lopende zaken en uiten ons in de vormgeving met een herkenbare huisstijl waarin de kernwaarden van onze school naar voren komen. Zo weet iedereen waar Lek en Linge voor staat!
 • ICT bedrijfsprocessen
  Op onze school zorgen de medewerkers van de ICT-afdeling voor optimaal werkende computersystemen, printers, touchscreens, wifi en andere randapparatuur. Met ons team van collega’s staan we voor je klaar om al je soft- en hardwareproblemen zo snel mogelijk op te lossen. En natuurlijk zorgen we ervoor dat we gebruik maken van state-of-the-art technologieën van Microsoft en VMWare.
 • Leerlingenadministratie
  De collega’s van de leerlingenadministratie zorgen ervoor dat alles rondom de administratie van leerlingen zo secuur mogelijk wordt geadministreerd in ons leerlingenadministratiepakket Magister. Van het inregelen van alles wat wettelijk moet, het registreren van persoonsgegevens, cijfers, afwezigheid, kluisjes tot het printen van rapporten en diploma’s. De collega’s van de leerlingenadministratie regelen het allemaal!
 • Roosterzaken
  Op de afdeling roosterzaken worden alle roosters van de school gemaakt. Dit betekent elk half jaar een nieuw basisrooster, het verwerken van de wijzigingen van de dag, het maken van toetsweekroosters en roosters voor de surveillances in de pauze. Om al dit complexe werk tot een goed einde te brengen maken we gebruik van Zermelo.
De onderwijsondersteunende afdelingen zijn gevestigd op de vwo-locatie in Culemborg en het hoofdgebouw van vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen.

Meer weten? Bekijk onze visie en keurmerken.


Procedure
Wil jij ons team komen versterken en beschik je over een adequate bevoegdheid, dan nodigen wij je uit om te solliciteren en je brief en curriculum vitae te uploaden.
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met het directiesecretariaat, 0345-597517.

Lek en Linge Culemborg is looking for qualified, competent (near) native speakers to strengthen its bilingual department. A sound knowledge of Dutch is desirable. Further information on bilingual education can be found on our website.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatieprocedure
Wil jij ons team komen versterken en beschik je over een adequate bevoegdheid, dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij ontvangen graag je motivatie en CV, gericht aan Carel Konings, directeur-bestuurder.

 Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met ons directiesecretariaat, 0345-59751
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.