Vacature Docent Wiskunde 2e graad in Zierikzee in Zierikzee

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Wiskunde 2e graad in Zierikzee 
Datum online
2023-01-12 12-1-2023
Sluitingsdatum
29-1-2023
Met ingang van
Per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Aantal uren
13 lesuren
Omschrijving
Per direct hebben wij plaats voor een Docent Wiskunde voor de locatie Pieter Zeeman Lyceum te Zierikzee voor 0,6 fte. De ca.13 lessen worden gegeven in de klassen 2 havo, 2 havo/vwo, 1 vwo, 1 mavo.

Wiskunde is een vak waar veel leerlingen moeite mee hebben maar o zo belangrijk is voor de toekomst, het is overal om ons heen in het dagelijks leven. Jij wilt de leerlingen alles vertellen over wiskundige formules, kengetallen en vergelijkingen. Je kunt de stof duidelijk en op verschillende manieren uitleggen, en blijft dit net zo lang proberen tot het kwartje valt bij je leerlingen! Want als ze het trucje eenmaal doorhebben, dan wordt wiskunde gewoon leuk!
 
Wat ga je doen?
 • Je biedt de lessen op een dusdanige manier aan dat ze doelgericht zijn en er ruimte is voor reflectie op hetgeen wat de leerling tijdens jouw les geleerd heeft.
 • Je geeft je leerlingen inzicht in hun eigen leerproces middels reflectie en coaching, zodat zij eigenaarschap leren ontwikkelen en leren toepassen.
 • Niet alleen binnen je eigen lessen zorg je voor co-creatie maar ook met je omgeving. 
 • Je draagt actief bij aan onderwijsontwikkeling en -vernieuwing en bouwt mee aan de doorlopende leerlijn VMBO-MBO.

Het Pieter Zeeman Lyceum zoekt een docent die kansen ziet bij leerlingen. Wij zijn een groeiende school met een energiek team dat voor elkaar en onze leerlingen gaat. Ons kansrijke onderwijsconcept krijgt alle ruimte in ons gloednieuwe schoolgebouw.
 
Ben jij degene die met passie voor onderwijs ons team komt versterken?

Wat vragen we van je:
 • Je hebt een tweedegraads bevoegdheid Docent Wiskunde of bent nog bezig met de opleiding.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en laat die in diverse werksituaties op een opgewekte manier zien
 • Je wilt je inzetten voor beter onderwijs.
 • Je geeft ook online/digitaal onderwijs of je bent bereid je hierin te verdiepen.

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Onze ideale kandidaat 
 • heeft ervaring in het VO, ziet de leerling en helpt de leerling verder met het vak
 • is ICT vaardig en gebruikt deze vaardigheden in de lessen
 • heeft humor, geduld en kan goed samenwerken zowel binnen als buiten de eigen sectie
 • durft te innoveren en denkt graag mee over onderwijsvernieuwing

Bovendien past hij /zij bij de kernwaarden van de organisatie:
 • Klantgerichtheid
 • Ambitie
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
docent LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou:
 • Een bruto-maandsalaris tussen € 3.001 en € 4.573 per maand op fulltime basis, conform schaal LB van de cao VO. De inschaling wordt bepaald op basis van opleiding en werkervaring
 • Een dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld
 • Een persoonlijk jaarbudget in uren: 50 uur op fulltime basis, in te zetten voor werkdrukverlichting
 • 166 uur voor deskundigheidsbevordering per jaar (op fulltime basis)
 • Pensioenopbouw bij het ABP en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering         
 • Bedrijfsfitnessabonnement en fietsplan
 • Reis-, tunnel-, tolvergoeding en genoeg (gratis) parkeerplaats voor de deur

Over Pieter Zeeman Lyceum

Naam school
Adres
Hatfieldpark 1-2 , 4300AE Zierikzee Zeeland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. M. Westeneng
Niveau
pro, vmbo, mavo, havo, vwo, technasium
Omschrijving
Missie
Zorgzaamheid, Kwaliteit, Veiligheid en Plezier in Leren zijn de vier belangrijke thema's die de leidraad vormen voor het beleid van de school. Activiteiten, projecten en acties dienen te vallen binnen deze thema's.

De school geeft veel aandacht aan het leef- en werkklimaat, zodat het aantrekkelijk is om er te leren en te werken.
De school wil ieder kind als individu benaderen en stelt zich ten doel de leerlingen optimale kansen te bieden om zich te ontplooien, zowel op het gebied van de schoolopleiding als op het gebied van culturele en maatschappelijke vorming.
De school beoogt bij te dragen aan de opvoeding tot volwassen en volwaardige wereldburgers met verantwoordelijkheid voor medemens en milieu.
De school biedt een veilige en geborgen omgeving die toegankelijk is voor een ieder die respect en verdraagzaamheid toont voor de medemens en zijn opvattingen.
De school vindt het schoolrendement en de inrichting van de organisatie van belang als wezenlijke aspecten van kwaliteit.

Visie
Het Pieter Zeeman Lyceum leidt de komende jaren leerlingen op, die in de maatschappij een bestaan opbouwen en een aandeel leveren aan de (veranderende) samenleving. Het Pieter Zeeman Lyceum wil anticiperen op ontwikkelingen in de toekomst en rekening houden met veranderde omstandigheden.

Leerproces
Het Pieter Zeeman Lyceum streeft na dat de leerlingen plezier in leren hebben. Dat kan alleen indien de leerling ook een actieve rol krijgt in zijn eigen leerproces. Daarvoor is het noodzakelijk dat de school het onderwijs gaat inrichten vanuit het leerproces van de leerlingen. Aandacht en zorgzaamheid voor ieder individu betekent onder meer dat er recht gedaan wordt aan de verschillen tussen de leerlingen. Deze verschillen kunnen actief gebruikt worden ter versterking van het onderwijs.

Niveau
De onderwijsactiviteiten zijn afgestemd op de capaciteiten van de leerlingen, bieden hen een uitdaging en zullen uiteindelijk resulteren in een afsluiting op het maximale niveau. 

Zelfstandigheid en motivatie
Zelfstandig werken en leren is in het MBO, HBO en op de universiteit van groot belang. In het VO moet daar een goede voorbereiding voor gegeven worden. Aansluiting bij de belevingswereld van de leerlingen is van groot belang om een goede motivatie te bevorderen. Dat kan via de inhoud van de lessen, maar zeker ook via de gehanteerde werkvormen (inrichting) plaatsvinden. 

Jezelf ontwikkelen en de vrijheid krijgen om initiatieven te nemen, dat vinden wij bij Pieter Zeeman Lyceum belangrijk! Ben jij benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze via: https://werkenbij.pontes.nl/?locatie=zierikzee
 
Bijzonderheden
Vanaf januari 2022 werken wij in een gloednieuw schoolgebouw, dat het meer gepersonaliseerde onderwijs van het Pieter Zeeman Lyceum goed faciliteert. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatieprocedure
Voor nadere inhoudelijke informatie omtrent de functie kunt u contact opnemen met de heer J. timmermans, afdelingsleider. Tel. 0111-415751.

Je motivatie en CV zien wij heel graag uiterlijk 29 januari as. Geef hierbij duidelijk aan hoeveel uur/dagen je beschikbaar bent. Wij maken gebruik van MeesterBaan. Reacties via een andere weg kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Als we getriggerd worden door wat jij ons kunt bieden, word je gebeld voor het inplannen van een afspraak, zodat we je kunnen vertellen wat er zo leuk is aan deze baan!
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.