Vacature Docent praktijkonderwijs in Bladel (Noord-Brabant)

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent praktijkonderwijs 
Datum online
2023-01-11 11-1-2023
Sluitingsdatum
26-3-2023
Met ingang van
mei 2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,7-0,8 fte
Omschrijving
Heb jij jouw PABO diploma met veel plezier behaald? Dan maken we graag gebruik van jouw capaciteiten!
Zou je eens kennis willen maken met een andere doelgroep? Heb je een bijzondere interesse in leerlingen die net dat extra stukje begeleiding nodig hebben? Dan is dit een mooie kans!

Wij zoeken ter vervanging van zwangerschapsverlof vanaf mei 2023:
Een docent voor 0,7 - 0,8 fte die lessen gaat geven aan de leerlingen van de praktijkschool. De lessen staan gepland op maan-, dins-, woens- en vrijdag. Het is van belang dat je op deze dagen beschikbaar bent. Afhankelijk van kennis en ervaring kan mentoraat deel uit maken van de vacature. 

Wij zoeken een collega die de leerling ziet en begrijpt en beseft dat het welbevinden een eerste vereiste is om tot ontwikkeling te komen. 

De praktijkschool vormt een zelfstandige afdeling binnen het Pius X-College waar onderwijs wordt gegeven aan ruim 200 praktijkschoolleerlingen en 100 vmbo leerlingen (die zitten niet meer op onze locatie), die gebaat zijn bij dezelfde pedagogische en didactische aanpak. Op de praktijkschool werken ongeveer 35 collega’s in een hecht team en zij doen er sámen alles aan om het beste uit de leerling te halen, op ieder moment van de dag.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Functie-eisen
Wij vragen:
Als docent praktijkonderwijs geef je de AVO vakken aan de leerlingen en begeleid je hen in de persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor is nodig dat je:
 • in het bezit bent van een PABO-diploma (Master SEN is een pré); 
 • onderwijservaring hebt;
 • een flexibele collega bent, die een sterke affiniteit heeft met de doelgroep leerlingen praktijkonderwijs;
 • een echte teamplayer en gedreven bent en een groot empathisch en probleemoplossend vermogen hebt;
 • over adequate (ortho)pedagogische en (ortho)didactische competenties beschikt.
 • evt. te combineren met een mentoraat
Herken jij je hierin? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden 
Het gaat om een tijdelijk contract vanwege vervanging zwangerschapsverlof voor 0.7 - 0,8 fte vanaf mei 2023 tot einde schooljaar. De daadwerkelijke benoemingsomvang wordt bepaald door het aantal lessen en taken. Afhankelijk van functioneren en formatie wordt het tijdelijk contract voortgezet in schooljaar 2023-2024. De functie wordt gewaardeerd in salarisschaal LB conform cao VO.

Over Pius X-College

Naam school
Adres
Tuinstraat 1 , 5531GK Bladel (Noord-Brabant) NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
HR afdeling
Niveau
pro, vmbo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Voel je thuis! Dat is wat wij onze medewerkers en leerlingen toewensen. Het Pius X-College is de grootste school uit de Kempen met ruim 2.200 leerlingen. Je vindt hier alle studierichtingen onder één dak. Ook in de Kempen hebben we te maken met een snel veranderende omgeving om ons heen. Zo neemt internationalisering steeds meer toe en is digitalisering niet meer weg te denken uit het onderwijs.

Werken bij het Pius X-College
Wij zijn geïnteresseerd in jou. Waar liggen je ambities en waarbij kunnen wij je helpen? Wij vinden het belangrijk dat we je goed begeleiden en dat je je snel thuis voelt op onze school. Daarom begeleiden we je om onze school goed te verkennen. Dat doen we bijvoorbeeld met workshops, uitleg over de afdelingen en intervisiebijeenkomsten. Ook koppelen we je aan een interne coach en vinden bij docenten lesbezoeken plaats. Tijdens start- en evaluatiegesprekken kijken we hoe het met je gaat. Jij hebt hierin de regie!

Wat bieden we? 
Onze medewerkers ontvangen de arbeidsvoorwaarden in de cao VO. Daarnaast hebben wij een aantal specifieke voorwaarden:
 • Professionaliseringmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij zijn lid van ORION en bieden een breed professionaliseringsaanbod.
 • Collectieve verzekeringen voor bijvoorbeeld ziektekosten.
 • Fiets- en sportregeling, zodat jij gezond en fit naar je werk blijft gaan.
 • Actieve personeelsvereniging die altijd in is voor een feestje.
 • Betrokken en gezellige collega’s die altijd voor je klaarstaan.
Wil je meer weten over onze school? Kijk dan verder op onze website of bekijk het YouTube filmpje gemaakt door onze leerlingen.

​​​​​​​Wij zijn op zoek naar medewerkers die bovenstaande ontwikkelingen omarmen en samen met ons het Pius X-College verder willen professionaliseren. Wil jij het beste uit jezelf, onze leerlingen en onze school halen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct!

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sollicitatieprocedure 
Herken jij je in deze vacature dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk jouw motivatiebrief en CV t.a.v. de HR afdeling via Meesterbaan. Je ontvangt daarna bericht of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek wordt gevoerd met de directeur vmbo/praktijkonderwijs en de teamleider.  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.