Vacature Modern Workplace Engineer in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Modern Workplace Engineer 
Datum online
2023-01-05 5-1-2023
Sluitingsdatum
28-4-2023
Omschrijving

Ben je toe aan een stap in jouw carrière? Pak deze kans en kom werken bij BOOR!

Modern Workplace Engineer

Ons verhaal

Stichting BOOR staat voor kwaliteit in het onderwijs. Met ruim 3.800 medewerkers op zon 78 scholen dragen wij zorg voor (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Je werkt vanuit BOOR Services, het servicebureau dat diensten aanbiedt voor het bestuur en alle scholen van stichting BOOR. Binnen BOOR Services zijn diverse expertisegebieden ondergebracht, waaronder financiën, HR, juridisch, communicatie, huisvesting, inkoop, ICT, onderwijskwaliteit, bestuursstaf en concern control. Als Modern Workplace Engineer werk je binnen het team ICT op het mooie en moderne bestuurskantoor van BOOR Services (op 10 min. loopafstand van het Centraal Station). Met jouw inzet en expertise, maak je ontwikkeling en innovatie in het onderwijs mogelijk.

De uitdaging

Binnen ons jonge, dynamische en passievolle ICT-team hebben we een uitdagende plek voor een enthousiaste collega.

Als ervaren Modern Workplace Engineer word je medeverantwoordelijk voor de realisatie, verbetering en beheer van onze moderne ICT-omgeving voor onze scholen en ons kantoor. Jij zorgt samen je collega voor het technisch beheer op de Microsoft 365 omgeving. Daar waar nodig en efficiënter regel je de zaken met onze leveranciers. Hierbij voer jij de regie op deze dienstverlening.

Je werkt daarbij nauw samen met andere ICT en applicatiebeheerders, de servicedesk, projectleiders en ICT functionarissen op onze scholen. Je bent een expert op jouw vakgebied en bent een vraagbaak voor collega's.

Bij BOOR is de Microsoft 365-omgeving de basis voor de ICT-architectuur. Zit je eenmaal in ons team dan zal geen dag meer hetzelfde zijn. De ene dag ben je druk om complexe ICT problemen zelf op te lossen of stuur je een van onze leveranciers aan om dit uit te voeren. De andere dag denk je na over verbetering van de gebruiksvriendelijkheid en beveiliging van onze nieuwe ICT-omgeving of over het verder realiseren van single sign on voor onze applicaties.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

Ben je enthousiast geworden en wil je samen met ons verder bouwen aan een professioneel ICT team binnen BOOR en dit maximaal benutten voor het Rotterdamse openbaar onderwijs? Leuk! We zien je C.V. en motivatie graag tegemoet. Je kunt solliciteren via werkenbijboor.nl. Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Eileen Colwell (Corporate Recruiter) bereikbaar op 06-17 73 92 34 of per email eileen.colwell@stichtingboor.nl

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Je hebt ruime kennis van Microsoft 365, Azure AD, Endpoint management, monitoring en beveiliging - Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in het managen van Microsoft 365 cloud-omgevingen - Je bent bij voorkeur gecertifieerd voor de relevante Microsoft onderdelen - Ervaring met Powershell, Intune - Ervaring met Google Cloud platform is een pré - Je bent betrouwbaar, stressbestendig, een doorzetter, resultaatgericht en flexibel - Je bent communicatief sterk, kunt goed samenwerken en zelfstandig.
Functie-eisen
- Beheren van de Microsoft 365 omgeving en koppelvlakken met andere systemen;
- Beheren van de werkplekinfrastructuur met MS Intune;
- Beheren van Microsoft 365 Defender;
- Regievoering op de extern beheerde internet en wifi netwerken;
- Oplossen van (complexe) technische incidenten en problemen;
- Uitvoeren van verbeteringen in de inrichting van werkplekken en systemen;
- Implementeren van nieuwe functionaliteiten;
- Verbeteren van de beveiliging van onze ICT omgeving;
- Monitoren, optimaliseren en onderhouden van de ICT-infrastructuur;
- Opstellen en bijhouden van documentatie;
- Pro actief signaleren van risicos en verbeterkansen;
- Dienstverlening van leveranciers regisseren, monitoren en bijsturen;
- Je rapporteert aan een coachende leidinggevende.

Over Stichting BOOR

Naam school
Adres
Schiekade 34 , 3032AJ Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zo'n 75 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven.

Midden in de Rotterdamse omgeving – de meest diverse plek van Nederland - hebben wij als koepel van 75 scholen een bijzondere positie. Als openbaar onderwijs zijn wij er voor iedereen. Welke levensovertuiging, seksuele voorkeur, fysieke en mentale mogelijkheid, afkomst, politieke overtuiging je ook hebt: bij ons ben je welkom, op onze scholen ontmoeten we elkaar.

Onze belangrijkste opdracht is om het best denkbare openbaar onderwijs van Rotterdam te geven. Iedere dag zetten onze leerkrachten en medewerkers zich in om de volgende generatie een goede start te geven, om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren en hun talenten te ontwikkelen. En om ervoor te zorgen dat er maximale kansen zijn voor ieder kind, ook in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

De openbare scholen van stichting BOOR zijn scholen waar we open staan voor elkaar en waar we verschillen zien als kracht. Waar we snappen dat we samen zoveel verder komen dan alleen. Zo leveren wij een bijdrage aan het Rotterdam van de toekomst. En aan een samenleving die sterk, solidair en veerkrachtig is. Niet ondanks, maar juist dankzij verschillen tussen mensen.

Ben je al enthousiast geworden naar het werken bij BOOR, dan nodigen wij je uit onze vacatures te bekijken op Meesterbaan en natuurlijk te solliciteren. Hopelijk zit er wat voor je bij! Wil je meer informatie over onze scholen? Kijk dan op www.boorscholen.nl

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.