Vacature Docent Nederlands 2e graads voor havo/vwo onderbouw in Silvolde

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads voor havo/vwo onderbouw 
Datum online
2022-12-22 22-12-2022
Sluitingsdatum
29-3-2023
Met ingang van
Zo snel mogelijk
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
Omschrijving
Wij zijn zo snel mogelijk op zoek naar
 
Een docent Nederlands (circa 0,8 - 1,0 fte)
Het betreft een vervangingsvacature in het tweedegraads gebied. De lessen worden gegeven aan onderbouwklassen voor havo/vwo (Isala). Eventueel kan het mentoraat onderdeel uitmaken van de vacature.
  
Klik op deze link om een visuele indruk van onze prachtige school en onderwijs te krijgen. Meer informatie kun je ook vinden op onze site www.almendecollege.nl.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Onze nieuwe collega
Je bent een gedreven tweedegraads bevoegde docent Nederlands, coach en aanspreekpunt voor onze leerlingen. Ook werk je graag samen met collega’s en ben je in staat een uitdagende, creatieve leeromgeving te bieden aan onze leerlingen.
 
Relevante werkervaring is een vereiste, evenals affiniteit met onze doelgroep. Je bent enthousiast, deskundig, inspirerend, flexibel, communicatief en ondernemend.
 
Je bent in staat een bijdrage te leveren aan onderwijsvernieuwingen en onderwijsontwikkelingen. Je denkt actief mee, toont verantwoordelijkheid en je vindt het belangrijk dat gemaakte afspraken worden nagekomen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
  • een functie op een school met fijne leerlingen en collega’s;
  • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder mogelijkheden tot deelname aan een sportregeling, fietsplan en cafetariaregeling. Tevens wordt een laptop beschikbaar gesteld;
  • ruimte voor eigen initiatieven binnen de geplande onderwijsvernieuwing;
  • goede begeleiding en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • een baan in een modern schoolgebouw met een prachtige ligging in de Achterhoek.

Over Almende College

Naam school
Adres
Terborgseveld 75-77 , 7064AN Silvolde NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Lonneke Schuurman
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Over het Almende College
Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek. De school biedt alle afdelingen van voortgezet onderwijs aan en telt in totaal circa 1800 leerlingen en circa 270 medewerkers. Onze twee hoofdgebouwen staan naast elkaar op de campus in Silvolde en daar zijn we enorm trots op. Het nieuwe vmbo-gebouw (Laudis) is geweldig geoutilleerd om mooi praktijkgericht onderwijs te geven. Het havo/vwo-gebouw (Isala) heeft een stijlvolle uitstraling en biedt een inspirerende omgeving voor eigentijds onderwijs. De gebouwen worden omgeven door een prachtig natuurgebied, waarmee we met veel respect om willen gaan. Binnen deze omgeving is het niet moeilijk om de focus op een duurzame toekomst te hebben! Laudis en Isala staan naast elkaar op het Terborgseveld in Silvolde. Op een andere plek in Silvolde is ook de dislocatie aan het Pastoor Bluemersplein nog in gebruik (kortweg: Bluemers).
 
Klik op deze link om een visuele indruk van onze prachtige school en onderwijs te krijgen. Meer informatie kun je ook vinden op onze site www.almendecollege.nl.
 

Onderwijskundige koers en visie
Op het Almende College bestaan accentverschillen tussen de onderwijskundige koers van beide afdelingen. De pijlers waaraan beide afdelingen hun visie ontlenen, zijn:
  • Coachend mentoraat; 
  • De actieve leerling;
  • Werken in de driehoek tussen school, ouders en leerlingen.
In de visie van het Almende College zijn de volgende onderdelen stevig verankerd en vertaald in kernwaarden: verantwoordelijkheid, veiligheid, maatschappelijke betrokkenheid, plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Op het vmbo werken we binnen de volgende leergebieden: Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Zorg en Welzijn (Z&W), Economie en ondernemen (E&O), Produceren, installeren en energie (PIE), Bouwen, wonen en interieur (BWI), Dienstverlening en Producten (D&P). Collega's werken op leerpleinen met elkaar. Docenten zijn zowel vakinhoudelijk als pedagogisch met elkaar verantwoordelijk voor wat er gebeurt op hun werkvloer. Op de afdeling havo/vwo is in schooljaar 2018-2019 gestart met het flexrooster. Het flexrooster biedt een organisatorische basis om uitvoering te geven aan de visie en geformuleerde onderwijskundige ambities.
In de ontwikkelingen zoeken we steeds meer de verbinding met het vmbo om onze visie samen zichtbaar te maken. Belangrijke gezamenlijke pijler is het coachend mentoraat. 


Meer informatie kun je vinden op www.almendecollege.nl en https://projects.ivorystudio.net/embed/projects/fb5f7aad7516cfe554d8d08e?iv_start=3734400
Bijzonderheden
 
Het Almende College valt samen met zeventien andere scholen onder het bestuur van Achterhoek VO. Meer weten? Kijk op www.achterhoekvo.nl
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatieprocedure
Wij ontvangen jouw motivatie en cv graag via meesterbaan.nl. Zodra we voldoende kwalitatieve reacties binnen hebben, sluiten we de vacature. Voor vragen of verdere inlichtingen, kan je contact opnemen met Marijn van Huet (via 0315-630000) of per mail via marijn.vanhuet@achterhoekvo.nl.
 
In verband met de kerstvakantie zijn wij tot maandag 9 januari niet bereikbaar.   
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.