Vacature Leerkracht LC - onderbouw in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht LC - onderbouw 
Datum online
2022-12-21 21-12-2022
Sluitingsdatum
24-2-2023
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Vacature: Leerkracht De Piloot - onderbouw

Ons verhaal

De Piloot is een cluster 4 school en biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De Piloot biedt vanuit kennis en ervaring speciaal onderwijs aan leerlingen met internaliserende en externaliserende gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. In januari 2023 gaan we starten met een IKEC (integraal, kind en expertisecentrum) waarbij SBO De Kring en PBSO Kinderdam intensief met ons gaan samenwerken. Hiervoor zijn wij op zoek naar leerkrachten voor onze nieuwe onderbouw groepen gericht op internaliserende problematiek.

De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen.

De Piloot heeft kleine groepen van maximaal 14 kinderen, de groepsleiding bestaat uit een leerkracht en in de onderbouw ook een onderwijsassistent.

Er is op De Piloot een groot aantal gespecialiseerde medewerkers aanwezig zoals; orthopedagogen, logopedisten, maatschappelijk werker, vakleerkrachten gymnastiek, handvaardigheid en koken.

Het leukste aan De Piloot zijn uiteraard onze leerlingen! En als bonus krijg je er ook een gemotiveerd team bij wat houdt van een uitdaging.

 • De Piloot hanteert een continurooster. De leerlingen gaan elke dag van 8:30 14:00 uur naar school.
 • De werktijden van het personeel zijn: 08:00 uur t/m 16:30 uur.

Het onderwijsbeleid

Alle leerlingen van De Piloot hebben hun eigen, persoonlijke problematiek. Dit vraagt van alle medewerkers een speciale basishouding:

 • Begrip voor het soms ongrijpbare gedrag van de leerling;
 • Vertrouwen hebben in een positieve ontwikkeling van ieder kind;
 • Positief benaderen van de leerlingen;
 • Kunnen variëren in didactische en pedagogische werkwijzen.

Eén van de basisvoorwaarden voor elke leerling om zich te kunnen ontwikkelen is een gevoel van veiligheid. Door hun complexe problematiek hebben veel kinderen dit gevoel van veiligheid verloren. De Piloot realiseert een klimaat waarin angsten en onzekerheden bij kinderen zoveel mogelijk kunnen worden overwonnen, waarbinnen een klimaat van veiligheid en acceptatie ontstaat, kinderen (weer) durven nieuwsgierig te zijn en de wereld te onderzoeken en leren om op positieve wijze contacten met anderen aan te gaan. Bewust streven we het opdoen van succeservaringen na. De ontwikkeling van sociale vaardigheden is een vast onderdeel van het programma. Acceptatie van het kind en begrip voor de manier waarop een stoornis zich kan uiten, blijkt uit de manier waarop we de leerlingen benaderen en hen helpen zich te ontwikkelen.

Hoe verder?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met de afdelingsleider onderbouw Tamara Hulshoff, 010-4205314 Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie naar via de oranje sollicitatieknop.

Meer informatie over De Piloot vind je op:https://www.depiloot.nl/

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid; - Ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, geen vereiste; - Je hebt een duidelijke visie op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek en kunt deze afstemmen op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van onze specifieke doelgroep.
Functie-eisen
- Je bent van nature een teamspeler!
- Je kan relativeren en benadert problemen met humor en kan letterlijk en figuurlijk tegen een stootje;
- Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan. Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind.

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
 • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
 • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
 • hyperactiviteit (ADHD),
 • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
 • hechtingsstoornissen.
 • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.