Vacature Docent Dienstverlening & Producten (zij-instroom) in Asten

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Dienstverlening & Producten (zij-instroom) 
Datum online
2022-11-29 29-11-2022
Sluitingsdatum
21-4-2023
Met ingang van
29-11-2022
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8
Omschrijving

Het Varendonck College is een ambitieuze streekschool met een breed onderwijsaanbod op locaties in Someren en Asten. Op de PrO-VMBO-locatie Someren volgen zo’n 600 leerlingen onderwijs. De school biedt de uitstroom profielen PIE, BWI en D&P en VMBO GL/TL (Vanaf 2024 bieden we ook T&T; technologie en toepassing aan in de nieuwe leerweg). Als penvoerder van de subsidie Sterk Techniek onderwijs zet het Varendonck College Someren, samen met alle partners in de regio, in op het enthousiasmeren van jongeren voor techniek in de breedste zin van het woord. Onder de noemer Varendonck Vooruit! werken we toe naar maatwerk voor leerlingen om zo het eigenaarschap en de zelfstandigheid van leerlingen, en daarmee de motivatie, te vergroten. We gebruiken hierbij de cyclus onderzoekend en ontwerpend leren in de hele school. We werken toe naar geïntegreerde opdrachten zodat de leerling keuzes kan maken binnen het STEAM-concept (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.)

Vanwege een vervanging zijn wij per direct op zoek naar versterking in het vak dienstverlening en producten.

Wij zoeken een docent die:

 • Affiniteit heeft met de doelgroep VMBO
 • Een tweedegraads bevoegdheid heeft in het vak of studerend daarvoor zijn
 • Communicatief vaardig is;
 • Mede zorg draagt voor een positief veilig leer- en werkklimaat in en rond de school;
 • Proactief handelt;
 • In staat is om in een sterk veranderende werkomgeving te werken en constructief bij te dragen aan onderwijsontwikkelingen.
 • een lerende houding en een sterk reflectief vermogen heeft
 • in staat is gedifferentieerd lessen te verzorgen te geven

Voor het vak D&P (dienstverlening en producten) zoeken we een ontwikkelingsgerichte docent D&P (0,8 FTE). Herken jij jezelf in het docentenprofiel en voldoe jij aan onderstaande wensen? Reageer dan snel.

 • Je bent D&P-bevoegd of je studeert hier nog voor
 • Je hebt affiniteit met of ervaring in de evenementenbranche
 • Je bent geïnteresseerd in innovatieve technieken
 • Je bent in staat is het onderwijs projectmatig vorm te geven
 • Je bent een teamplayer gericht op samenwerking in en buiten de schoolomgeving

Ben je een zij-instromer? Mogelijk ben jij dan wel een geschikte kandidaat voor dit inspirerend en vernieuwend vak. Onderstaande link biedt meer duidelijkheid! https://fontys.nl/Professionals-en-werkgevers/Opleidingen-en-cursussen/Zij-instroom-docent-vmbo-profiel-Dienstverlening-Producten-DP.htm

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Voorn, manager onderwijs: a.voorn@varendonck.nl

Wat bieden wij? • Een uitdagende en inspirerende leeromgeving; • Een school met fijne leerlingen en gezellige collega’s; • Een tijdelijk dienstverband wegens vervanging.

De sollicitatiegesprekken worden z.s.m. gepland, De sollicitatiecommissie bestaat uit een manager onderwijs en een docent vanuit de vakgroep.

Over Varendonck-College

Naam school
Adres
Beatrixlaan 25 , 5721LZ Asten NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Varendonck College is een brede, ambitieuze streekschool met locaties in Someren (PrO-vmbo) en Asten (havo-vwo) waar we continu aan het werk zijn om het onderwijs voor onze leerlingen nog beter te maken. Onder de noemer Varendonck Vooruit! werken we toe naar maatwerk voor leerlingen om zo het eigenaarschap en de zelfstandigheid van leerlingen, en daarmee de motivatie, te vergroten. We geven dit onder andere vorm via keuzewerktijd, maatwerktijd, modulair werken en het werken op leerpleinen. Naast boeken gebruiken leerlingen ook digitale, adaptieve methodes via Bring your own device.

De PrO-VMBO-locatie in Someren biedt 600 leerlingen de mogelijkheid om uit te stromen in één van de profielen PIE, BWI en D&P en vanaf 2024 ook T&T. De GTL-leerlingen krijgen standaard een extra vak aangeboden: mavo-XL. Middels Sterk Techniek Onderwijs zetten we stevig in op het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek in de breedste zin van het woord. We gebruiken hierbij de cyclus onderzoekend en ontwerpend leren in de hele school. We werken toe naar geïntegreerde opdrachten zodat de leerling keuzes kan maken binnen het STEAM-concept (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.)

Op de havo-vwo-locatie (incl. gymnasium) in Asten kiezen 800 leerlingen, naast het reguliere programma, voor technasium of tweetalig onderwijs (Engels). Na de driejarige brede brugklas kiest de leerling een van de uitstroomprofielen CM, EM, NG of NT. We zijn Goethe-partnerschule en bieden leerlingen in de bovenbouw een IB-programma en/of het vak Onderzoeken en Ontwerpen aan.
Bijzonderheden
Het Varendonck-College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.