Vacature Mentor (0,8 -1 fte) in Neede

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Mentor (0,8 -1 fte) 
Datum online
2022-11-23 23-11-2022
Sluitingsdatum
19-12-2022
Met ingang van
zsm
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8-1
Omschrijving
Ben jij een ‘handen-uit-de-mouwen’-type? Wil jij graag werken binnen een fijn team en met een doelgroep waar je graag een stapje extra voor in zet? Beschik je naast een onderwijsbevoegdheid ook over coachende vaardigheden? 

We zoeken een doener die graag de uitdaging aangaat om het beste leerklimaat neer te zetten en onze leerlingen een veilig gevoel meegeeft. Iemand die het belang ziet van een goede professionele relatie met leerlingen, ouders, collega’s en bedrijven. We doen er alles aan om onze leerlingen op een succesvolle manier te laten groeien naar werk. Wil jij daaraan bijdragen?
 
Spreekt de visie van Big Picture Learning en het leren in de echte wereld je aan? Dan is werken bij MaxX onderwijs Neede iets voor jou! Ben jij de flexibele duizendpoot die we zoeken? Reageer snel!  

Wie zijn wij?
 
Wij zijn MaxX, een school voor praktijkonderwijs. We geven les aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar die vooral leren door te doen. MaxX ziet zich meer als een onderwijsleerplek dan als een traditionele onderwijsinstelling. En dat merk je aan alles. Innovatief in educatieve aanpak, samenwerking met het bedrijfsleven, een leerlinggerichte manier van denken en werken. Met ons team zetten wij ons in om onze leerlingen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en de eigen talenten te ontwikkelen.
 
Klik hier voor een kijkje in de ‘keuken’ van onze leerlingen.
 
Wat ga je doen?
 
Je gaat werken met leerlingen die vooral leren door te doen. Het ontwikkelproces van de leerlingen gaat verder dan enkel de onderwijsinhoud. Je bereidt je leerlingen zo goed mogelijk voor op de maatschappij. Alle leerlingen volgen een eigen ontwikkelplan. Leren, werken, redzaamheid, burgerschap en vrije tijd zijn daarbij belangrijke aspecten. Je geeft de leerlingen het gevoel dat ze er toe doen en helpt hun bij het ontdekken van hun talenten.

In deze functie geef je AVO-vakken en praktijk.
 
 

Eisen

Functie-eisen
 Wat vragen wij?
 • Je bent in het bezit van een lesbevoegdheid (afgeronde PABO opleiding en/of tweedegraads lerarenopleiding) of bereid/bezig met deze te behalen;
 • Je bent een pedagogische didacticus;
 • Je bent bekend met de doelgroep en bijbehorende hulpvragen;
 • Je kunt probleemsituaties signaleren en analyseert je eigen handelen (zelfreflectie);
 • Je kunt makkelijk schakelen bij jongeren met cognitieve beperkingen, sociaal-emotionele en/of (gedrags-)problemen; 
 • Je bent contactueel vaardig om met (de diversiteit aan achtergronden van) de leerling en ouders het hoogst haalbare resultaat te halen voor jouw leerlingen; 
 • Je bent een toegevoegde waarde voor het team waarin je werkt doordat jij jouw ervaringen deelt. daarnaast werk je graag samen met de leerlingen, ouders en je collega’s;
 • Je bent empathisch, maar biedt ook een duidelijke structuur aan onze leerlingen;  
 • Je hebt geduld en viert graag kleine en grote successen.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
 • Je krijgt een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief; 
 • Je krijgt een tijdelijk contract tot 31-07-2023. Wanneer gedurende het jaar duidelijk is dat we wederzijds graag de samenwerking willen voortzetten dan gaan wij graag in gesprek om dit te faciliteren;
 • Je komt in een hecht team van collega’s waar je inzichten en kennis haalt en waar ook professionaliteit en samenwerken een belangrijke rol spelen;
 • Je krijgt begeleiding van de onderwijs coördinator om je in te werken in je nieuwe werkomgeving;
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede arbeidsvoorwaarden binnen de Cao-VO;
 • Een inschaling volgens Cao-VO, salarisschaal LB.

Over MaxX

Naam school
Adres
Parallelweg 5 , 7161AE Neede NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Marije van Hussel
Niveau
pro
Omschrijving
De school
MaxX Onderwijs is een school voor praktijkonderwijs in Neede. We bieden onze leerlingen een brede opleiding aan. We gaan daarbij altijd uit van de talenten van de leerlingen, dat vormt de kern van ons onderwijs. In samenspraak met de leerling en de ouders stelt de school het ontwikkelperspectief vast, op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap.

Leren doet de leerling niet alleen. Ouders of verzorgers en de omgeving worden daarom betrokken bij het leerproces.
Door aan de eigen talentontwikkeling te werken en door samen te werken bereidt MaxX leerlingen optimaal voor op een zelfstandige plek in de maatschappij.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Barbara Schimmel, zij is bereikbaar op 0545 294 145. Bekijk ook onze website www.maxxonderwijs.nl.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren via deze link. We ontvangen graag een korte motivatie en omschrijving van je werkervaring en je bevoegdheid. Een uitgebreide cv is niet nodig.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.