Vacature Voorzitter raad van toezicht in Doetinchem

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Voorzitter raad van toezicht 
Datum online
2022-11-21 21-11-2022
Sluitingsdatum
16-1-2023
Met ingang van
1 juli 2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Omschrijving
Door het verlopen van de wettelijke termijn van de huidige voorzitter zoekt Achterhoek VO per 1 juli 2023 een:

Voorzitter raad van toezicht

Achterhoek VO zoekt een ervaren toezichthouder met bestuurlijke ervaring en natuurlijk gezag. De voorzitter heeft een sterke betrokkenheid bij het onderwijs en heeft een visie op het toezicht op een maatschappelijke stichting en inzicht in de rol en positie van de raad van toezicht. Daarbij heeft de voorzitter raad van toezicht een belangrijke netwerkfunctie. De voorzitter is sparringpartner en eerste aanspreekpunt voor de bestuursvoorzitter en levert een belangrijke bijdrage aan menings- en besluitvorming in de raad van toezicht. De voorzitter is gericht op het voeren van de dialoog, gemakkelijk benaderbaar en informeel. Verbindend vermogen, oprechte betrokkenheid en beschikbaarheid helpen Achterhoek VO de stappen te zetten die de organisatie nodig heeft.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Vereisten voor de voorzitter raad van toezicht:
  • Heeft het vermogen om met autoriteit en natuurlijk gezag de voorzittersfunctie in de raad te vervullen;
  • Beschikt over de persoonlijkheid en achtergrond om een leidende rol te vervullen bij de mening- en besluitvorming van de raad;
  • Beschikt over inzicht en overzicht ten aanzien van de taken en functie van de raad en het bestuur;
  • Beschikt over zodanige eigenschappen en uitstraling dat hij zo nodig extern een rol in het belang van de stichting kan vervullen (boegbeeldfunctie);
  • Heeft ervaring met het besturen van een complexe organisatie en beschikt over een goed gevoel voor politieke verhoudingen;
  • Beschikt over een diplomatieke instelling en is onderhandelingsvaardig;
  • Beschikt over meer tijd dan een gewoon lid.
 
De voorzitter van de raad van toezicht is bij voorkeur bekend met de Achterhoek en woonachtig in (de buurt van) deze regio.
 
De raad streeft naar diversiteit in de raad. Bij de keuze voor de kandidaten zal daarom met een spreiding in onder andere sekse, leeftijd en denominatie rekening worden gehouden.

Download hier het uitgebreide profiel.

Over Achterhoek VO locatie bestuursbureau

Adres
Holterweg 119 , 7001EK Doetinchem Gelderland NL
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier, Dalton, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Bart Visser
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Achterhoek VO is het bestuur van zeventien scholen voor voortgezet onderwijs. De scholen bieden samen alle onderwijsniveaus op zevenentwintig locaties.

De scholen van Achterhoek VO kiezen zelf welk onderwijs het beste bij hun leerlingen en hun omgeving past. De ruimte en vrijheid die scholen hebben, betekent dat zij onderling verschillen. Dat is precies wat we willen.

Die ruimte en vrijheid gaat hand in hand met samenwerken. Samen zorgen we voor een compacte en krachtige ondersteuning voor alle scholen. We maken gezamenlijk beleid en helpen elkaar. Hierdoor kunnen onze medewerkers doen waar ze goed in zijn: een waardevolle bijdrage leveren aan goed onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Geïnteresseerd?
Beteor verzorgt de werving en selectie van deze vacature. Verdere informatie over de vacature en de procedure kunt u tot en met 16 januari 2023 verkrijgen via Bart Visser van Beteor: bart.visser@beteor.nl of telefonisch: 040 2464900.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.