Vacature Docent Nederlands 2e graads (0,4-0,5 fte) in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads (0,4-0,5 fte) 
Datum online
2022-11-15 15-11-2022
Sluitingsdatum
29-4-2023
Met ingang van
2022-11-21
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4/0,5
Aantal uren
8
Omschrijving

Melanchthon MAVO Schiebroek is op zoek naar een enthousiaste tweedegraads docent Nederlands ter vervanging van een afwezige collega. De vacature betreft een omvang van 0,4-0,5 fte met ingang van 21 november 2022.
 

Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap met ruim 5.200 leerlingen. Met acht scholen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis.

Melanchthon MAVO Schiebroek is gevestigd in een mooi gebouw in Hillegersberg-Schiebroek. Wij geven jongeren een stabiele basis om te groeien. Wij willen dat onze leerlingen jongeren zijn die met open blik de wereld in kijken en goed zorgen voor zichzelf, hun naasten en de ‘wereld’. Jongeren die zich blijven ontwikkelen, hun eigen grenzen stellen en respectvol omgaan met anderen. Onze school is daarom vooral een plek waar jongeren ‘mens worden’.

Wij vinden het werken met, en begeleiden van jonge mensen van twaalf tot achttien jaar een prachtige, uitdagende taak. Niet voor niets staat de volgende uitspraak van Philippus Melanchthon, de naamgever van de school, groot op een raam in ons gebouw:

‘Als je de jeugd op school verwaarloost, is het alsof je de lente uit het jaar haalt.’

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen

Wat neem jij mee?

 • Je beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Nederlands;
 • Je beschikt over relevante werkervaring;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 0,4fte;
 • Je bent zowel pedagogisch als didactisch goed aangelegd en weet jouw vaardigheden toe te passen;
 • Je hebt passie voor het vak en weet met jouw enthousiasme de leerlingen te motiveren;
 • Je bent digitaal vaardig en weet de functies van het digibord goed te gebruiken;
 • Je bent leergierig, proactief en kunt goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC
Arbeidsvoorwaarden

Wat heeft Melanchthon Mavo Schiebroek te bieden
Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:

 • Een mooi salaris afgestemd op jouw achtergrond en reeds opgedane ervaring;
 • Een vervangingscontract voor de duur van de vervanging;
 • Een financiële tegemoetkoming in reiskosten;
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen via onze interne academie;
 • Korting op een collectieve zorgverzekering;
 • Deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Melanchthon is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) vanuit dit collectief zijn diverse initiatieven op het gebied van ontwikkeling en doorstroming mogelijk.

Over Melanchthon Mavo Schiebroek

Adres
Molenvijver 19 , 3052HA Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik hier om te solliciteren
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.