Vacature Leerkracht - VSO in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht - VSO 
Datum online
2022-11-02 2-11-2022
Sluitingsdatum
31-12-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Doen is de beste manier om te leren! 

De VSO-P afdeling, van Mytylschool de Brug, wil het beste onderwijs voor de leerlingen. Daarbij denken wij in kansen en mogelijkheden. Een leerling krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Dat gebeurt in een veilige omgeving, waar fouten gemaakt mogen worden om daar weer van te leren.

Samen, het maken van keuzes, vertrouwen, plezier en een goede sfeer zijn belangrijk in ons type onderwijs. Leerlingen begeleiden we om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen ontwikkeling, zodat ze later zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij.

VSO-P De Brug verzorgt onderwijs aan leerlingen met een meervoudige beperking met of zonder andere bijkomende problematieken (ASS, ADHD, etc.) van 12 tot 20 jaar met de uitstroomprofielen dagbesteding (IQ 35-55) en arbeid (IQ 50-60+, tot 80*).

Taak omschrijving:

Via het onderwijs worden de leerlingen toegerust op de arbeidsmarkt of voor arbeidsmatige dagbesteding. Je geeft les aan een klas van ongeveer 10 leerlingen.

Jouw uitdaging ligt in de begeleiding van leerlingen, jij bent iemand die een flexibele en betrokken houding heeft. Hierdoor wordt er voor de leerlingen een veilig en gestructureerd leerklimaat gecreëerd om zich verder te ontwikkelen.

Je bent goed in staat om verbinding te maken, om op die manier duidelijkheid te krijgen wat een leerling nodig heeft aan passend onderwijs en begeleiding tijdens het werk. Met de nodige creativiteit weet je jouw lessen aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen.

Ben je na het lezen van dit alles enthousiast geworden, dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou als nieuwe collega!

Nadere informatie bij de adjunct-directeur van de school, dhr. J. Michels, tel.: 010 2111777.

Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief + CV via de sollicitatiebutton.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Je beschikt over een Pabo-diploma, bij voorkeur met een afgeronde HBO-sen; - Je hebt aantoonbare ervaring in het SBO en/of VSO.
Functie-eisen
- Reguliere LB-taken: verantwoordelijkheid eigen klas;
- Uitvoeren onderwijskundig beleid en bijdragen aan de onderwijsontwikkeling;
- In staat zijn leerlingen te coachen en te sturen op wat ze kunnen;
- Je houdt het Leerlingvolgsysteem bij. (Parnassys).

Over Mytylschool De Brug

Naam school
Adres
Ringdijk 84 , 3054KV Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo
Omschrijving
Mytylschool de Brug is een school voor leerlingen van 4 - 18 jaar met een lichamelijke beperking en functionerend op een cognitieve niveau van ZML tot normaal lerend.In samenwerking met Rijndam revalidatiecentrum bieden wij een compleet onderwijs-zorgarrangement waarbij het streven is de leerlingen vanuit een veilig klimaat toe te leiden naar een volwaardige plaats in de samenleving. Het onderwijsprogramma is daarom gericht op het uitstroomperspectief van de leerling.

Mytylschool De Brug biedt een veilige omgeving voor kinderen waar men niet alleen komt om te leren, maar ook om elkaar te ontmoeten en te spelen. De school is uiteraard toegankelijk gemaakt voor rolstoelen maar is ook voorzien van allerlei aanpassingen waardoor kinderen zo min mogelijk last zullen hebben van lichamelijke beperkingen. We hopen dat de school ook voor ouders een ‘thuisgevoel’ zal geven. De school heeft drie afdelingen: een basisafdeling SO (zml en normaal lerenden), een VSO Praktisch gericht onderwijs (zml) en een VSO vmbo-havo afdeling (normaal lerenden).

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.