Vacature docent techniek onderbouw vmbo in Hoogvliet

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent techniek onderbouw vmbo 
Datum online
2023-01-12 12-1-2023
Sluitingsdatum
12-3-2023
Met ingang van
1 januari 2023 of eerder
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 1,0 fte
Omschrijving
Scholengroep Penta is voor haar vestiging Penta Hoogvliet, (Elritsstraat 11 te 3192 CE Rotterdam-Hoogvliet), op zoek naar enthousiaste en betrokken tweedegraads docent techniek. De vacature betreft een omvang van 0,6 – 1,0 fte en is met ingang van 1 januari 2023 (of indien mogelijk eerder).
 
Wie zijn wij?
Penta Hoogvliet is gevestigd op de Campus in Hoogvliet en geeft onderwijs aan leerlingen met een vmbo basis-, kader- en mavo-niveau én heeft een havo-TOP (in samenwerking met de VAVO-Rijnmond). Penta Hoogvliet heeft het predicaat ‘Excellente school’ en heeft in 2019 de Nationale onderwijsprijs met de havo-TOP gewonnen.
 
De inhoud van de functie
Het verzorgen van lessen techniek in de onderbouw van het vmbo.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Overige of Pabo
Functie-eisen
Dit zijn jouw kwaliteiten:
-         je bent een enthousiaste docent techniek die inhoudelijke en vakdidactische
         vaardigheden combineert met een goed kennisniveau;
-        je hebt een 2e graads bevoegdheid (of studerend hiervoor);
-        je hebt affiniteit met de genoemde doelgroep(en);
-        je kunt goed kunnen samenwerken.
-        je bent competent op het gebied van klassenmanagement.

Ook personen die via het zogenaamde zij-instroomtraject bij ons willen komen werken, zijn van harte uitgenodigd om te reageren.


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
-        een uitdagende en afwisselende functie in een school;
-        een modern schoolgebouw met goed geoutilleerde lokalen;
-         fijne professionele collega’s om mee samen te werken;
-        een inschaling en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao VO.

 

Over Penta Hoogvliet

Naam school
Adres
Elritsstraat 11 , 3192CE Hoogvliet NL
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. S. van Hofwegen
Niveau
vmbo
Omschrijving
Scholengroep Penta
Penta is een scholengroep voor christelijk voortgezet onderwijs in het gebied Voorne-Putten/Rozenburg/Hoogvliet. Met een omvang van bijna 4600 leerlingen en circa 500 medewerkers is Penta een grote scholengroep met veel mogelijkheden. Penta is decentraal georganiseerd. Dit betekent dat er op elk van de acht scholen een kleinschalige leer- en werkomgeving wordt geboden, waar docenten en leerlingen elkaar kennen. Deze decentrale organisatie en de grote betrokkenheid van de medewerkers bieden bij uitstek ruimte voor veiligheid en individuele talentontplooiing.
Niet alleen de ruimte voor eigenheid verbindt de scholen van Penta. Hetzelfde geldt voor de geografie. Alle scholen bevinden zich op en rond het eiland Voorne-Putten, wat Penta tot een regionale voorziening
maakt. En natuurlijk is er de verbinding in onze christelijke identiteit.
 
Acht vestigingen
Penta bestaat vanaf 1 augustus 2020  uit acht vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. Penta is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is ondernemend, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. 
Natuurlijk hechten we als scholengroep grote waarde aan het begeleiden van leerlingen naar een goede kwalificatie. Een diploma geeft leerlingen een goede basis voor hun verdere vervolgstudie. Ouders,
leerlingen en andere belanghebbenden mogen dit van ons als onderwijsinstelling verwachten.
Socialisatie en persoonsvorming zijn echter net zo belangrijk voor leerlingen om straks goed te kunnen functioneren in een steeds veranderende samenleving. Penta heeft daarom aandacht voor de
brede vorming van de leerling.

Maatwerk
Voor leerlingen willen we zoveel mogelijk  maatwerk leveren. Onder ‘maatwerk’ verstaan wij dat de leerling centraal staat en ons aanbod in educatie, begeleiding en zorg op die individuele leerling toegesneden wordt. Dit vergt nogal wat van onze scholen en onze medewerkers: denken en werken buiten de reguliere lijntjes, vernieuwing en vooral veel creativiteit.
Voorbeelden van maatwerk zoals dat nu al wordt vormgegeven op de scholen, zijn versnelde leerroutes, andere werkvormen, autonomie-ondersteunend onderwijs, regieversterkend werken en flextralessen.
 
Lerende organisatie 
Wij willen een lerende organisatie zijn met een professionele cultuur. De mogelijkheid daartoe begint bij de individuele medewerker: de professional in het onderwijs. In die professional investeren wij dan
ook graag. Onze medewerkers kunnen zich blijven ontwikkelen. Naar eigen inzicht en behoefte, maar ook aansluitend bij de ambities en de uitdagingen van de school.
 
Bijzonderheden
Onderwijsaanbod: bbl, kbl, mavo gl, mavo tl
Aantal leerlingen: 463
Aantal fte medewerkers: 50
De school biedt aan om na het behalen van het mavo-diploma door te leren op PENTA Zadkine voor een havo-diploma in het profiel Economie en Maatschappij.
T 010 2950666
E hv@penta.nl

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie is te vinden op onze website www.penta.nl
 
Heb je zin om te komen werken bij de leukste en de 'beste' school voor Hoogvliet? Laat dan je motivatie-/sollicitatiebrief mét CV achter op Meesterbaan.
 
Ook personen die via het zogenaamde zij-instroomtraject bij ons willen komen werken, zijn van harte uitgenodigd om te reageren.


Indien je meer informatie over deze vacature wilt dan kun je contact opnemen met de directeur van Penta Hoogvliet Sebastiaan van Hofwegen, via directiehv@penta.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.