Vacature Docent Design & Multimedia - discipline muziek in Breda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Design & Multimedia - discipline muziek 
Datum online
2022-09-23 23-9-2022
Sluitingsdatum
23-12-2022
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4
Aantal uren
7 uur (à 70 m.)
Omschrijving
Voor de sectie Design en Multimedia zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die een aantal van onze muzieklessen gaat verzorgen. We zoeken bij voorkeur iemand die snel kan starten en de rest van het schooljaar beschikbaar is. Het betreft een dienstverband van 7 lesblokken van 70 minuten in klas 1 en 2 (circa 0,4 fte). 
 
Het lesprogramma is gemaakt door D&M docenten van het Newmancollege. Hierin wordt basiskennis van muziek behandeld en worden muzikale vaardigheden aangeleerd met gebruik van de programma's Adobe Audition en Cubase. Naast deze digitale programma’s wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van instrumenten, opnamestudio’s en loopstations. Leerlingen worden niet zozeer getoetst op het lezen van muzieknoten maar op hun muzikale vaardigheden. Een moderne les Muziek dus! 
 
De lessen D&M worden gegeven op een leerplein. Drie klassen werken tegelijkertijd onder begeleiding van de eigen docent aan één van de kunstvakken die op onze school kunnen worden gevolgd.
 
We zoeken een collega die:
  • een (muziek)lesbevoegdheid heeft of op korte termijn zal behalen; 
  • een creatieve duizendpoot is;
  • pedagogisch-didactisch sterk is en gevarieerde lessen kan geven van 70 minuten;
  • goed kan samenwerken en communiceren met de directe collega’s op het leerplein; 
  • affiniteit heeft met het werken met digitale muziek-programma’s, zoals Adobe Audition en Cubase. Ervaring met beeldbewerking in Adobe Photoshop en Premiere is een pré. 
 
Meer over ons mooie vak en onze leuke school, kijk ook op onze website! 
KLIK HIER VOOR DE WEBSITE
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform CAO VO, inschaling op basis van bevoegdheid en ervaring.

Over Newmancollege

Naam school
Adres
Verviersstraat 4 , 4826HT Breda Noord-Brabant NL
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Martijn Teunissen
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.
Bijzonderheden
Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitaties worden behandeld gedurende de sollicitatieperiode.
We zijn op korte termijn op zoek, in overleg met de sollicitanten worden de gesprekken z.s.m. ingepland.

De sollicitatiecommissie bestaat uit:
Een of twee docenten uit de sectie
Afdelingsleider (beoogd leidinggevende)
Een lid van de directie
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.