Vacature Leerlingbegeleider - Amersfoort in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerlingbegeleider - Amersfoort 
Datum online
2022-09-23 23-9-2022
Sluitingsdatum
23-10-2022
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.51 FTE
Aantal uren
20
Omschrijving
Dit zijn je werkzaamheden

Je begeleidt examenleerlingen van alle niveaus. Samen met de leerling maak je een individueel leerplan, monitort dit en stelt het waar nodig bij.

Je begeleidt leerlingen bij het ontwikkelen van studievaardigheden en doet dit zowel in individuele gesprekken als ook in de studiezaal. In de studiezaal ben je meerdere lessen/uren per dag aanwezig en ook betrokken bij het leerproces van de andere leerlingen. Je bent in de rol van leerlingbegeleider zowel persoonlijk coach (met name in gesprekken met de leerlingen die door jou worden begeleid) als pedagoog en ondersteuner in de studiezaal. Je creëert een positief leerklimaat en bent het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en hun ouders, en informeert ouders over de voortgang van hun kind. Je informeert en adviseert de schoolleiding en docenten proactief over eventuele benodigde extra begeleiding zoals steunlessen of bij persoonlijke problematiek. Daarnaast bereid je leerlingen voor op de volgende stap door ze te begeleiden en ondersteunen bij de profiel- en studiekeuze, en draag je bij in de ondersteuning van het kernteam en in de sociale sfeer van de school.

Als leerlingbegeleider ben je de spil in de ondersteuning van het onderwijs- en leerproces. Je bent onderdeel van het team leerlingbegeleiding en bent een gezicht binnen school. Je bent in staat om in de waan van de dag snel te schakelen tussen de verschillende aspecten van je functie; flexibiliteit is dus van groot belang. Je bent betrokken, positief en in staat om moeilijke gesprekken (ook met ouders) te voeren. Je bent aanwezig bij team overleggen, ouderavonden, de startweek, leerling uitjes, etc.

Wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met Elselien van der Wal (Rector) via +31 6 23 622 517 of evanderwal@luzac.nl. Gesprekken zullen worden gevoerd tussen 3 en 10 oktober.

Ons aanbod
  • Veel ontwikkelingsmogelijkheden: je kunt kosteloos opleidingen en trainingen volgen op het gebied van o.a. schoolleidersschap, onderwijskunde en bedrijfskunde;
  • Een kleinschalige en professionele werkomgeving, waarbij professioneel staat voor kwaliteit, dienstverlenend en klantgericht;
  • Een gedreven, maar vooral prettig team met leuke collega's, voor wie flexibiliteit en openheid belangrijk zijn;
  • Vrij tijdens alle reguliere schoolvakantie (regio Midden).
  • Korting op een collectieve zorgverzekering;
  • Het betreft een functie 0,51 FTE, verdeeld over maandag, woensdag en donderdag;
  • Reiskostenvergoeding:
    • Auto: € 0,19 per km, vermindert met 10 km enkele reis.
    • OV: werkelijke kosten op basis van 2e klas.

  • Een bonus van € 500,- netto, wanneer je een nieuwe collega aanbrengt.
  • Voor deze vacature hanteren we een salarisindicatie tussen de €2.263,09 en € 3.325,24,- bruto per maand o.b.v. 40 uur per week

Jouw profiel
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van en inzicht in leerstijlen en leerstrategieën en bent in staat dit leerlingen aan te leren;
  • Je benadert de leerling op een positieve en constructieve manier;
  • Je bent communicatief sterk, representatief en klantgericht;
  • Je bent administratief sterk en zorgt voor adequate verslaglegging;
  • Je bent zelfstandig, maar bent ook in staat in teamverband te werken;
  • Je bent flexibel, in staat snel te schakelen en oplossingsgericht te denken;
  • Je creëert een prettig werk- en leerklimaat waarin je samen met je leerlingen gestructureerd en doelgericht aan de slag gaat;
  • Je hebt kennis van het PTA, het examenreglement en de regelgeving.

VOG
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Belangrijk om te weten:
Luzac acht het voor elke functie van groot belang dat een medewerker - mede vanwege het werken met kinderen/jongeren en de bijbehorende voorbeeldfunctie - van onbesproken gedrag is en dat gedurende het dienstverband ook blijft. Om bij Luzac te kunnen solliciteren dien je een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor het onderwijs te kunnen overleggen op het moment van tewerkstelling en periodiek (om de drie jaar).

#LI-RL1

Over Luzac Amersfoort

Naam school
Adres
Zonnehof 9 , 3811ND Amersfoort Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Omschrijving
Luzac Amersfoort is een kleinschalige, particuliere school, waar iedereen elkaar kent en waar een gezellige sfeer heerst. In de lessen maar ook in de pauzes tijdens een potje tafeltennis of het bakken van je favoriete tosti. Onze wintersportreis is, naast het kerstdiner en de diploma-uitreiking, voor leerlingen elk jaar weer een hoogtepunt. Maar natuurlijk wordt er vooral hard gewerkt, met duidelijke afspraken. We begeleiden elke leerling op maat en aan de hand van een persoonlijk leerplan. Van faalangst overwinnen tot leren plannen: samen stellen we vast hoe we de leerling optimaal kunnen helpen zijn om zijn of haar doelen te bereiken. We  hebben nauw contact met ouders, we ontzorgen hen omdat wij de schoolprestaties goed in het vizier houden en snel bellen als wij ons zorgen maken. De leeromgeving bij Luzac is zeer motiverend en wakkert ambities aan. Hierdoor kiezen veel leerlingen ervoor om na de mavo door te gaan met de havo of na de havo door te gaan met het vwo. Ook is het bij ons mogelijk om in een voor-examenjaar al in één of twee vakken vervroegd examen te doen, wat een mooie uitdaging is dat!. Een langzamer tempo kan ook, bijvoorbeeld door het examenjaar te spreiden over twee jaar. Welke route een leerling ook kiest, docenten en leerlingbegeleiders staan voor ze klaar om te helpen hun ambities en dromen waar te maken. Met ons hardwerkende team zetten we alles op alles om leerlingen vol zelfvertrouwen en met plezier naar school te laten gaan. Het team bestaat naast de schoolleiding en 5 stafleden, uit ca 30 docenten. Het team is hecht en collegiaal.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.