Vacature Docent mobiliteit & transport in Enschede

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent mobiliteit & transport 
Datum online
2022-11-25 25-11-2022
Sluitingsdatum
15-12-2022
Met ingang van
01-09-2022
Referentienummer
5456
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Ben jij een enthousiaste, tweedegraads docent mobiliteit en transport of hiervoor studerend? Ben je op de hoogte van traditionele én nieuwe technieken en technologieën en neem je onze vmbo-leerlingen daarin graag mee? En ben je beschikbaar voor een baan bij ons in Enschede? Reageer dan direct!

Wat ga je doen?
Je geeft lessen binnen het profiel mobiliteit en transport in de bovenbouw van het vmbo b/k, 6 lessen in de onderbouw vmbo b en in de bk klassen. 
Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol mobiliteit & transport in ons dagelijks leven spelen.  Je maakt de lessen levendig door het gebruik van praktijkvoorbeelden die leerlingen aanspreken. Je lessen zijn dus theoretisch én praktisch. 
Je maakt gebruik van activerende werkvormen om de leerlingen op maat te bedienen en het beste uit de leerlingen te halen. Zowel het geven van praktijk-, als theorielessen bouwen, wonen en interieur, zijn geen probleem voor jou. Door jouw pedagogische en didactische kwaliteiten vind je gemakkelijk aansluiting bij de verschillende doelgroepen. Net als je teamgenoten ben je betrokken bij het onderwijs en bij de leerling. Je staat open voor contact met ouders en collega’s. Van jou verwachten we dat je goed om kunt gaan met het geven en ontvangen van feedback.

Wat breng je mee?
Je beschikt minimaal over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid mobiliteit en transport. Ook kandidaten die nog studerend zijn voor een dergelijke bevoegdheid zijn welkom om te solliciteren. Je hebt in ieder geval affiniteit en/of ervaring met lesgeven aan leerlingen in alle leerwegen van het vmbo en je weet ze enthousiast te maken voor allerhande werkzaamheden binnen bouwen, wonen en interieur, binnen én buiten de school. 

Daarnaast beschik je over kennis en ervaring van verschillende gedrag- en ontwikkelproblematieken (ASS, ODD, ADHD e.d.). Je kunt orde houden en weet de leerlingen voor je te winnen, onder andere door jouw pedagogische en didactische vaardigheden, die ijzersterk zijn. Jouw binding met onze leerlingen is sterk en je pakt als vanzelf een sturende en motiverende rol. 
Belangrijk is dat je affiniteit met onze doelgroep (vmbo) hebt en het een uitdaging vindt om met deze leerlingen te werken. De Wethouder Beversstraat daagt jongeren uit in haar 'DOEN' onderwijs, maar de leerlingen, de docenten ook! Daarom is het zeer belangrijk dat je stevig in je schoenen staat! Je vindt het leuk om lesmateriaal te ontwikkelen en door te ontwikkelen. 

Je bent flexibel, geduldig en in staat om leerlingen positief te benaderen. Je bent resultaatgericht én, ook niet onbelangrijk, je hebt gevoel voor humor. Door jouw manier van lesgeven weet je leerlingen te boeien en te inspireren voor de avo vakken. 
Jouw affiniteit met jongeren is groot en je vindt het leuk om hen op een afwisselende manier mee te nemen in je vak. Je bent in staat om de lesstof af te stemmen op het tempo en het niveau van de leerlingen. Doordat je je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van de leerlingen ontstaat er bovendien een prettige leer- en werksfeer. Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid, je denkt in mogelijkheden en oplossingen en bent een teamplayer.

Hier ga je werken
Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op zes locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling én medewerker gewaarborgd. Onze naamgever Dietrich Bonhoeffer zei: “Je bent pas mens als je er voor een ander bent”. Dat is bij uitstek van toepassing op onze kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.  
Ontwikkel jezelf bij het Bonhoeffer College
Leren van elkaar vinden we belangrijk binnen het Bonhoeffer College. Met jouw kennis en ideeën kun je collega’s inspireren, maar jij kunt natuurlijk ook leren van je collega’s! Dit kan binnen je eigen sectie of team, de collega’s op locatie maar ook met collega’s van andere locaties. Omdat we samen alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden, beschikken we over veel expertise. Om kennisuitwisseling te stimuleren organiseren we centrale studiedagen op al onze schoollocaties. Hier werk je met collega’s samen aan actuele thema’s en speerpunten van de locatie. Ook werken we schoolbreed met diverse intervisiegroepen, bijvoorbeeld voor starters. Collega’s van de verschillende locaties werken daarnaast samen in diverse werkgroepen die zich bijvoorbeeld richten op vak inhoud. Kortom: Bij het Bonhoeffer zijn er genoeg mogelijkheden om samen te werken, te leren van collega’s en kennis te delen met andere docenten!
Wil jij werken op een school waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Wij bieden je graag die kans! 
Onze locatie Wethouder Beverstraat is een vmbo-basis en -kader locatie en telt ongeveer 540 leerlingen. Op onze school volgen leerlingen de basis-of kader beroepsgerichte leerweg van leerjaar 1 t/m 4 binnen de sectoren Zorg en Welzijn, Techniek en Economie. Ook bieden we vmbo-kt aan leerjaar 1 en 2. Het onderwijs op onze school wordt verzorgd volgens het concept ‘We helpen je groeien’. Drempels? Die kennen we niet. Hier telt iedereen mee. Zonder oordeel. Samen halen we het beste bij elkaar naar boven. Hoe? Door iedereen te motiveren te zijn en te worden wie hij wil. Leren door het zelf te ontdekken, te voelen en te proeven. Door te Dóen dus. ‘Dóen onderwijs’ houdt in dat leerlingen actief aan de slag gaan met hun eigen talenten en vaardigheden. Zo worden zij regelmatig uitgedaagd. Zij leren verbanden tussen verschillende vakgebieden zien.
Opleiden gaat op het Bonhoeffer College verder dan het behalen van een diploma. De vorming van een eigen identiteit, zorgen voor elkaar en een visie op het leven vinden wij net zo belangrijk. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zich kritisch en actief bezighouden met de waarden en normen in het leven, dat ze zich ontwikkelen tot mondige wereldburgers.
Op de locatie Wethouder Beversstraat in Enschede is naast het Bonhoeffer College ook Het Stedelijk Alpha gevestigd.  Beide scholen werken intensief samen in het kader van Sterk Techniek Onderwijs
Wil je meer informatie over de school en de locaties klik hier.

Dit is wat wij bieden
Het betreft een parttime functie (0,6 – 0,8 fte), tijdelijk met uitzicht op vast. Ingangsdatum: per direct. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal 4.573 euro (schaal LB) bruto per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen. 

Het Bonhoeffer College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid. 

Zijn wij een match?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:   
Contactpersoon: Dhr. Adem Hastemir |
Functie: afdelingsleider 
Telefoon: 06 - 22 50 19 58. 

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk (bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren).

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan. Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Over Bonhoeffer College

Naam school
Adres
Vlierstraat 77 , 7544GG Enschede Overijssel NL
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Bonhoeffer College in Enschede vind je op: www.bc-enschede.nl.

Bonhoeffer College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.