Vacature Docent Nederlands ca. 0,5 fte in Schoonhoven

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands ca. 0,5 fte 
Datum online
2022-09-14 14-9-2022
Sluitingsdatum
31-10-2022
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0,5 fte
Aantal uren
15
Omschrijving
Ben jij een tweedegraads docent Nederlands en is het jouw passie leerlingen enthousiast te maken voor de Nederlandse taal en literatuur? Wil jij je met een team van betrokken collega’s inzetten voor goed onderwijs? En denk je dat te kunnen doen bij CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven? Dan ben jij wellicht onze nieuwe collega en maken wij graag kennis met jou!

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Jouw profiel
Je bent een tweegraads docent Nederlands en geeft les in de onderbouwklassen vmbo-t (incl. examenklassen), havo en vwo. Je staat voor modern onderwijs en probeert dit, als ontwerper van de leeromgeving, graag uit. Door jouw coachende en begeleidende manier van lesgeven weet je leerlingen te boeien en te inspireren voor de Nederlandse taal en literatuur. Vanzelfsprekend voel jij je verantwoordelijk voor en ben je aanspreekbaar op de behaalde onderwijsresultaten. Je onderschrijft de christelijke identiteit en draagt dit in woord en daad uit.
Verder ga jij bij de leerling voor:
  • Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie;
  • Betekenisvolle leerdoelen en opdrachten;
  • Het realiseren van eigenaarschap;
  • Het ontwikkelen van vaardigheden in aansluiting op basisonderwijs en vervolgonderwijs;
  • Differentiatie d.m.v. extra uitdaging dan wel extra ondersteuning.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Jouw werkplek
Je bent werkzaam in een modern schoolgebouw met zo’n 100 collega’s en ongeveer 900 leerlingen. Er heerst een prettige sfeer op school en het onderling vertrouwen tussen leerlingen en docenten is groot.

Ons aanbod
Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband met na een jaar uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao VO. Verder gelden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, laptop en fietsplan.

 

Over Willem de Zwijger

Naam school
Adres
Kamerlingh Onnesdreef 4 , 2871JN Schoonhoven
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. W.S. Oosterwijk
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo in Schoonhoven. Vanuit onze christelijke identiteit leren wij leerlingen om actief betrokken te zijn bij hun eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Daartoe zijn vier kernwaarden geformuleerd: aandacht, groei, verantwoordelijkheid en vertrouwen. We bereiken dit door een organisatievorm met een flexrooster. Dit betekent voor de leerling meer maatwerk, activerend leren, eigenaarschap en keuzevrijheid. Voor de docent betekent dit coachend en begeleidend lesgeven, een professionele houding en actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze school.
Typerend zijn de tweejarige brugperiode en het keuzeaanbod voor de leerlingen. De afdelingen bieden extra vakken zoals LO2, BSM, Cambridge Engels en Wiskunde D. Buiten de lessen om worden leerlingen gestimuleerd hun eigen talenten te ontwikkelen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie?
Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met de directeur onderwijs de heer A.T. Seton via telefoonnummer 0182-390539.

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatiebrief en curriculum vitae graag zo snel mogelijk. Je kunt deze sturen naar:
CSG Willem de Zwijger, t.a.v. de heer A.T. Seton
Postbus 119, 2870 AC Schoonhoven
Mailen kan ook: secretariaat@csgwillemdezwijger.nl
 
De school is aangesloten bij Stichting Perspectief, een samenwerkingsverband van 8 protestants-christelijke scholen in de regio Zuid-Holland.
 
Wij werven onze nieuwe collega graag zelf. Acquisitie stellen wij niet op prijs.
Een VOG is onderdeel van de selectieprocedure. 
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.