Vacature Technisch onderwijsassistent voor 0,4-0,5 FTE op Markenhage Breda in Breda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Technisch onderwijsassistent voor 0,4-0,5 FTE op Markenhage Breda 
Datum online
2022-09-14 14-9-2022
Sluitingsdatum
14-10-2022
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-0,5 FTE
Omschrijving
Markenhage te Breda is per direct op zoek naar een Technisch Onderwijsassistent voor 0,4/0,5 FTE. Het betreft natuur-/scheikunde in de onderbouw en bovenbouw.
De onderwijsassistent techniek verricht assisterende werkzaamheden bij de lessen techniek, vervaardigt (hulp)apparatuur en onderhoudt en repareert apparatuur en verricht beheers- en administratieve werkzaamheden. 

Wat ga je doen?  
 • Diverse practica voorbereiden, hoofdzakelijk bij natuurkunde maar ook bij scheikunde. 
 • Bouwen van en meedenken aan opstellingen en opzetten/verbeteren practica. 
 • Demonstraties uitvoeren en uitleg geven aan leerlingen. 
 • In de lessituatie werk je samen met de docent om een goede praktische les te geven; je begeleidt de leerlingen en bent medeverantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheidsvoorschriften. 
 • Individuele en/of kleine groepen leerlingen begeleiden bij de uitvoering van practica buiten de lessituatie. 
 • Materialen en apparatuur onderhouden en kleine reparaties uitvoeren. 
 • De andere TOA’s assisteren bij hun werkzaamheden. 
 • Werkoverleg voeren met de andere TOA’s en met docenten. 

Eisen

Functie-eisen
 
 • Minimaal mbo werk- en denkniveau. 
 • Natuurkundig en scheikundig inzicht. 
 • Inzicht en creativiteit op technisch vlak. 
 • Bereidheid om te leren en snel kennis op kunnen doen. 
 • Zien wat er gedaan moet worden, en hier actie op ondernemen. 
 • Stressbestendigheid. 
 • Affiniteit met het voorgezet onderwijs: je vindt het leuk om contact te hebben met leerlingen en kunt goed uitleggen. 

Over De Campus

Naam school
Adres
Emerweg 29 , 4814NA Breda Noord-Brabant
Type onderwijs
Dalton, Vrijeschool, Pleion
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. J. van Dooren
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Per 1 augustus 2017 vormen drie scholen met een bijzonder onderwijsconcept De Campus aan de Emerweg in Breda. Te weten: Markenhage (daltononderwijs met cultuurprofiel). Michael college (vrijeschoolonderwijs) en Orion Lyceum (Pleion-onderwijs; Platform voor Eigentijds Onderwijs)

Alle scholen hebben een eigen gebouw en hun eigen karakter en werkwijze. In de onderbouw en op de Mavo vinden de meeste activiteiten in de eigen school plaats. Dat is overzichtelijk en voelt vertrouwd voor de leerlingen. In de bovenbouw Havo en Vwo gaan ze ook geregeld samenwerken met leerlingen van de overige campusscholen. Daardoor doen ze nog meer kennis, inspiratie en ervaring op.

Doordat deze drie scholen samenwerken op de campus, zijn er meer keuzevakken, activiteiten en evenementen waar leerlingen aan deel kunnen nemen. Denk aan voorstellingen, exposities, lessen en cursussen. Net als op andere scholen in Breda worden leerlingen op de campus opgeleid voor een waardevol diploma Vwo, Havo of Mavo. Maar op onze campus kunnen ze meer.

Op de campus beschouwen wij elk kind als een belofte. En wij willen die belofte graag helpen waarmaken. Daarom besteden we, ieder op zijn of haar eigen manier, veel aandacht aan het ‘groeien’ van onze leerlingen. Ze krijgen er veel kansen om naast de ‘gewone’ vakken hun talenten te ontwikkelen, volwassen te worden en zich bewust te worden van hun rol in de samenleving.

Twee duidelijke kenmerken van de campus zijn creativiteit en wetenschap. Bij beide gaat het om nieuwsgierigheid., verwondering en je laten verrassen. Op al onze scholen stimuleren wij deze houding en dit gedrag bij leerlingen. Daardoor komt het beste bij hen naar boven, ontstaat er vaak iets nieuws, iets bijzonders en iets waardevols. Met het helpen ontwikkelen van hun creativiteit en onderzoekend gedrag bereiden we hen goed voor op de toekomst. Dat verstaan wij onder ‘groeien’.

Als leerlingen later gaan studeren en werken, is het heel belangrijk dat ze goed kunnen samenwerken. Dat gaat niet altijd vanzelf. Daarom leren ze op de campus hoe ze productief kunnen samenwerken met hun klasgenoten, docenten en anderen. Zo leren ze ook veel van elkaar!

Daardoor doen onze leerlingen nog meer kennis, inspiratie en ervaring op. En ze ervaren dat iedereen anders is en dat je samen meer weet en kunt dan alleen. Juist dat goed leren samenwerken is een uitstekende voorbereiding op het vervolgonderwijs en op hun werk later.

Het is voor de kwaliteit van het onderwijs enorm belangrijk dat ook onderwijsprofessionals leren van elkaar. Op de campus ontstaat een rijke en inspirerende leeromgeving, waarin medewerkers kunnen leren van elkaar vanuit drie verschillende onderwijsvisies en -praktijken. Ook daar profiteren de leerlingen duidelijk van.

Op onze campus kunnen alle leerlingen volop profiteren van alle extra mogelijkheden en voorzieningen. Zo kunnen ze gebruik maken van de mediatheek, het sciencelab, de theaterzaal, de oefenruimtes voor muziek, de ateliers en de sportzalen.
Door met de drie scholen samen te werken kun je slimmer en efficiënter organiseren. Daardoor is er meer geld en energie beschikbaar voor het onderwijs. Daar wordt iedereen op de campus beter van.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.