Vacature Beleidsadviseur Kwaliteit en Onderwijs in ROTTERDAM

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Beleidsadviseur Kwaliteit en Onderwijs 
Datum online
2022-11-04 4-11-2022
Sluitingsdatum
16-12-2022
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 0,8 fte
Omschrijving
Portus Scholengroep zoekt een doortastende beleidsadviseur met passie voor het onderwijs.  Als beleidsadviseur praat je mee over een grote diversiteit aan onderwerpen en heb je een invloedrijke rol als het gaat om onderwijs(kwaliteit) op onze scholengroep.

Als beleidsadviseur van de gehele scholengroep is het jouw rol om het waarderingskader van de Inspectie van het Onderwijs te vertalen naar de scholen en hen waar nodig te ondersteunen. Je draagt bij aan de continue verbetering van het (kwaliteits)beleid op een planmatige wijze, zodat we voldoen aan het inspectiekader en blijven leren en ontwikkelen. Je ontwikkelt een toekomstbestendig onderwijsbeleid dat de visie van Portus ondersteunt en vertaalt deze naar acties. Je houdt de ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs bij, zowel landelijk als regionaal. Gevraagd en ongevraagd adviseer je de algemene directie en voorziet hen van adequate rapportages en analyses met betrekking tot de onderwijskwaliteit en examinering. Je helpt de scholen met de onderwijskundige kant van subsidies en subsidieaanvragen.  Je werkt samen met de collega’s van zowel Portus als de andere scholengroepen binnen CVO.

 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Functie-eisen
Voor het goed kunnen uitvoeren van de functie, verwachten wij dat je beschikt over:
- een diploma minimaal op HBO-niveau in een relevante richting;
- hbo+ denk- en werkniveau;
- bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie;
- kennis van de wet- en regelgeving binnen het voortgezet onderwijs of het vermogen je hier snel op in te lezen en te werken;

Competenties
- je bent een zelfstandige en proactieve teamplayer;
- je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en oog voor organisatorische verhoudingen en belangenverschillen. Je kunt makkelijk schakelen op alle niveaus binnen CVO en Portus;
- je bent analytisch en cijfermatig sterk en goed in het schrijven van teksten;
- je bent in staat problemen en relevante ontwikkelingen te signaleren en van oplossingsrichtingen te voorzien;
- je kunt goed overzicht houden over meerdere taken/processen, je werkt gestructureerd en projectmatig;
- je bent sterk in het adviseren en ondersteunen bij beleidsontwikkeling en vaardig in het vertalen van beleidsvoorstellen tot concrete acties. Op jouw dossiers weet je draagvlak te creëren;
- je bent een volwaardige sparringpartner van o.a. de algemene directie, de vestigingsdirecteuren, andere beleidsmedewerkers en de centrale beleidsafdeling van CVO; 
- kennis van de gehanteerde systemen (Cumlaude en Vensters voor verantwoording) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 10 CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een functie voor 0,6 - 0,8 fte. Je wordt beloond volgens schaal 10 van de CAO van het voortgezet onderwijs (max. € 4.573,-), afhankelijk van je ervaring, competenties en opleiding, met de mogelijkheid tot doorgroei naar schaal 11 (max  €5.329,-). Naast de primaire arbeidsvoorwaarden, beschikt CVO over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Over Portus scholengroep

Naam school
Adres
Roerdomplaan 42 , 3084NM ROTTERDAM Zuid-Holland NL
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. J. de Vries
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Portus Scholengroep is een brede christelijke scholengemeenschap met ongeveer 4000 middelbare scholieren. Op vijf heel verschillende scholen geven wij jongeren een perspectief op een goede toekomst. Met drie scholen in Rotterdam-Zuid, één in Barendrecht en één in Ridderkerk hebben we alle niveaus in huis; van atheneum tot vmbo-basis.
 
Portus Scholengroep heeft de ambitie om goed en aantrekkelijk onderwijs in de regio Rotterdam en omstreken aan te bieden en haar leerlingen te laten groeien tot zelfbewuste jongeren met oog voor de samenleving waarin we leven. Bij ons gaan kwalitatief goed onderwijs en een uitdagend werkklimaat voor medewerkers hand in hand.
 
Bij Portus geloven we dat iedereen zoveel mogelijk moet doen waar hij of zij goed in is. Voor onze scholen is dat:   leerlingen laten ontdekken waar hun talenten en interesses liggen, ze voorbereiden op de toekomst en ze het zelfvertrouwen geven hun eigen koers te varen  En voor onze collega’s is dat de ruimte creëren om zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid te kunnen werken. Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Hou je van een uitdagend leer- en werkklimaat? Neem dan het roer in handen en stap bij ons aan boord!
Bijzonderheden
TTO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar info@cvo-portus.nl onder vermelding van “Beleidsadviseur kwaliteit en onderwijs”.
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met
Leo van ’t Spijker, waarnemend algemeen directeur (l.van.t.spijker@cvo-portus.nl).
Informatie over de sollicitatie- en benoemingsprocedure is verkrijgbaar bij Jianet de Vries, directiesecretaresse van de algemene directie (j.de.vries@cvo-portus.nl).
Meer informatie over de scholengroep en de verschillende scholen kun je vinden op de website van Portus Scholengroep: www.portusscholengroep.nl.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.