Vacature Leesmediacoach Bibliotheek Noordwest Veluwe (28 - 32 uur per week) in Harder...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leesmediacoach Bibliotheek Noordwest Veluwe (28 - 32 uur per week) 
Datum online
2022-09-06 6-9-2022
Sluitingsdatum
6-10-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Vast
Omschrijving
Zit jij boordevol ideeën hoe je lezen nog leuker maakt? Vind jij het boeiend kinderen via onze Digilabs kennis te laten maken met 3d-printen, vinyl snijden en de wereld van programmeren? Is werken in projecten en het geven van instructie aan groepen geen issue? Wil jij werken in een betekenisvolle, maatschappelijke en educatieve omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de vacature
Je bent, samen met het team, dé expert op het gebied van leesplezier, basisvaardigheden en 21e -eeuwse vaardigheden. Je signaleert (nieuwe) ontwikkelingen en adviseert educatieve en maatschappelijke instellingen over hun lees- en mediabeleid. Samen met scholen en welzijnsinstellingen je wat de belangrijkste vraagstukken zijn en maak je een plan om daar gericht mee aan de slag te gaan. En aan inbedding in het (les)aanbod. Samen met je collega’s initieer en faciliteer je activiteiten voor verschillende doelgroepen om leesplezier, basis- of 21e-eeuwse vaardigheden te vergroten. Zoals bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, Nederland Leest, cursus digitale basisvaardigheden en ondersteuning bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Onderdeel van de functie is dat je klein deel werkzaam bent in de vestigingen van de bibliotheek.

Je werkzaamheden op een rijtje
 •  Klanten, educatieve en maatschappelijke organisaties adviseren over lees- en mediabeleid.
 • Uitvoeren van activiteiten op het gebied van lees- en taalbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden.
 • Nieuwe en vernieuwende lespakketten en educatieve activiteiten onderhouden die aansluiten bij de vraag van
  scholen, partners en in de vestigingen.
 • Samenstellen van een actuele, samenhangende en aantrekkelijke collectie (combinatie digitaal en fysiek)
  die aansluit bij de doelgroepen en die de programmering ondersteunt.
 • Zorgen voor kennisoverdracht tussende  Leesmediacoaches onderling en binnen het team Lokale Dienstverlening.
  Trends, ontwikkelingen en innovaties in je vakgebied signaleren.
 • Voor ca. 25% ben je werkzaam in de Bibliotheek als gastvrij aanspreekpunt en vraagbaak voor onze klanten en
  bezoekers.
Wij zijn de bieb
De Bibliotheek Noordwest Veluwe is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners van de Noordwest Veluwe die graag lezen, leren of hun taal- of digitale vaardigheden willen ontwikkelen. In hun eigen tempo, betaalbaar, en in een veilige omgeving. Een ondernemende, klantgerichte organisatie die zich met zes locaties (Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elspeet, Putten en een servicepunt in Drielanden Harderwijk) richt op alle inwoners in haar werkgebied.

De Leesmediacoach maakt deel uit van het team Lokale Dienstverlening. Dit team is werkzaam in de vestigingen, servicepunten en bij/met educatieve, maatschappelijke en culturele instellingen. Onze dienstverlening bestaat uit service, advies over het totale assortiment, het uitvoeren van activiteiten op scholen die taalontwikkeling, lees- en informatievaardigheden bevorderen èn het ondersteunen/uitvoeren van de programmering/activiteiten in de vestigingen of daarbuiten. Het team speelt optimaal in op de lokale ontwikkelingen en behoeften. We signaleren lokale ontwikkelingen en leiden deze door naar het team Programmering.

Wie ben jij?
Onze kernwaarden gastvrij, betrouwbaar, bekwaam, ondernemend en enthousiasmerend zijn helemaal op jou van toepassing. Je kent de Noordwest Veluwe goed, maakt makkelijk contact en werkt gestructureerd en planmatig. Verder heb je:
 • een relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld in het onderwijs;      
 • liefst een opleiding tot leesconsulent, mediacoach of vergelijkbaar;
 • prima didactische en coachende vaardigheden;
 • ervaring met het adviseren van (onderwijs)instellinge en het opzetten en uitvoeren van activiteiten;
 • uitstekende communicatie en adviesvaardigheden;
 • veel plezier in netwerken en samenwerken met opdrachtgevers, collega’s en klanten.
Wat kun je van ons verwachten?
Een hartstikke leuke baan van 28 - 32 uur per week in een inspirerende, snel veranderende werkomgeving. Enthousiaste en zeer betrokken collega’s. Hybride werken. En je kunt voor een groot deel je eigen tijd en werkzaamheden inplannen. Verder krijg je een telefoon, iPad en laptop in bruikleen. Tijdens je ruime inwerkperiode kun je rekenen op relevante begeleiding en scholing. We stimuleren persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. We hebben een gezellig en professioneel team, waar ook uitjes mee worden gepland. Je ontvangt een salaris tussen € 2.433,- en € 3.262,- (bij een 36-urige werkweek), schaal 7 van de cao Bibliotheken.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie van Leesmediacoach bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe neem je contact op met Sandra Timmer, manager Lokale Dienstverlening, op 06 57656084 of via sandra.timmer@bibliotheeknwveluwe.nl. Je kunt haar ook je motivatie met cv mailen. Doe dat vóór zaterdag 1 oktober 2022. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 11 oktober 2022.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja

Over Bibliotheek Noordwest Veluwe

Adres
Havendam 56 , 3841AA Harderwijk Gelderland
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Sandra Timmer
Omschrijving

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie over de functie van Leesmediacoach bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe neem je contact op met Sandra Timmer, manager Lokale Dienstverlening, op 06 57656084 of via sandra.timmer@bibliotheeknwveluwe.nl. Je kunt haar ook je motivatie met cv mailen. Doe dat vóór zaterdag 1 oktober 2022. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 11 oktober 2022.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.