Vacature Leerkracht bovenbouw groep 7 en 8 in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht bovenbouw groep 7 en 8 
Datum online
2022-12-02 2-12-2022
Sluitingsdatum
28-4-2023
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Omdat onze collega een andere uitdaging heeft gevonden binnen BOOR, zoeken wij een nieuwe groepsleekracht bovenbouw groep 7 en 8!

Help mij het zelf te doen

Dat is Montessorionderwijs in een notendop. Als leerkracht op de Jan Prins school stimuleer je kinderen om zelfredzaam te worden. Hierbij zijn spontane belangstelling en betrokkenheid van de leerling de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Je begeleidt leerlingen en moedigt hen aan om zelfstandig of in groepsverband opdrachten uit te voeren. Aandacht voor de individualiteit van de leerling is essentieel. De 22 leerlingen van bovenbouw B zijn opzoek naar een leerkracht die hen in de laatste twee jaar van de basisschool kan begeleiden. De leerlingen van groep 8 staan in de startblokken om de Cito- eindtoets te maken en om hun laatste jaar hier op school onvergetelijk te maken. De leerlingen van groep 7 hebben begeleiding en uitdaging nodig om alles eruit te halen wat nodig is voor een voorlopig schooladvies wat bij hen past. Ben jij diegene die onze bovenbouwers over de eindstreep trekt en een fantastische tijd bezorgt? Onze leerlingen krijgen veel vrijheid om zelf hun werk te kiezen en in te delen, maar jij let erop dat dit past binnen de mogelijkheden van jouw leerlingen. Naast het taal- en rekenonderwijs werken we op de Jan Prins met IPC, een internationaal curriculum waarbij de zaakvakken thematisch en integraal worden behandeld vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast werken we in de bovenbouw met Rots en Water. Externe vakdocenten ondersteunen jou op het gebied van gym, muziek, dans en levensbeschouwing . Dit geeft jou de ruimte om te focussen op jouw leerlingen.

Jan Prinsschool Onze school is een opvallend gebouw in het centrum van Rotterdam. In de pauzes spelen de kinderen op het unieke plein bovenop het dak van de school. Met de bruisende stad aan hun voeten kijken ze uit op de Markthal. Deze inspirerende omgeving betrekken we dan ook regelmatig bij onze lessen; denk aan bezoekjes aan de Centrale Bibliotheek, het stadsarchief, musea of het theater. Bij de Jan Prins is het hele gebouw onze werkplek, waar rust en ruimte is om onszelf te ontwikkelen. Onze leerlingen werken hier in alle rust zelfstandig of samen met behulp van de Montessorimaterialen en ander lesmateriaal. We zorgen voor een fijne warme sfeer met elkaar. Op de Jan Prins hebben we allen een Rotterdammers mentaliteit en een goed gevoel voor humor (al zeggen we het zelf). Met ons gevarieerde team hebben we een rijke en diverse achtergrond, die we graag met elkaar delen. Op onze school is er plaats voor iedereen! Samen met betrokken ouders, proberen wij elke dag weer het verschil te maken voor onze leerlingen. In het team hangt een warme, familiale sfeer waarbij we elkaar ondersteunen en oprechte betrokkenheid, bij elkaar en onze leerlingen, voorop staat.

Op de website van de school kun je meer lezen over de uitgangspunten van het Montessorionderwijs en de invulling die wij daar op de Jan Prinsschool aan geven.https://www.janprinsschool.nl/

Begin jij je ook al helemaal thuis te voelen op de Jan Prins? Leuk! Je kunt dan direct solliciteren via de oranje button 'solliciteren'.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerda Korevaar, Directeur, via telefoonnummer 06-24732058. Zij kan je meer vertellen over de Jan Prins en de vacature. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om vrijblijvend langs te komen om de sfeer te proeven.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een Montessori diploma - Bij voorkeur ervaring in het Montessorionderwijs - Een professionele en leergierige instelling
Functie-eisen
- Je kunt werken vanuit het perspectief van Maria Montessori en kunt dit relateren aan opbrengst gericht werken en zicht op ontwikkeling bij leerlingen.
- Je bent in staat tot het aangaan van een professionele relatie met de leerlingen, ouders en collegas.
- Je bent gedreven, leergierig, creatief en je kunt goed samenwerken.
- Je kent je zelf goed. Je kunt je eigen handelen en je lessen evalueren, bijstellen en doorplannen waar nodig.
- Je kunt tijdig (leer- en gedrags)problemen signaleren en deze bespreken met de intern begeleider.

Over Jan Prins 

Naam school
Adres
Nieuwstraat 15 , 3011GM Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.