Vacature VAR220726 docent Maatschappijleer/Wetenschappen 1e graads 0,6 FTE HAVOVWO in...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
VAR220726 docent Maatschappijleer/Wetenschappen 1e graads 0,6 FTE HAVOVWO 
Datum online
2022-07-26 26-7-2022
Sluitingsdatum
10-10-2022
Met ingang van
26-7-2022
FTE
0,6
Omschrijving
Het Varendonck College is een streekschool met een breed onderwijsaanbod. Op de locatie Asten volgen zo’n 800 leerlingen onderwijs aan het havo en vwo (atheneum en gymnasium). Leerlingen kunnen bovendien kiezen voor technasium of tweetalig onderwijs.
Het Varendonck College is ook een ambitieuze school waar we continu aan het werk zijn om het onderwijs voor onze leerlingen nog beter te maken.
We hebben dit Grensverleggend Varendonck genoemd, waarbij we daadwerkelijk willen dat leerlingen en collega’s grenzen verleggen. Leerlingen leren zelf keuzes te maken, leerlingen zijn mede-eigenaar van hun leerproces. Dit vraagt om een andere organisatie (keuzewerktijd) en andere didactiek (didactisch coachen).

We zijn op zoek naar een dynamische, enthousiaste collega die samen met ons deze ambities gaat waarmaken. Mensen die goed zijn in hun vak, maar ook buiten de les ideeën hebben over goed onderwijs en daar een structurele bijdrage aan willen leveren.

Wij zoeken een enthousiaste docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Met ingang van het nieuwe schooljaar of zo spoedig mogelijk daarna hebben wij een vacature maatschappijleer/maatschappijwetenschappen binnen onze afdeling HAVO-VWO te Asten.
Het betreft 0.6 FTE. 1e graads bevoegd. Lessen in de bovenbouw klassen VWO-HAVO.
De arbeidsovereenkomst loopt van 1 november 2022 (of eerder indien mogelijk) tot en met 31 juli 2023.

Het betreft een inschaling in LB. Het betreft een LB functie maar door bewezen ervaring en kwalificaties is een andere inschaling bespreekbaar.
Reageren op deze vacature kan tot en met maandag 10 oktober 2022.

Wat vragen wij van onze docenten?

De docent op het Varendonck College heeft plezier in zijn werk en straalt dat ook uit.
- Hij denkt in mogelijkheden en kansen.
- Hij werkt zelfstandig en kan goed samenwerken.

De docent op het Varendonck College ontwikkelt zich permanent.
- Hij heeft vernieuwende ideeën en durft ook initiatief te nemen om deze ideeën te realiseren.
- Hij deelt kennis, wordt geïnspireerd en inspireert anderen.
- Hij werkt opbrengstgericht, is gericht op voortdurende verbetering, analyseert en onderzoekt zijn resultaten en verbindt aan de uitkomsten conclusies en vervolgacties.
- Hij reflecteert, staat open voor feedback en voorziet ook anderen van feedback.

De docent onderschrijft het adagium ‘een leven lang leren’, en volgt jaarlijks scholingen om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het onderwijs en ook zo verbetering vorm te geven.
De docent op het Varendonck College voelt zich verbonden aan de doelen van de organisatie, draagt deze uit en helpt mee deze te verwezenlijken.
De docent is vakkundig: hij is in staat leerlingen centraal te stellen en zowel vanuit pedagogische vaardigheden als vanuit vakkennis echt contact met leerlingen te maken zodat hun leerproces optimaal verloopt.

Tot slot is de docent organisatorisch sterk: hij regelt zijn zaken zowel binnen als buiten de klas met zorg voor de communicatie naar en relatie met leerlingen, ouders en collega’s – zowel mondeling als schriftelijk.
NB: waar ‘hij’ staat kan natuurlijk net zo goed ‘zij’ staan.

Voor meer informatie kun je een email sturen aan de manager onderwijs: Lieke van Eerdt, l.v.eerdt@varendonck.nl
De sollicitatiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Bij het gesprek is de manager onderwijs aanwezig en iemand vanuit de vakgroep

Over Varendonck-College

Naam school
Adres
Beatrixlaan 25 , 5721LZ Asten
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Varendonck College is een brede, ambitieuze streekschool met locaties in Someren (PrO-vmbo) en Asten (havo-vwo) waar we continu aan het werk zijn om het onderwijs voor onze leerlingen nog beter te maken. Onder de noemer Varendonck Vooruit! werken we toe naar maatwerk voor leerlingen om zo het eigenaarschap en de zelfstandigheid van leerlingen, en daarmee de motivatie, te vergroten. We geven dit onder andere vorm via keuzewerktijd, maatwerktijd, modulair werken en het werken op leerpleinen. Naast boeken gebruiken leerlingen ook digitale, adaptieve methodes via Bring your own device.

De PrO-VMBO-locatie in Someren biedt 600 leerlingen de mogelijkheid om uit te stromen in één van de profielen PIE, BWI en D&P en vanaf 2024 ook T&T. De GTL-leerlingen krijgen standaard een extra vak aangeboden: mavo-XL. Middels Sterk Techniek Onderwijs zetten we stevig in op het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek in de breedste zin van het woord. We gebruiken hierbij de cyclus onderzoekend en ontwerpend leren in de hele school. We werken toe naar geïntegreerde opdrachten zodat de leerling keuzes kan maken binnen het STEAM-concept (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics.)

Op de havo-vwo-locatie (incl. gymnasium) in Asten kiezen 800 leerlingen, naast het reguliere programma, voor technasium of tweetalig onderwijs (Engels). Na de driejarige brede brugklas kiest de leerling een van de uitstroomprofielen CM, EM, NG of NT. We zijn Goethe-partnerschule en bieden leerlingen in de bovenbouw een IB-programma en/of het vak Onderzoeken en Ontwerpen aan.
 
Bijzonderheden
Het Varendonck-College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.