Vacature docent Frans 2de graads in Breda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent Frans 2de graads 
Datum online
2022-07-19 19-7-2022
Sluitingsdatum
19-9-2022
Met ingang van
5-9-2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 Fte
Aantal uren
9 lesuren
Omschrijving
Een van de collega's gaat met zwangerschapsverlof waardoor wij voor de eerste periode van het schooljaar (september t/m januari) op zoek zijn naar een docent Frans voor onze onderbouw.
Het gaat om lessen in de onderbouw, naast 1 brugklas gaat het om mavo 2, havo 2 en vwo 2. In totaal 9 lesuren, wij werken met lesuren van 70 minuten.

Na deze periode van zwangerschapsvervanging is een mogelijke verlenging tot einde schooljaar mogelijk o.b.v. inzet bij corona-achterstanden (o.b.v. NPO-gelden). 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of 2e graads of Leraar in opleiding of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Een 2e graads bevoegdheid is wenselijk, maar wanneer je nog in opleiding bent, word je ook uitgenodigd om te solliciteren. 
Ervaring opgedaan door werk of stage is een must. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling in LB, arbeidsvoorwaarden conform CAO-VO

Over Newmancollege

Naam school
Adres
Verviersstraat 4 , 4826HT Breda Noord-Brabant
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Martijn Teunissen
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.
Bijzonderheden
Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Naar verwachting starten we direct met het lezen en selecteren van de binnengekomen brieven. De sectievoorzitter zal samen met een lid van de schoolleiding de sollicitatiecommissie vormen.