Vacature Pedagogisch mw / Onderwijsassistent Kindcentrum in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Pedagogisch mw / Onderwijsassistent Kindcentrum 
Datum online
2022-07-17 17-7-2022
Sluitingsdatum
31-8-2022
Met ingang van
1-8-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.2-1.0
Omschrijving
De Rotterdamse Montessorischool is een moderne basisschool in een prachtig oud schoolgebouw. Wij geven onderwijs volgens de filosofie van Maria Montessori. Wij hechten veel waarde aan de zelfstandigheid van kinderen en het leren van en met elkaar en werken met de kinderen graag in een rustige, inspirerende omgeving.
Vanaf augustus 2022 worden wij Kindcentrum De Rotterdamse Montessorischool! Vanuit dezelfde pedagogische montessorivisie starten wij voor onze montessorikinderen een eigen BSO. Tijdens de buitenschoolse opvang is er voor de kinderen volop ruimte voor inspanning én ontspanning. Kinderen kunnen activiteiten kiezen, maar ze kunnen ook gewoon lekker (buiten) spelen.
Ons nieuwe montessoriteam bestaat straks uit onderwijs- én opvangprofessionals die intensief samenwerken als één team. Iedereen in ons team heeft zijn eigen expertise en kwaliteiten en met elkaar hebben wij het doel om onze kinderen iedere dag weer een fijne, leerzame dag te bezorgen. We werken dan ook dagelijks samen. De opvangmedewerkers hebben naast de verantwoordelijkheid voor de BSO ieder hun eigen rol en taken onder schooltijd in het onderwijs. Bij ons betreft het werken als pedagogisch medewerker dus een combinatiefunctie van het werken onder schooltijd in het onderwijs en buiten schooltijd in de BSO.
 
Dus…Kom jij samen met ons bouwen aan ons nieuwe Montessori Kindcentrum?
 
Je begint je dag rond een uur of 11 met het voorbereiden voor de tussenschoolse opvang. Tijdens de TSO zorg je voor activiteiten op het schoolplein. In de middag onder schooltijd bied je extra handen in het onderwijs. Wat kun jij voor het onderwijs aan onze kinderen betekenen? Werk jij graag individueel met leerlingen aan hun leesvaardigheid? Ondersteun jij in een onderbouwgroep? Heb jij creatieve ideeën en geef jij samen met de leerkracht de lessen beeldende vorming? Of verzorg jij met de kinderen onze kippen en cavia’s? Er is van alles mogelijk!
Na de intensieve schooldag zet jij alles op alles om er samen met de kinderen een fantastische middag van te maken. Of je nu gaat knutselen, sporten, muziekles geeft of lekker met de kinderen de natuur in gaat. Met jouw enthousiasme, betrokkenheid en creatieve ideeën is het bezoek aan de buitenschoolse opvang altijd fijn. Zowel binnen als buiten. En tijdens de schoolvakanties.
 
Bekijk ook onze opvangbrochure: https://montessoribasisschool.nl/wp-content/uploads/2022/04/Brochure-Kindcentrum.pdf
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Voor ons kindcentrum zijn we op zoek naar een collega vol initiatief en creativiteit. Vanuit een passie of specifiek talent (bijvoorbeeld voor natuur, techniek, theater, sport of koken) vind je het leuk om samen met de kinderen dingen te ondernemen en hen uit te dagen. Uiteraard ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang en ontwikkeling van de kinderen. Daarom vragen we in ieder geval het volgende:
  • Je bent in het bezit van een diploma (MBO3, MBO4 of HBO) die jou kwalificeert om te werken in de kinderopvang (BSO). Doe de check hier: https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang
  • Je hebt affiniteit met de montessorifilosofie. Wij verwachten dat onze medewerkers montessorischoling hebben gevolgd of bereid zijn te volgen.
  • Je communiceert vlot met kinderen, ouders en collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 6 CAO Kinderopvang
Arbeidsvoorwaarden
Kom je bij ons werken op Kindcentrum De Rotterdamse Montessorischool dan kom je terecht in een warm bad. Wij zijn een fijn team van onderwijs- en opvangprofessionals en we zijn trots op wat we hier doen.
  • Een contract voor 12 maanden, daarna bieden we je bij goed functioneren gelijk een contract voor onbepaalde tijd.
  • Je ontvangt een salaris conform de Cao kinderopvang afhankelijk van opleiding en werkervaring.
  • Binnen onze organisatie is er altijd ruimte voor professionalisering. Zowel met het team als individueel zijn er mogelijkheden tot scholing. Wij bieden binnen onze organisatie voldoende doorgroeimogelijkheden.
  • 8% vakantietoeslag, uitbetaald in mei.
  • 3% eindejaarsuitkering, uitbetaald in december.

Over Kindcentrum De Rotterdamse Montessorischool

Adres
Essenburgsingel 25-C , 3021AN Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Kinderopvang
Contactpersoon
Mevr. Jennyfer van Leeuwen
Omschrijving
De Rotterdamse Montessorischool is een moderne montessorischool in een prachtig oud schoolgebouw. Wij zijn een zogenoemde eenpitter. Onze school is een vereniging en heeft een betrokken bestuur bestaande uit ouders van de school en dat maakt onze school meteen zo kleinschalig en sfeervol. Ouders, maar zeker ook de medewerkers zijn zeer betrokken bij de school en de kinderen.

Ons doel is de kinderen het beste montessorionderwijs te geven dat wij ze kunnen bieden.
Wij hechten daarbij veel waarde aan:
* de zelfstandigheid van kinderen: we leren kinderen zelfstandig te zijn
* het individuele kind: we geven zoveel mogelijk onderwijs op maat en kijken goed naar wat een kind echt nodig heeft
* de voorbereide omgeving: we zorgen ervoor dat de materialen en leermiddelen op school de kinderen echt prikkelen en inspireren om aan het leren te gaan
* een blijvend lerende organisatie: we proberen met elkaar steeds te blijven verbeteren en ontwikkelen.

Onze medewerkers geven aan dat wij een gezellig en fijn team hebben om deel van uit te maken. Nieuwe medewerkers benoemen regelmatig dat bij ons werken aanvoelt als een 'warm bad'. Wij hebben vaak een echte Rotterdamse mentaliteit: "niet lullen, maar poetsen!" en samen lossen we de dingen op en regelen we wat er geregeld moet worden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd in deze vacature en denk jij iets voor ons mooie nieuwe kindcentrum te kunnen betekenen? Stuur dan zo spoedig mogelijk een motivatie en CV naar onze sollicitatiecommissie (Jennyfer van Leeuwen, Martine Lammerts en Natascha de Ridder): info@montessoribasisschool.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.