Vacature AVO docent in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
AVO docent 
Datum online
2022-07-15 15-7-2022
Sluitingsdatum
16-8-2022
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 1,0
Omschrijving
Het Praktijk College Zuidwijk is op zoek naar een enthousiaste en zeer gemotiveerde Docent AVO/ mentor  (0,6-1,0 FTE)

Wat ga je doen?
 • Je geeft algemeen vormend onderwijs; Nederlands, rekenen, Burgerschap, sociale vaardigheden en Vrije Tijd aan een klas van maximaal 16 leerlingen.
 • Een mentoraat behoort tot de mogelijkheden. 
   
Wat bieden wij jou?
 • Een inspirerende werkomgeving
 • Een professioneel team, bestaande uit enthousiaste collega’s
 • Naast de lesgevende taken geven we je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons onderwijsconcept
 • Wij vragen veel van onze medewerkers, maar die staan er niet alleen voor. Alle nieuwe medewerkers krijgen een coach en een buddy.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen

Onze nieuwe enthousiaste collega...
 • heeft een tweedegraads opleiding of pabo-bevoegdheid óf zit in de eindfase van de opleiding;
 • heeft passie voor onze leerlingen;
 • is een kanjer op het gebied van coachen;
 • draagt kennis en enthousiasme over aan de leerlingen;
 • is een kei in het toepassen van activerende werkvormen en differentiatie;
 • haalt de buitenwereld naar binnen en gaat met de leerlingen naar buiten;
 • is zowel pedagogisch als didactisch sterk onderlegd;
 • heeft een uitstekende zelfreflectie en werkt aan de eigen ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
HPC Zuidwijk maakt onderdeel uit van Stichting LMC Voortgezet Onderwijs, één van de drie grote onderwijsbesturen in Rotterdam. 

LMC Voortgezet Onderwijs zet in op de professionalisering van haar medewerkers en biedt verschillende professionaliseringstrajecten en activitei

Over Het Praktijkcollege Zuidwijk

Adres
Schere 47 , 3085DT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. A. van Loon
Niveau
pro
Omschrijving
Wij weten dat je het kan!
Het PraktijkCollege Zuidwijk is één van de drie praktijkscholen van LMC. Wij zijn een kleine en veilige school met ongeveer 190 leerlingen. In Rotterdam-Zuid in de wijk Zuidwijk staat een prachtig nieuw schoolgebouw. Dat is Het Praktijkcollege Zuidwijk, afgekort HPC Zuidwijk!

Het onderwijsconcept van HPC Zuidwijk gaat uit van fase onderwijs, keuze-uren voor Vrije Tijd en een vijf-gelijke dagen rooster (geen tussenuren), waarbij gestart en geëindigd wordt  met de mentor. De lessen zijn praktijkgericht, dus naast de theorielessen worden er veel praktijklessen aangeboden en er wordt ervaring opgedaan in de buitenwereld d.m.v. (groeps) stages.

Ons onderwijs is individueel onderwijs, wat inhoudt dat iedere leerling zijn eigen onderwijsprogramma volgt in kleine klassen met maximaal 17 leerlingen. Samen met de leerling, ouder(s)/verzorger(s) en de mentor wordt de leerroute uitgestippeld. Zo zorgen wij ervoor dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt.

Wij werken aan de vier domeinen; Wonen, Werken, Vrije tijd en Burgerschap, waarbij arbeidstoeleiding centraal staat. Het overgrote deel van de leerlingen zal na het behalen van het PrO-diploma gaan werken. Daarnaast geven wij de leerlingen ook de mogelijkheid tot het behalen van een Entree-diploma (MBO 1). Na het behalen van dit diploma kunnen de leerlingen alsnog doorstromen naar vervolgonderwijs.

Onze school is in ontwikkeling waarin wij graag de uitdaging aan gaan. Wij nodigen jou uit om mee te denken en te ontwikkelen.
 
HPC Zuidwijk is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO biedt nieuwe collega’s een speciale introductie, scholing via een eigen huisacademie (LMC Academie) en ontwikkelt een eigen docentenprofiel.LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Sta je te popelen om op onze school te beginnen? Aarzel niet, stuur je motivatie en CV toe via Meesterbaan! 

Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met Amanda van Loon, locatiedirecteur HPC Zuidwijk, via het emailadres avanloon@lmc-vo.nl of via telefoonnummer 06-43036565. 

De sluitingsdatum voor deze vacature is 16 augustus 2022. 

Het geven van een proefles is een onderdeel van de sollicitatieprocedure.