Vacature Afdelingsleider leerjaar 2 in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider leerjaar 2 
Datum online
2022-07-14 14-7-2022
Sluitingsdatum
14-8-2022
Met ingang van
vanaf 1-9-2022 beschikbaar
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Omschrijving
De Meerpaal is een overzichtelijke school in Rotterdam-Oost voor vmbo-t (mavo), -kader en -basis met leerwegondersteuning en zorg als speerpunt. Wij richten ons op wat de leerling nodig heeft.

De Meerpaal is dé school voor de leerling met een leerachterstand en/of sociaal emotionele problematiek. Bij de Meerpaal is bijzonder zijn heel gewoon. De Meerpaal werkt vanuit de christelijke identiteit, is gericht op inclusiviteit: Iedereen is welkom. De school is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het onderwijs en de organisatie te verbeteren, waarbij wordt voldaan aan de extern gestelde kwaliteitseisen. In de aanpak is het bieden van veiligheid een basisvoorwaarde. De school richt zich op de groei van zowel leerlingen én medewerkers. Verreweg de grootste groep leerlingen op de Meerpaal met een extra ondersteuningsbehoefte heeft een LWOO-indicatie.

Enerzijds is de Meerpaal een duidelijke en voorspelbare school met heldere regels waar iedereen zich aan houdt. Anderzijds staat de ontwikkeling en behoefte van elk kind voorop. Vijftig procent van de leerlingen haalt het diploma op een hoger niveau dan het basisschooladvies. De Meerpaal werkt in de onderbouw met heterogene klassen. In klas 1 vindt het determinatieproces plaats voor klas 2KT of 2 BB. Het 2e leerjaar is een determinatiejaar, waarin de leerlingen zich voorbereiden op de profielkeuze en het niveau wat bij hen past. Het begrijpen en verder brengen van leerlingen ziet de school als een belangrijk onderdeel van het vak.
De kernwaarden die de Meerpaal waardevol en onderscheidend maken, is de veilige en uitdagende leeromgeving voor leerlingen, die zowel op cognitief- als sociaal emotioneel gebied ‘anders’ zijn.

De Meerpaal biedt een omgeving waarin bijzonder zijn juist heel normaal is en iedereen zichzelf kan zijn. Veiligheid en een prettige sfeer vormen tevens de basis om te kunnen leren. Die basis biedt de school door de leerlingen extra ondersteuning en persoonlijke aandacht te geven. Het accent op de Meerpaal is gericht op het pedagogische klimaat. Bij de Meerpaal zitten maximaal 17 leerlingen in een klas. Dat is minder dan op andere scholen. Dit geeft de Meerpaal de kans om iedereen veel aandacht te geven. De leerlingen hebben dagelijks contact met de mentor, waarbij het voeren van coachingsgesprekken centraal staat.
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Functie afdelingsleider:
 • als afdelingsleider geef je leiding aan het team van leerjaar 2
 • als afdelingsleider geef je een aantal lessen per week
 • als afdelingsleider coördineer je het onderwijsproces, waarbij je mede verantwoordelijk bent voor de onderwijsresultaten in leerjaar 2
 • als afdelingsleider draag je zorg voor de ontwikkeling en professionalisering van je team
 • Als afdelingsleider ben je een belangrijke spil in onze organisatie.
 • Als afdelingsleider ben je verantwoordelijk voor de processen en activiteiten binnen de afdeling.
 • Hij/zij is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het resultaat van de afdeling, de personeels- en leerlingenzorg.
 • De afdelingsleider speelt een rol in de beleidsontwikkeling van de school.
Profiel afdelingsleider
 • Heeft een langetermijnvisie, heeft een breed perspectief, houdt uiteenlopende mogelijkheden in gedachten bij het ontwikkelen van een toekomstbeeld voor de organisatie.
 • Is actief bezig met het verbeteren van vaardigheden en talenten van de medewerkers.
 • Stelt duidelijke prioriteiten; maakt een planning van activiteiten om tijd en middelen optimaal te kunnen benutten, houdt toezicht op het halen van de doelstellingen.
 • Is in staat op alle niveaus relaties met mensen op te bouwen en te onderhouden.
 • Pro-actief, selfstarter; grijpt kansen en onderneemt actie; oefent actief invloed uit op gebeurtenissen.
 • Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.
 • Stelt anderen in staat invloed uit te oefenen op hun taakuitvoering, geeft ruimte tot initiatief.
 • je hebt gedegen kennis van de vernieuwing van het onderwijs en bent in staat om draagvlak te creëren
 
Wat heb jij te bieden?
 • je kunt goed samenwerken op diverse niveaus in onze organisatie
 • je bent relatiegericht, daadkrachtig en resultaatgericht
 • je hebt kennis van onderwijskundige processen en ontwikkelingen
 • je bent communicatief vaardig in woord en geschrift
 • je denkt mee aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en werkt mee om het eigenaarschap van de leerling te vergroten
 • je hebt overtuigingskracht, analytische vaardigheden en inlevingsvermogen
 • je bent pedagogisch sterk
 • je bent in het bezit van een 2e graads onderwijsbevoegdheid
 • je hebt leiderschapskwaliteiten, waarbij je in staat bent coachend en onderwijskundig te sturen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling LD, conform CAO VO

Over Meerpaal

Naam school
Adres
Kreeftstraat 44 , 3067JV Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Vermeer
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
De Meerpaal is een overzichtelijke school voor vmbo-t (mavo), -kader en -basis met leerwegondersteuning. Enerzijds zijn wij een duidelijke en voorspelbare school met heldere regels waar iedereen zich aan houdt, anderzijds staat de ontwikkeling en behoefte van elk kind voorop. Vijftig procent van de leerlingen haalt het diploma op een hoger niveau dan het basisschooladvies. Het begrijpen en verder brengen van leerlingen zien wij als een belangrijk onderdeel van ons vak.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geinteresserd in de functie en op zoek naar meer informatie, dan kan je contact opnemen met Neria Vermeer, adjunct-directeur onderwijs (n.vermeer@calvijn.nl; 06-10968911).

Denk je te beschikken over de gevraagde kwalificaties en wil je solliciteren, stuur dan een gemotiveerde mail met CV naar:

Joop de Hoog, adjunct-directeur bedrijfsvoering (j.de.hoog@calvijn.nl).

Vanaf 15 augustus zullen wij op basis van de aanmeldingen, eventueel na een voorselectie, gesprekken met de sollicitanten organiseren.

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.