Vacature Taalklassen / leerkracht / leraarondersteuner /NT2 in Capelle & Krimpen a/d ...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Taalklassen / leerkracht / leraarondersteuner /NT2 
Datum online
2022-07-05 5-7-2022
Sluitingsdatum
31-10-2022
Met ingang van
01-11-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 1,0
Omschrijving
Wil jij -onder begeleiding van de Capelse coördinator voor de NT2 groepen- werken aan een veilige omgeving voor kinderen die alles achter zich moesten laten? Gaat jouw hart sneller kloppen van NT2 en culturele diversiteit? Wil jij werken aan kansengelijkheid in het onderwijs voor deze kinderen? Spreken de woorden ‘rijke taalomgeving’, ‘denken in mogelijkheden’ en ‘samenwerken’ jou aan? Reageer dan vandaag nog!

De gezamenlijke schoolbesturen in Capelle aan den IJssel (PCPO, RVKO en Blick op onderwijs) bundelen de krachten en starten een vierde Taalklas (NT2), vanwege de toestroom van (Oekraïense) vluchtelingen binnen de gemeente. Voor deze extra onderwijsvoorziening zijn wij per direct op zoek naar onderwijsbevoegde collega’s, met affiniteit voor de doelgroep:

Leerkracht & Onderwijsassistent of Leraarondersteuner

Achtergrond:
Met drie NT2 voorzieningen (op Het Baken, Pieter Bas en Ontdekrijk) binnen Capelle is er veel ruimte voor samenwerking met bevlogen en enthousiaste collega's en specialisten. Je gaat bijdragen aan een mooi grensoverstijgend NT2 netwerk met het kind als doel. Het onderwijzen of begeleiden van een opstartgroep van 12 tot maximaal 15 leerlingen. Als leerkracht en ondersteuner werk je samen in de klas. De kinderen zijn ongeveer 1 tot 1,5 jaar op de school, daarna stromen zij uit naar het regulier onderwijs. In de periode in deze nieuw te vormen groep, leren we niet alleen de Nederlandse taal aan, maar doen we er alles aan om het kind een stevige basis te geven voor de toekomst. Ieder kind werkt op zijn eigen niveau. Je bent in contact en in verbinding met andere collega’s van de NT2 voorzieningen voor uitwisseling van expertise rondom taal, trauma enz. We investeren intensief in het contact met ouders en maken hen wegwijs in het Nederlandse onderwijssysteem.

Dit heb je:
 Je hebt een afgeronde pabo-opleiding;
 Onderwijsassistent/ Leraarondersteuner: Je hebt een afgeronde mbo 3 of 4 opleiding
 Liefde en aandacht voor onze leerlingen

Dit kan je:
 Je bent positief ingesteld en een echte teamplayer;
 Je bent flexibel en kunt out of the box denken;
 Je bent betrokken bij leerlingen en hun ouders die afkomstig zijn uit andere landen en culturen;
 Je hebt oog voor het sociaal-emotioneel welbevinden van de leerling;
 Je bent pedagogisch sterk en kunt goed organiseren;
 Je ziet het als een uitdaging om in een heterogeen samengestelde groep iedereen individuele begeleiding te geven;

Dit krijg je:
 Aantal werkdagen (FTE) en/of onder welk bestuur je wilt werken is bespreekbaar.
 Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:
- Scholingsmogelijkheden
- Een laptop in bruikleen
- Mogelijkheden tot coaching en verdere professionalisering;
- Fiscale voordelen zoals bijv. korting op een sportabonnement, reiskostenvergoeding en/of een fietsregeling: kies een mooie fiets die past bij de afstand die je reist, van bakfiets, hippe stadfiets tot speedpedelec.
- Een aantrekkelijke spaarpot voor je oude dag bij het ABP en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis;
 CAO PO schaal LB, vakantietoeslag 8%, eindejaarsuitkering 8,33%.

Meer informatie en sollicitatie
Herken je jezelf in wat hierboven geschreven is? Spreekt dit je aan? Past het bij jouw ambities en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Reageer dan per omgaande via de “solliciteren” button en motiveer jouw ambities. Laat het ons weten! Voor informatie over de sollicitatie procedure kun je contact opnemen met Wilma Lingen, HR-Adviseur via w.lingen@blickoponderwijs.nl.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja

Over BLICK op onderwijs

Naam school
Adres
Pelikaanweg 1 , 2903ER Capelle & Krimpen a/d IJssel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Speciaal
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Wilma Lingen
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo
Omschrijving
Over BLICK op onderwijs
Boeiend leren voor nu en de toekomst! Dat is het ideaal waar wij als BLICK op onderwijs voor staan en graag samen invulling aan willen geven. Samen met de 6 kernwaarden: boeiend onderwijs, veerkracht, eigenaarschap, vakmanschap, jezelf leren kennen en samen, leren van en met elkaar.

Stichting BLICK op onderwijs (Boeiend Leren in Capelle en Krimpen) staat voor het aanbieden van uitdagend onderwijs van 4 tot 18 jaar aan leerlingen van alle niveaus. We zijn er trots op dagelijks ruim 3500 kinderen te mogen begeleiden naar een toekomst.
BLICK is een ambitieuze groep van totaal 10 scholen voor primair en voortgezet onderwijs, met ondersteuning van een stafbureau dat is gevestigd op de 3de verdieping in het IJsselcollege, Pelikaanweg 1 in Capelle aan den IJssel. Door de samenwerking wordt het mogelijk dat onze leerlingen binnen dezelfde stichting zijn/haar onderwijsloopbaan starten in groep 1 en afronden in de laatste klas van het voortgezet onderwijs. Meer info op www.blickoponderwijs.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.