Vacature IVKO zoekt orthopedagoog in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
IVKO zoekt orthopedagoog 
Datum online
2022-06-22 22-6-2022
Sluitingsdatum
4-7-2022
Met ingang van
01-08-2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 FTE
Omschrijving
Als Orthopedagoog ondersteun je - in nauwe samenwerking en onder leiding van de zorgco√∂rdinator en het ondersteuningsteam-  mentoren en leerlingen.  
Je onderzoekt, signaleert en denkt mee over optimalisering van het onderwijs en van het pedagogisch klimaat en ondersteunt de docenten in hun klassenmanagement. Je beweegt je dus in grote mate binnen de basisondersteuning die binnen de school, in de klas, geboden wordt. Daarnaast speel je ook in de intern aangeboden kortdurende extra ondersteuning een belangrijke rol. 
  
Taken 
 • Begeleiding en ondersteuning bij leerproblemen en aanleren schoolse vaardigheden.
 • Formuleren van handelingsadviezen voor het team n.a.v. dossieranalyse en/of
  (groeps)observaties.
 • Activiteiten verrichten in directe leerlingenzorg op het gebied van signaleren, adviseren, begeleiden en kortdurend behandelen.
 • Case-management van toegewezen leerlingdossiers verzorgen: schrijven, zicht houden op uitvoering en evalueren van een ontwikkelingsperspectief plan (OPP). 
 • Deelname aan overleggen met zowel interne als externe zorgpartners en ouders. 
 • Adviseren en coachen van mentoren, docenten en IOT/ leerlingenzorg. 
 • Kennis van afname en analyse van verschillende testen en toetsen. 
 • Mede zorgdragen voor de intake en warme overdracht van leerlingen bij (zij-) instroom. Uitvoeren en/of het proces begeleiden van verbeteringen en vernieuwingen op verschillende terreinen van de leerlingenzorg binnen de school. 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Gewenste opleiding en ervaring:
 • Opleiding: HBO+ / WO Opleiding: bijvoorbeeld Psychologie of Orthopedagogiek MSc + postacademische studie Schoolpsycholoog 
 • Werkervaring: Circa 5 jaar praktische diagnostiek-werkervaring in PO en/of VO
De volgende eigenschappen en vaardigheden vinden we belangrijk: 
 • Je hebt gedegen kennis van sociaal emotioneel functioneren, cognitief functioneren en leren en kan die kennis vertalen naar een handelingsgerichte aanpak  binnen de praktijk van het Montessorionderwijs; 
 • Je hebt kennis van verschillende  leer- en/of ontwikkelingsstoornissen; 
 • Je bent in staat om grenzen van de ondersteuningsmogelijkheden te herkennen en erkennen en indien nodig door te verwijzen; 
 • Je hebt een betrokken en open persoonlijkheid; 
 • Je kunt zelfstandig taken en verantwoordelijkheden oppakken, bent organisatorisch vaardig , rolvast en taakbewust; 
 • Je hebt een proactieve houding: je doet voorstellen en draagt oplossingen aan; 
 • Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van jongeren en hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring binnen het voortgezet onderwijs; 
 • Je hebt een positief kritische blik: naar eigen werk en het werk van anderen om de kwaliteit te verbeteren; 
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11

Over IVKO

Naam school
Adres
Rustenburgerstraat 15 , 1074EP Amsterdam Noord-Holland
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kim Wesselman
Niveau
mavo, havo
Omschrijving

Het IVKO is een bijzondere kunstvak- en montessorischool. De school is uniek in Nederland: er is geen andere school die zo’n divers aanbod aan kunstonderwijs heeft. Tegelijkertijd haalt de leerling op het IVKO een regulier mavo- (vmbo-t) of havodiploma.
 
Het IVKO is een kleinschalige, veilige school. In schooljaar 2019/2020 telt de school zo'n 500 leerlingen. De school zorgt voor
een veilig pedagogisch klimaat waarin docenten en leerlingen gelijkwaardig met elkaar omgaan, elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de ruimte om te leren verantwoordelijkheid te dragen.
 
De principiële keuze voor kunstonderwijs houdt ook in dat het IVKO het reguliere programma in beduidend minder tijd aanbiedt. Dat maakt het IVKO een bijzondere en uitdagende school voor zowel de leerling, de docent en ondersteuner.

Het IVKO is een opleidingsschool (NOA) en is lid van de Vereniging Cultuur Profielscholen. Het IVKO maakt deel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA), een scholengroep met vier scholen en zes locaties. Samen tellen deze scholen zo’n 4.000 leerlingen. Binnen de MSA-scholen zijn het onderwijs en de organisatie gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen, vrijheid in gebondenheid en de school als leef - en leergemeenschap.’

 
Bijzonderheden
Wij verwachten van iedereen die bij het IVKO werkt affiniteit met kunst (en/of kunstonderwijs). Daarnaast verwachten wij van docenten enige kennis van en/of ervaring met het montessori-onderwijs en de wil om bij te dragen in onderwijsvernieuwing.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na brievenselectie volgt een gesprekkenronde. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.