Vacature Leerkracht groep 2 (0,4-0,6 fte) in Dordrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 2 (0,4-0,6 fte) 
Datum online
2022-06-13 13-6-2022
Sluitingsdatum
13-8-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-0,6
Omschrijving
Ben jij die leerkracht met een warm hart voor het jonge kind? En zie je het als een uitdaging om de kinderen plezier te laten beleven aan spelen en leren? Kom dan met ons praten!
Als leerkracht van school Vest werk je aan goed onderwijs voor onze kinderen. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s. Samen met hen draag je zorg voor de ontwikkeling van de kinderen. Je draagt de verantwoording over groep en zorgt voor een goed klassenmanagement v.w.b. leerstofplanning, leerlingenzorg en administratie.
Het gebeurt in een mooi, ruim schoolgebouw in het centrum van Dordrecht. School Vest vormt samen met De School Mühring de Dordtse Schoolvereniging. Het team op school Vest bestaat uit enthousiaste leerkrachten, vakspecialisten en onderwijsassistenten. Het is een gemixt team van jong tot minder jong en van mannen tot vrouwen. Allemaal hebben zij een hart voor het onderwijs, zijn innovatief en steeds op zoek naar wat het beste is voor de 390 leerlingen van de school.
Ook werken we met een kwaliteitsagenda, dat wil zeggen dat we planmatig werken aan de uitvoering en de verbetering van het onderwijs.
 

Eisen

Functie-eisen
Dit ben jij:
Je bent een gedreven leerkracht die nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen onderwijs en maatschappij weet om te zetten naar de praktijk en daarin initiatieven durft te nemen. Verder breng jij het volgende mee:
 • Een PABO-diploma
 • Een open en transparante houding naar leerlingen, ouders en collega’s.
 • Een proactieve en lerende houding binnen ons team van onderwijsprofessionals.
 • Creativiteit, om het leren leuk en uitdagend te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Dit bieden wij:
 • Salaris conform CAO PO
 • Een prettige en kleinschalige schoolvereniging
 • Een goede werksfeer en een gezellig en collegiaal team
 • Een benoeming voor een periode tot aan de zomervakantie 2023 met mogelijkheden tot verlenging.  
Dit is school Vest
School Vest is een school waar kinderen worden uitgedaagd hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te vergroten. Vanaf groep 4 beschikken alle leerlingen over een eigen Chromebook. Ze krijgen adaptief onderwijs zodat ze hun talenten volledig kunnen ontplooien. Naast het basisprogramma doen we veel aan sport, cultuur (Vest is museumschool), remedial teaching en is er een programma voor meer begaafde leerlingen. In november 2019 hebben wij het oordeel “goed” ontvangen van de Onderwijsinspectie. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! Ook vinden wij het belangrijk dat onze ouders zich betrokken voelen bij de school en bij het onderwijs van hun kinderen en verwachten van leerkrachten dat ze daarin investeren.

We geven les van 8.30 uur tot 14.30 uur in een continurooster. Tijdens de lunchpauze vangen overblijfmedewerkers de klas op. De wat langere lesweken worden aansluitend aan de herfst- en voorjaarsvakantie gecompenseerd met drie lesvrije dagen. De leerlingen hebben dan een week extra vakantie.
 

Over School Vest

Naam school
Adres
Blekersdijk 94 , 3311LG Dordrecht Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Verwilligen
Omschrijving
De Dordtse schoolverenging heeft twee scholen, School Vest en De School Mühring in Dordrecht. We bieden basisonderwijs op algemene grondslag. Dat betekent dat we op basis van wederzijds respect openstaan voor alle kinderen en ouders, ongeacht hun aard en hun culturele- of religieuze achtergrond.
In onze missie staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal:
Samen met de ouders voeden wij de kinderen op tot zelfstandige en verantwoordelijke burgers die op hun eigen manier en naar eigen vermogen hun bijdrage aan de samenleving in brede zin kunnen en willen geven.
 
Onze kernwaarden verklaren waarom we de dingen doen, die we doen.  We geloven in:
 • Veiligheid;
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Innovatie van het onderwijs;
 • Plan, do, check, act ofwel planmatig werken, evalueren en bijsturen.
Onze kernwaarden zijn van toepassing op alle leerlingen, ouders en medewerkers van de Dordtse schoolvereniging.
Ons motto is: ‘uitdagend en toekomstbestendig onderwijs’, dat onze leerlingen in staat stelt zich optimaal te ontwikkelen. Ouders spelen hierbij een belangrijke rol. Het onderwijsteam werkt aan het vergroten van het inzicht van de leerlingen in hun eigen ontwikkeling en in het bepalen van hun eigen leerdoelen door samen systematisch in gesprek te gaan.
 
Bij de Dordtse Schoolvereniging kun je groeien!
Werken aan jouw eigen toekomst en aan de toekomst van onze leerlingen. Dat doen we samen!. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij jezelf ontwikkelt helpt de Dordtse Schoolvereniging jou om je talent zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, daarvoor bieden wij coaching en ruime scholingsmogelijkheden aan. We bieden jou ook een goede werkplek in een prettige schoolomgeving met betrokken collega’s en ouders. Spreekt dit je aan?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op onze vacature.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Enthousiast geworden?
Aarzel niet. Stuur dan je korte sollicitatiebrief en cv naar werkenbij@dsvag.nl t.a.v. Arjan Vis, directeur. Je ontvangt direct een reactie van ons. Of bel voor meer informatie naar 078-6390120.

Het kennismakingsgesprek zal kort na het ontvangst van je sollicitatie plaatsvinden.  

Wij kijken uit naar je reactie en verwelkomen jou graag als nieuwe collega!
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.