Vacature eerste medewerker ICT in het voortgezet onderwijs in Haarlem

Onderwijs

Vacature

Functietitel
eerste medewerker ICT in het voortgezet onderwijs 
Datum online
2022-06-10 10-6-2022
Sluitingsdatum
8-7-2022
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8 tot 1,0 fte
Omschrijving
Het Rudolf Steiner College is een vrijeschool met 1050 leerlingen. We bieden onderwijs voor mavo, havo en vwo- leerlingen. Naast dat we alle leerlingen een passend diploma laten halen, voeden we onze leerlingen ook op volgens onze vrijeschoolse waarden.
De rol die ICT speelt in ons onderwijs is niet meer weg te denken en de laatste jaren zijn er stappen gezet in de doorontwikkeling van ICT. 
Door het vertrek van de huidige medewerker zoeken we iemand die de ontwikkelingen kan doorzetten en een impuls kan geven.
Daar wij op school goed zijn in het geven van onderwijs en niet heel veel verstand hebben van ICT, zoeken we iemand die dit wel heeft en ons kan ondersteunen op dit gebied met onderstaande werkzaamheden. 
Je zult hierin grotendeels zelfstandig je werk doen.

De eerste medewerker ict is verantwoordelijk voor het beheren, operationeel houden en ontwikkelen van het netwerksysteem en applicaties en de daarop draaiende hard- en software alsmede de gebruikersondersteuning. De eerste medewerker ict co├Ârdineert de werkzaamheden van en/of geeft leiding aan het ict-domein. 

Kader, bevoegdheden & verantwoordelijkheden -
 • Beslist bij/over: het beoordelen van terugkerende storingen en knelpunten, het geven van oplossingsvoorstellen, het verzamelen en beoordelen van de gegevens over de belasting van diverse netwerkcomponenten, het adviseren over mogelijke operationele verbeteringen, het in overleg met gebruikers formuleren van eisen waaraan de te ontwikkelen c.q. aan te passen netwerkprogrammatuur moet voldoen, het inventariseren van de wensen van de gebruikers bij wijziging of uitbreiding van de applicaties, het aandragen van informatie voor het opstellen van de functionele ontwerpen en het zorgdragen voor verdeling, voortgang en kwaliteit van werkzaamheden.
 •  Kader: werkafspraken, regels en voorschriften, systeem- en applicatiedocumentatie.
 •  Verantwoording: aan de leidinggevende over de kwaliteit van het beheer van het informatiesysteem, van (onderdelen) van het netwerk en van de gebruikersondersteuning, over de juistheid en tijdigheid van applicatiebeheer en beheer softwarepakketten, van bijdragen aan de applicatieontwikkeling van nieuw te ontwerpen informatiesystemen en het leiding geven. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Ze zoeken iemand met een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde relevante HBO opleiding.


Kennis en vaardigheden
 •  kennis van de mogelijkheden van het interne besturingssysteem, (de hard- en softwarecomponenten van de) netwerksystemen en -architectuur, van de informatiesystemen en van de gebruiksmogelijkheden / administratieve voorschriften van de systemen en netwerk- architectuur en de daarbij behorende randapparatuur;
 • kennis van beheerssystemen en -procedures; -
 • kennis van de structuur en werkwijze van de instelling; -
 • inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe systemen en systeembeheer; -
 • inzicht in te ondersteunen werkprocessen van de eigen school of scholengemeenschap; -
 • inzicht in de toepassingsmogelijkheden van de applicaties; -
 • inzicht in de informatiebehoefte van de scholengemeenschap; -
 • vaardigheid in het signaleren/opsporen en onderkennen van de aard van storingen in systemen en netwerkarchitectuur en vaardigheid in het installeren van systeem- en netwerkcomponenten; 4 -
 • vaardigheid in het creatief omgaan met problemen en het beoordelen van gebruikerswensen en vertalen in programma's van eisen; -
 • in staat tot samenwerking; - leidinggevende vaardigheden (coachen, functioneringsgesprekken, aansturen, e.d.).

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP schaal 8
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzichten op een vast baan na gebleken geschiktheid.

Over Rudolf Steiner College

Adres
Engelandlaan 2 , 2034NA Haarlem Noord-Holland
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Els Dinkla
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
De naam van onze school verraadt zijn identiteit: we zijn een vrije school.
Vrije scholen zijn geënt op het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hij formuleerde vanuit zijn visie op de mens, pedagogische en didactische aanwijzingen en spoorde leraren aan deze voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen.
Dat doen we in de vrije scholen nog steeds: we zoeken naar een goede combinatie van traditionele en eigentijdse elementen, die samen zorgen voor de ontplooiing van zowel onze leerlingen, als die van onze medewerkers.
Ons onderwijs is verdeeld in periodes en vaklessen. Een aantal vakken wordt alleen in periodes gegeven. Een periode kan je zien als een intensieve cursus, die drie werken lang, elke ochtend wordt aangeboden. De docent werkt in zo'n periode rond een thema, vaak zonder boek en speelt in op de vraag van de groep.
De vaklessen zijn meer zoals in het reguliere onderwijs. In de lestabel van onze school staan ook ambachtsvakken en er is veel aandacht voor creativiteit. Eén van onze uitgangspunten in ons onderwijs is dat we zorgen voor de ontwikkeling van het hele kind: met hoofd, hart en handen.
Meer informatie over ons onderwijs en achtergronden kan je vinden op onze website.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Omdat we zo spoedig mogelijk deze vacature willen vervullen, zullen kandidaten direct worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.